PASTA FRESCA A L'OU "DON CAMILO"


M'encanta fer la pasta fresca a casa. Com xalem la Cristina i jo!!! Les mans plenes de farina....la maquineta rodant....Escampem molt, però la satisfacció que dóna el poder menjar la pasta fresca elaborada per tu mateixa, supera tota la feina que comporta preparar-la. 

La recepta de la pasta, a l'estil "Don Camilo" va ser de les primeres maneres diferents de cuinar la pasta a casa dels meus pares. Va ser la meva germana Miriam la que la va experimentar!!! Recordo que comprant la pasta de la marca Gallo podies aconseguir un receptari. 

La massa de la pasta la preparo amb la Thermomix. La recepta és del llibre CUIDA TU SALUD. 

INGREDIENTS PER FER LA PASTA:
  • 400g de farina de força
  • 4 ous
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta de sal
ELABORACIÓ AMB THMX:
  1. Posar dins el got els ingredients seguint aquest ordre: farina, ous, oli i sal. Programar 2min/got tancat/espiga. Aquesta massa no ha de quedar enganxosa.     
  2. Posem la massa en un bol, la tapem amb film i la deixem reposar una mitja hora dins la nevera.  
  3. Preparem la pasta amb la màquina.
        



Quan tindrem preparada la pasta fresca, la bullirem; tot seguit, començarem a fer la salsa d'acomapanyament. 

Per fer la salsa "Don Camilo", necessitarem:
  • Bacon o pernil salat a daus petits
  • 1/2 ceba
  • oli d'oliva verge extra 
  • sal i pebre 
  • alfàbrega mòlta
Com la prepararem?

  1. Sofregirem la ceba molt lentament i afegirem el bacon o pernil salat. 
  2. Quan estigui fet, empolvorarem amb l'alfàbrega mòlta i retirarem del foc. 
  3. Quan la pasta estigui bullida al punt,l'escorrerem ràpidament, la posarem en una font de servir i la condimentarem amb la salsa. 
  4. Si volem, ens podem posar formatge ratllat. 






Comentaris

  1. ara me n'has fet venir ganes de fer-ne!! que boo!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vinga, doncs, a preparar-la!!!! Tens tota la raó..és molt bona!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Mai n'he fet de pasta a casa. Que bona ha de quedar!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolça, t'has d'animar a fer-ne!!!! Ja veuràs què bé t'ho passaràs!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Ostres, com m'agradaria tenir una maquineta d'aquestes de fer pasta... hmmm, ha de ser la bomba!! i amb tota seguretat es deu aconseguir la millor pasta :)

    ¡Que bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan t'hagis de fer un regal.....pensa en la maquineta!!! jejejeje....
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  4. Quin gràcia, jo també tinc aquest llibre de pasta GALLO, i...té molts anys,dels primers que vaig començar a col·leccionar.
    Que vagi de gust:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Assumpció, la meva mare va demanar-ne uns quants.....per ella, per mi, per la meva germana, per les meves tietes......un munt!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Veure aquesta recepta a aquesta hora és una mala passada!!! quina gana i quina pinta que fa aquesta pasta! i si és casolana, sens dubte ha d'estar boníssima!

    ResponElimina
  6. Fa molt de temps que no preparo pasta, m´hauré d´animar amb la teva recepta, m´agrada molt com t´ha quedat!! petonets, MJ

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com t'agrada!! És molt senzilla i molt gustosa!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Més fresca impossible!!! què gratificant, no? Jo recordo haver vist aquest llibre. Amés la recepta porta dos ingredients que ami em tornen boja: el beicon i el toc d´alfàbrega.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és molt gratificant!!! De fet, jo considero que la cuina, en general, és molt gratificant. Et fas un fart de treballar, acabes cansada però....satisfeta. Ah!! I tinc la gran sort de que els del meu voltant ho valoren!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  8. Ha de ser deliciosa! I quina gràcia quan els penges!!! Semblen unes cortines!!! Una abraçada Olga!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara ja tinc estenedor de pasta!! El meu pare em va fer un!!!! És un artista...
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Holaaaa!
    Dels primers utensilis que vaig comprar-me per la cuina va ser la maquina de fer pasta. Però et pots creure que encara no n'he fet?
    És el meu tempa pendent!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs.....a què esperes a estrenar-la?????? Ja m'estic imaginant les fotografies que faràs....espectaculars, com sempre...
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. I que m'encanta la teva manera d'estendre la pasta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjajajajaj!!! Ara ja tinc estenedor!!! Fet pel meu pare!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  11. tu lo has dicho es muy gratificante hacer pasta fresca en casa y vale la pena el trabajo y luego disfrutarla en la mesa
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí, Miquel!!! Jo penso que , en general, el treball i l'esforç són gratificants!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  12. Don Camillo eren una série de llibres molt divertits que jo vaig llegir d'adolescent, hi té res a veure?
    Quina sort tenir aquesta màquina i a més divertit.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs...no ho sé, Sara!!! Al llibre no està l'explicació del nom de la recepta.....De totes maneres, m'ho tornaré a llegir no sigui que ho hagi passat per alt.
      M'ho passo molt bé amb aquesta màquina!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  13. Fa temps que tinc la maquina però encara no m'he atrevit a fer la pasta. Segur que no estaré gaire a provar-ho, m'han entrat unes ganes al veure les teves fotos...petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs, vinga, anima't!!! Ja veuràs com repetiràs!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  14. Olga, jo també tinc aquest llibre i fa molt temps que no me'l miro, no hem fet mai aquesta recepta, m'has fet venir ganes de remirar-me'l.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo me l'he repassat tot una altra vegada.....M'encantava fer-ho!!! Passar pàgines, mirar, remirar.....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  15. Uff qué bona! jo no he fet mai pasta a casa, i suposo que val molt la pena.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant!!! quan ho provis....Voldràs repetir!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!