SOPA DE PEIX D'ARRÒS I GAMBES

Durant uns dies he tingut el blog una mica abandonadet. Som a les acaballes del curs......la part més intensa de tot l'any. A més, hem tingut una gran celebració familiar; el meu cosí Ismael i la seva companya, Pilar, es van casar el cap de setmana. Així que.....imagineu...fi de curs + casament= blog abandonat. Però....ja torno a ser per aquí!!!

Ara arriba la calor i potser pensareu que ja no és temps de sopes. Però....com a casa nostra som molt "soperos", de tant en tant (tot i que faci calor) ens ve de gust un plat de sopa. 

No tenia per costum fer sopa amb arròs, però he de reconèixer que...cada vegada m'agrada més!!!

INGREDIENTS:

  • Caldo de peix casolà
  • 20 gambes o llagostins (pelarem i aprofitarem els caps i les pells per fer una mica de brou)
  • Arròs (un grapat petit per persona) 
  • Ceba tallada a trossets petits 
  • 1 all
  • 1 rajolí de vi blanc
ELABORACIÓ:

  1. Preparem un brou amb els caps i les closques de les gambes: en una cassola petita posem una mica d'oli d'oliva i un all. Quan estigui ben, ben calent afegirem els caps i les closques de les gambes. Ho rostirem una mica i abocarem un rajolí de vi blanc. Al cap d'uns 3 minuts ja podrem afegir un got d'aigua (250 ml). Ho deixarem bullir uns 10 minuts. Colem i reservem.       
  1. En una cassola, sofregirem una mica de ceba tallada a trossets petits (si no us agrada així, la podeu ratllar o picar; al vostre gust!!).
  1. Quan la ceba estigui sofregida, abocarem el brou de peix i el brou de les gambes i ho farem bullir.  
  2. Tot seguit, afegirem l'arròs i farem bullir uns 20 minuts.                               
  3. Quan quedin 5 minuts per apagar el foc, afegirem les gambes. 






Comentaris

  1. Olga, el blog és una distracció...si no més val que ho deixem córrer, oi?
    Fa temps que no en menjo de sopa de peix...és tant bona. Li diré ala meva mare que em faci un dia...només menjo la d´ella.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, Cristina!!!! És una gran distracció!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  2. A Girona encara fa fresca...o sigui que la sopa encara ve força de gust!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A les Terres de l'Ebre encara fa fresqueta, també!!! Em penso que la temporada sopera s'allargarà.......
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  3. Mmm la sopa de peix m'aagrada nolt! Nosaltres no en mengem l'estiu, és a dir que ja em acabat la temporada de moment jejej petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per sort...ja tenim la caloreta aquí!!! Ja era hora!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  4. A mi la sopa de peix em torna boja, i jo soc del teu parer on hi hagi una bona sopa.... m'encanta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que som molt soperos........visca la sopa!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  5. Uf!!! Ara que l'has penjat al facebook m'has fet recordar aquesta sopa que també la fa la meva mare!!! és deliciosa!! Me l'apunto per fer un dia d'aquests que ja tenim la fred a prop!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!