ARRÒS NEGRE D'EMERGÈNCIA


Aquest arròs me'l va ensenyar a fer la Pepa, la nostra estimada amiga Pepa. 
Fa molts anys vam anar a València, a les Falles, amb Jaume i la Pepa. Ens vam recórrer tota València!!! Quin ritme!! Em penso que és la vegada de la meva vida que més he caminat!!
Sortíem al matí després d'esmorzar. Tornàvem a l'hora de dinar, descansàvem una mica i....a tornar-hi. A sopar, cap a casa i després de sopar.....una altra vegada!!! Vam veure totes les Falles!!!! 
Un d'aquells dies de tant moviment, la Pepa ens va preparar aquest arròs ràpid. 

També li podríem dir arròs de rebost, ja que els ingredients amb el que està fet els podem disposar sempre al rebost de casa nostra. 

Necessitarem........

INGREDIENTS (4 p,):

- 400 grs d'arròs 
- 800 ml de caldo de peix
- 1/2 ceba gran o una ceba petita
- 2 llaunes de calamars o sípia en la seva tinta
- oli d'oliva
- sal 

ELABORACIÓ: 
  1. Sofregir la ceba i al cap d'uns minuts afegir el contingut de les dues llaunes. Continuar sofregint uns 5 minuts a foc lent.     
  2. Incorporar l'arròs i, sense parar, sofregir uns 5 minuts més.   
  3. Afegir el caldo de peix. Rectificar de sal.  
  4. Cocció de 17 minuts i deixar-lo reposar uns 3-5 minuts.     

                     




 



Comentaris

  1. Ostres, m'agrada. Me l'apunto que ara que comença a fer bo i ve menys de gust tancar-se a ka cuina és una bona idea per fer un arrosset i quedar bé
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una d'aquelles maneres de fer que et treu "d'un apuro".....
      Petonets, Dolça!!!
      Olga

      Elimina
  2. sempre va venir tenir un pot de conserva....bonissim l'arros negra! petons

    ResponElimina
  3. Molt bo, aquest arròs de la Pepa! De vegades, només amb una bona idea podem fer plats boníssims i econòmics!! Petons

    ResponElimina
  4. Tot un encert recorrir a les llaunes que tenim a la despensa Olga!! M'ha agradat molt l'idea, i l'arròs segur que estava per llepar-se'n els dits!!
    Petonets guapa i a seguir bé. MAR, de EQNME

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va molt bé tenir alguna llauneta que altra al rebost.....jejejej..
      Petons, Mar!!

      Olga

      Elimina
  5. Ohhh quina idea tan bona!! Tant ràpid i fàcil, ho tindré que provar! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser, la Pepa té molt bones idees!!!!! ..i totes són boníssimes!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  6. Aquest arròs no en té res d'emergència! És un plat magnífic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. JJjajajajaj!! Li he dit d'emergència perquè es fa ràpid i si tens els ingredients al rebost....el pots improvisar!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  7. Gràcies per tots els consells, a mi m'agrada molt l'arròs negre. Petons.

    ResponElimina
  8. Emergència, emergència!!! Però el resultat sembla bo!!! M'encanta l'arròs negre!!!! Ptns

    ResponElimina
  9. Sí, Marta!!! És molt bo!!! No és igual que quan es fa amb els productes frescos i el brou casolà....però el resultat és molt satisfactori!!
    Petons!!
    Olga

    ResponElimina
  10. Respostes
    1. I tant!!! La relació temps-qualitat és força acceptable!!!!
      Salut i petons!!
      Olga

      Elimina
  11. Ostres, què original!! no ho haguera pensat mai fer un arròs tan ràpid i ara a l'estiu s'agraeix! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. És sorprenent....de cara a l'estiu va molt bé!!!
      Salut i petons!!!!
      Olga

      Elimina
    2. És sorprenent....de cara a l'estiu va molt bé!!!
      Salut i petons!!!!
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!