Top blocs de receptes

divendres, 30 de desembre de 2011

CREMA DE GAMBES

Aquesta crema fa molt que la faig. Vaig buscar la recepta per primera vegada al llibre de la Simone Ortega (1080 receptes) i després l'he anat fent a la meva manera. 
Proveu-la, és molt fina!! 
...i si teniu convidats......triomfareu!!!

INGREDIENTS (4 persones):
  • 1 porro mitjà
  • 1 patat mitjana
  • 400 grs de gambes pelades 
  • 2 cullerades soperes de tomàquest fregit casolà
  • 1 got de brou de peix
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • 1 brick petit de nata líquida per cuinar
  • 1 xorret de vi blanc


ELABORACIÓ:
  1. Tallar el porro ben petit i sofregir-lo a foc lent.
  2. Quan el porro estigui ben fet tirarem un xorret de vi blanc, el tomàquet fregit, la patata trossejada  i  afegirem les gambes pelades. Ho deixarem coure durant uns 10 min. 
  3. A continuació, ho cobrirem amb un got de brou de peix. En una mitja hora aproximadament ja estarà cuit, ho retirarem del foc i ho triturarem amb la batedora.
  4. Una vegada triturat afegirem el polsim de pebre mòlt i la nata líquida.
  5. Ho tornarem a posar al foc durant uns 5 minuts i ho retirarem. Ja ho podem servir!!!


dijous, 29 de desembre de 2011

FLAM DE CAFÈ

La recepta d'aquest FLAM DE CAFÈ me la va passar una amiga meva, la Montse. És un flam molt suau.
INGREDIENTS (4 persones):

              
  • 1/2 l de nata per montar
  • 1 sobre de flam ROYAL de 4 racions
  • 1/2 got petit de cafè normal
  • 1/2 got petit de cafè soluble descafeïnat
  • caramel líquid
PREPARACIÓ:
  1. Posem al foc un cassó amb la nata i el contingut del sobre del flam. Ho anem remenant a poc a poc.
  2. Mentrestant es calenta la nata, preparem les flameres. Posem una mica de caramel líquid (al gust).
  3. Quan arribi al bull la nata, aboquem el cafè normal i ho fem bullir una mica més.
  4. Apaguem el foc i retirem.
  5. Afegim el cafè soluble descafeïnat i ho remenem ben remenat.
  6. Aboquem el flam líquid a les flameres. Ho deixem refredar una mica i ho posem a la nevera.
A l'hora de presentar-lo li podeu fer una muntanyeta de nata al costat, espolvorejar-lo amb fideus de xocolata,.....com més us agradi!!!!! 


PARAR LA TAULA........

Ahir vam tenir amics a sopar!!!
Us deixo unes imatges de la taula que vam parar......





dimarts, 27 de desembre de 2011

IOGURTS CASOLANS ENSUCRATS

A casa meva no poden faltar els iogurts casolans!!! Són els preferits dels meus fills, la Cristina i el Joan. La meva mare sempre els va fer a casa i jo he seguit la seva tradició.
Són molt fàcils i ràpids de fer, ja ho veureu!!!

INGREDIENTS: 
  • 1 litre de llet (pot ser sencera, semidesnatada o desnatada; jo els he fet amb els tres tipus de llet i sempre queden bé)
  • 4 cullerades soperes de sucre
  • 4 cullerades soperes de llet en pols desnatada
  • 1 iogurt grec 





ELABORACIÓ:
  1. En un bol de la batedora hi poseu el iogurt, el sucre, la llet en pols i un 1/2 l de llet. Ho bateu a una velocitat mitjana.
  2. Aboqueu la barreja als gots de iogurt. Ho heu de repartir molt bé entre els 8 gots. 
  3. Acabar d'omplir els gots amb la llet.
  4. Remenar got a got amb una cullereta de postre. És molt important aquest pas per tal que us quedin consistents.
  5. Col·locar els gots a la iogurtera i tapar-la. Deixeu-los unes 11h-12h, tapeu-los amb paper d' alumini i guardeu-los a la nevera. 






dijous, 22 de desembre de 2011

PARAR LA TAULA.......

Quan arriba el Nadal començo a planificar com pararé la taula. M'encanta!!!!
Us deixo unes fotografies per si voleu agafar idees.
A veure què us semblen!!!

US RECOMANO.........

En aquest llibre de la Loreto Meix trobareu delicioses receptes dolces tradicionals de la Terra Alta. Us recomano que proveu de fer els CÓCS D'AIGUARDENT i les ENSEGINADES.

dilluns, 19 de desembre de 2011

US RECOMANO.......

"LA CUINA DE LA TERRA ALTA" de Teresa Lluís i Loreto Meix. 
Batak Editorial


Gràcies, Loreto!!!!!

TORRÓ DE COCO

TORRÓ DE COCO

Ingredients:
200grs de coco ratllat, 190 grs de llet condensada, xocolata de cobertura per a decorar

Elaboració:
 Posem el coco ratllat en un bol, afegim la llet condensada a temperatura ambient i barregem molt bé. Folrem un motlle amb film transparent, aboquem la barreja i ho premsem molt bé. Ho deixem reposar unes hores fins al dia següent. 
Per finalitzar (i per decorar el torró) desfem una mica de xocolata negra de cobertura al bany maria i pinzellem una mica la barra de torró. Tot seguit, ho posem 5 minuts al congelador. Quan ha passat aquest temps, girem la barra de torró i la col·loquem damunt d'un full de paper de forn. Per finalitzar, pinzellem amb xocolata.

dissabte, 17 de desembre de 2011

US RECOMANO.......


En aquest llibre trobareu receptes de dolços tradicionals de les comarques de la Ribera d'Ebre i de la Terra Alta.