Top blocs de receptes

divendres, 21 de setembre de 2012

TIRAMISÚ

Aquesta recepta de TIRAMISÚ me la va facilitar la meva germana Miriam (bé, no tinc cap altra germana!!!).

Com ja sabeu, és un postre d'origen italià. Últimament està molt de moda.......És que és deliciós!!!!

Els melindros utilitzats per a elaborar-lo són els tous, a mi m'agrada més com queden. 

Aquesta vegada l'he fet en gots individuals, així no es trenca al tallar-lo i servir-lo.


INGREDIENTS (6 gots ben macos):


  • 1 terrina de formatge Mascarpone
  • 2 ous (separar els rovells de les clares)
  • 2 cullerades de sucre
  • Melindros (tous o durs, els que més us agradin)
  • Cafè 
  • Licor (vi ranci, licor de Marsala, anís,...)
  • Cacau pur (per decorar)
ELABORACIÓ:

  1. En un bol es remenen els dos rovells i el sucre fins que queda una crema.
  2. Afegim el Mascarpone i ho batem molt bé.
  3. A part, pugem les clares a punt de neu.
  4. Les afegim molt a poc a poc a la crema. No hem de deixar de remenar suaument, fins que ens torna a quedar un crema.
  5. En un plat posem el cafè barrejat amb el licor (a mi m'agrada molt amb anís).
  6. Remullem els melindros en cafè i els col·loquem al got (estan tallats perquè ho he fet en got individual; si ho féssim en una safata no caldria tallar-los).
  7. A sobre, posem una capa de crema. A sobre, una altra capa de melindros remullats en cafè. A sobre, una altra capa de crema (l'última capa ha de ser de crema).
  8. Per decorar, empolvorem amb cacau amb l'ajuda d'un colador molt petit.




I ja podem gaudir d'unes postres italianes autèntiques!!!!



divendres, 14 de setembre de 2012

TRUITA DE PATATA A L'ESTIL DEL PARE


 

El meu pare té una manera especial de fer les truites. I jo.....les faig com ell!!!!

M'agrada entretenir-me, amb paciència i fer una truita com la del pare. 

  • Preparo un drap de cotó.
  • Tallo les patates a daus petits.
  • Cobreixo les patates tallades amb el drap per tal d'assecar-les una mica.
  • Tallo la ceba a trossets petits.
  • Fregeixo les patates.
  • Al cap de 10 minuts que les patates estan a la paella, afegeixo la ceba.
  • Quan la ceba i la patata estan fregides, les poso a escórrer en un colador per tal de treure l'excés d'oli.
  • En un bol,bato els ous i afegeixo un polsim de julivert.
  • Hi aboco la patata i la ceba fregides. Ho barrejo.
  • En una paella més petita, faig les truites.

Mmmmmm.......  a gaudir!!!!! 
Bona truita!!






dimarts, 11 de setembre de 2012

BRUCHETA


La cosa més fàcil de fer!!!!!
La vam descobrir durant el nostre viatge a Firenze i ens va encantar. És molt semblant al nostre pa amb tomaca!

Només necessitem:


  • Pa rústic
  • Tomaques madures de pera 
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Orenga
Seguim els passos següents:

  1. Tallem les tomaques a daus petits i reservem
  2. Tallem el pa a llesques
  3. Freguem el pa amb tomaca 
  4. Col·loquem la tomaca tallada a daus damunt de les lleques.
  5. Salem
  6. Tirem un bon raig d'oli d'oliva
  7. Empolvorem amb orenga
A gaudir!!!! MMMmm.......boníssima!!!!!