Top blocs de receptes

dijous, 26 d’abril de 2012

MONA 3

Aquestes són les mones de Marc (el meu fillol) i Guillem (el fillol del meu marit). Les he preparat les dos igual. Són germans i no he volgut fer distincions.....

Aquestes dues tenen la base de cóc de iogurt. Estan farcides de Nocilla i cobertes de xocolata. La decoració és tradicional, boletes de colors, Lacasitos, ....... el pollet i les plomes.







diumenge, 22 d’abril de 2012

TRUITA D'ESPINACS AMB PATATES

Abans de decidir fer aquesta truita vaig obrir la nevera i vaig veure que tenia........espinacs a la crema del dia anterior iun grapat d'espinacs bullits. "Ja sé que faré!!!", vaig pensar. Però....no havia la suficient quantitat com per fer una truita per 5 persones. Doncs, fregiré unes patates i...llestos!!!

Fet!!! Una truita amb espinacs, espinacs a la crema i daus de patata fregida. 
El resultat.....boníssima!!!!



 



dimecres, 18 d’abril de 2012

NUGGETS DE POLLASTRE

Aquesta recepta és de la Thermomix, però es pot fer amb una picadora normal. La vaig trobar al blog "Las tres C".

La veritat és que han passat la gran prova de foc: el meu fill Joan i la meva filla Cristina. M'han dit....."mama, són els millors nuggets que hem menjat mai". I jo....plenament satisfeta!!!! 

INGREDIENTS:
  • 1 pit de pollastre sense os i sense pell
  • 50g de formatge "philadelfia"
  • 50g de llet
  • 50g de pa ratllat
  • sal i pebre
  • 1 ou 
  • Arrebossat: ou, pa ratllat
ELABORACIÓ:

  1. Trossegem el pit de pollastre en el got de la Thermomix. 5 segons, velocitat 7.
  2. Afegim la resta d'ingredients i ho barregem 10 segons, velocitat 6.
  3. Fem porcions i les passem per ou i pa ratllat.
  4. Ho fregim en una paella.
  5. Els nostres fills/es ens feliciten molt efusivament.

diumenge, 15 d’abril de 2012

MONA 2

Aquesta mona l'he preparat per la meva neboda Clara. No sóc la seva padrina, però a la meva filla li ha fet molta il·lusió preparar-la amb mi.

La base és un "Bizcocho Genovés" de "Imprescindible" de la Thermomix.


El farcit és melmelada de poma i crema. També he preparat una crema de mantega amb xocolata per muntar la vora, per poder enganxar l'ametlla trossejada i per fer la decoració (l'he posat en una màniga pastissera).

La capa de dalt, l'he preparat de la manera que ens va ensenyar la senyora Paquita Descarrega a l'última sessió de cuina dels Amics i amigues de la Cuina de Móra d'Ebre: 3 cullerades de melmelada d'albercoc, 2 cullerades de sucre i suc de 1/2 llimona. Es porta al bull i es va remenant durant uns 5 minuts.

Els passos, foto a foto!!!

dissabte, 14 d’abril de 2012

MONA 1

Aquesta és la mona que he preparat per la meva fillola Emma.
És una devoradora de xocolata!!!!!



La base és un pa de pessic.

  1. Preparem un "xarop" amb sucre i aigua (un almíbar, però més líquid).
  2. Remullem les dues parts del pastís amb aquest xarop.
  3. Repartim una bona quantitat de "Nocilla".
  4. Preparem cobertura de xocolata i l'escampem per sobre.
  5. Ho decorem al nostre gust. A mi m'agrada fer-ho pensant amb la destinatària o destinatari de la mona.


dijous, 12 d’abril de 2012

CÓC DE MEL DE CASA QUARTERÓ

 
Per Setmana Santa, la meva sogra (la Juanita de casa Quarteró, de Benifallet) sempre prepara "cóc en mel". 
L'any passat els vam fer juntes i enguany m'he decidit jo soleta. 
Ella prepara una base de pa de pessic però jo l'he fet de cóc de iogurt.
El més important és que la mel sigui de bona qualitat (com més artesana millor). A mi m'agrada molt la mel de taronger (la fan a Benifallet).
Les mesures són "a ull".......

INGREDIENTS:
  • Cóc de iogurt: vegeu entrada "Cóc Danone". Canvieu l'oli de gira-sol per oli d'oliva.
  • Fulla: farina i oli de gira-sol.
  • Mel de taronger (o la que més us agradi, de romer, milflors,....)
ELABORACIÓ:
  1. Prepareu un cóc de iogurt. Poseu-lo en una llanda de forn més gran de l'habitual (jo he fet un cóc de 6 ous i l'he posat en llanda de cóc de 9-12 ous).
  2. Enforneu-lo.Temperatura: 180º
  3. Prepareu "la fulla" (així l'anomena la meva sogra; és una capa feta d'oli i farina; li podeu posar un raig d'anís): barregeu ben bé oli de gira-sol amb farina. Us ha de quedar una pasta no molt espessa. No sé explicar-ho millor perquè ho he fet una mica "a ull", recordant com ho fa ella.
  4. Quan el cóc porti uns 25 minuts al forn, treieu-lo i tireu per damunt la pasta de la fulla. Ho torneu a enfornar.   
  5. Quan la fulla estigui daurada, ja estarà fet. 
  6. Traieu el cóc del forn i escampeu mel per damunt. Abans de repartir la mel, aplaneu el cóc amb una espàtula. La quantitat i tipus de mel dependrà del vostre gust. Jo hi poso mel de taronger (de Benifallet) i quantitat.......no molta.