AMANIDA DE TARONJA I BACALLÀ @LaMasrojana



Aquesta amanida ens la van presentar l'Elisenda Jardí i la Dori Martí en una de les trobades mensuals dels Amics de la Cuina, de Móra d'Ebre.
És una amanida diferent, sorprenent. És una barreja d'ingredients tradicionals que dóna un resultat molt original.

Des d'aquell dia l'he preparat varies vegades, sobretot quan les taronges del jardí de casa o les de l'hort de Benifallet estan al punt. 

Aquest cap de setmana m'he atrevit a combinar-la amb paté dolç d'oliva negra de LA MASROJANA. El resultat....impressionant! 


La podeu fer com més us agradi! I la podeu presentar en plat, en copa o en gotet. Trieu!

INGREDIENTS:
  • Taronja de Benifallet
  • Bacallà esqueixat (prèviament dessalat)
  • Ceba 
  • Ou dur
  • Olives negres La Masrojana (tipus negra d'Aragó) o paté dolç d'oliva negra
  • Oli d'oliva 
  • Julivert (per decorar) 

PREPARACIÓ: 
  1. Tallem a trossets molt petits la ceba i la deixem una bona estona remullada amb vinagre. L'escorrem amb la mà i l'apretem una mica. 
  2. Trossegem l'ou, la taronja i esqueixem finament el bacallà. 
  3. Muntem l'amanida. La "reguem" amb oli d'OVE i la decorem amb una mica de julivert. 



Comentaris

  1. Sembla boníssima, Olga! Què és l'abadejo? Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, l'abadejo és el bacallà. Nosaltres, per aquí per l'Ebre, ho diem així.
      Sí que és bona, molt bona!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
    2. Gràcies, Olga! Aclarit! Està bé això d'aprendre paraules noves... he he. Boníssima, l'amanida!

      Elimina
  2. La taronja li deu donar un toc molt bo. petons

    ResponElimina
  3. Aclarit que és l´abadejo l' amanida és de 10.Elpunt de taronja amb el bacallà és exquisit.

    ResponElimina
  4. Abadejo i Taronja: s'ha de tastar i aviat, abans de que se'ns acabin les taronges de casa.
    Nani

    ResponElimina
  5. Quina combinació olga!!
    a mi a vegades em fa una mica de por combinar dolç i salat, tot i que després ho provo i m'agrada!
    ptns!!

    ResponElimina
  6. M'ha semblat una mescla espectacular de sabors...la provaré de fer! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-la, M. José!!! Ja em diràs què et sembla!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!