COCA DE CODONYAT, FORMATGE I NOUS



Quan vaig veure aquesta coca al bloc de la Joaquina, La Cocina de los Inventos (http://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/), vaig decidir immediatament que l'havia de fer. No vaig tardar gaire!!!!! Em penso que van ser dos o tres dies.... 
Vaig buscar l'excusa perfecta per fer-ne una! Tenia una reunió de feina i vaig pensar.....la porto!!! Tot i que jo no sabia quin gust tindria, si agradaria o no.....vaig pensar "si és de la Joaquina, èxit assegurat". A més, tenia el rebost ple de codonyat acabat de fer.......

Només em queda dir-vos que el resultat va ser excel·lent, va agradar força als companys i companyes de la Ribera d'Ebre. Això va fer que m'animés a tornar-la  a preparar per al taller de cuina del mes de novembre dels Amics i amigues de la cuina, de Móra d'Ebre. 

Aquest dolç és molt fàcil i ràpid de fer. Vinga, que us explico com l'heu de preparar. 

QUÈ NECESSITEM.......
  • 2 làmines de pasta de full rectangulars
  • Codonyat 
  • Formatge tendre (jo vaig posar El Ventero Tierno)
  • Nous (les hem de trossejar amb les mans o amb un morter)
  • 1 ou 
  • Sucre glass

COM L'HEM DE PREPARAR........
  1. Encenem el forn, a 200º dalt i baix.
  2. Estenem 1 làmina de pasta de full i col·loquem el codonyat. 
  3. A continuació, col·loquem el formatge tallat finament. 
  4. Damunt del formatge, escampem les nous. 
  5. Ho tapem amb l'altra làmina de pasta de full i segellem les dues làmines amb una forquilla.  
  6. Pintem amb ou batut.
  7. Enfornem durant uns 15 minuts o fins que està daurada. 
  8. Quan està freda, empolvorem amb sucre glass. 
Ara només queda gaudir d'un dolç sorprenent, deliciós. Segur que us agradarà!!!! Animeu-vos a fer-la!






Comentaris

  1. Dijous vull fer esmorzar pedagogic... i seràaquest!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Que bonaaaa, també tinc el codonyat acabat de fer doncs amb el teu permís m’emporto la recepta. Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'agradarà!!!! Què dic......t'encantarà!!!!! La textura del codonyat és una passada!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  3. Quina bona idea!!!! segur que está deliciosa! be, la pinta la té!

    ResponElimina
  4. oh sí! És súper fàcil de fer, Olga! I la combinació codonyat i formatge és èxit assegurat. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, sí!!!! Fàcil i exitosa!!!! La textura del codonyat després d'enfornar és...... tan suau......mmmmmm.......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Olga, m'alegra molt que t'agradés i la compartissis en aquest esdeveniment.. com tenim aquest codony casolà el resultat és una delícia, veritat ??? Gràcies per l'enllaç al meu bloc!! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies a tu , Joaquina!!!!! Gràcies per les meravelloses receptes que comparteixes!!!!! Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Respostes
    1. Faig lo que puc, Sara!!! Això sí.......xalo moltíssim!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Ostres quina bona pinta aquesta a mi segur que m'agradaria i una altre cosa molt important és que es prepara en un obrir i tancar d'ulls

    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte!!! Ràpida, fàcil i boníssima!!! Una gran combinació!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. Sempre ho fas tot tan fàcil, Olga..... M'encanta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que tu em mires amb molts bons ulls....
      Gràcies per les teves paraules!!! Petonets!!!
      Olga

      Elimina
  9. He llegit el títol i he dit: això m'agradarà! I conforme anava baixant encara salivava més!
    És la combinació perfecte!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro molt de que em diguis això, Núria!!!! La combinació de codonyat i formatge és molt bona!!!! A mi m'encanta!!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. Codonyat, formatge i nous...una bomba deliciosa...no sé si els teus companys es van poder concentrar en la reunió! Un petonarro!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La reunió va anar bé i a ells ja els vaig dir......"avui fareu de tastadors"!!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  11. Guau Olga!! No en queda un trocet ?? Quina gana m'has fet venir!! Hauré de probar-la que jo també tinc codony de casa!! Petonets guapa!!
    MAR, de EQNME

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-la, Mar!!!! Tu de ben segur que la milloraràs i li faràs unes fotografies sensacionals!!!! Ja em diràs si us ha agradat!!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  12. Quina coca, mare meua! El formatge barrejat amb el codonyat, una mica tebi i la pasta de full al voltant! Se'm fa la boca aigua. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chus, llegint les teves paraules m'has fet venir el record del seu gustet!!!! Aixxxx, no tardaré gaire en tornar-la a fer!!!!!

      Elimina
  13. Directament a pendents! quina passada!

    ResponElimina
  14. Ja veig que fas meravelles amb la pasta de full. Comparteixo el bon gust d'aquest plat!=)MªAssumpció

    ResponElimina
  15. Se ve muy rica me llevo un trozo,abrazos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Todos los que quieras, Rosita!!!!! Gracias por tus palabras!
      Un abrazo,
      Olga

      Elimina
  16. Jo també la vaig veure ¡, té una pinta impresionant!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Roser!!!! Prova-la!!! ja veuràs com t'agradarà moltíssim!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  17. Genial, t'agafo la recepta, la combinació de codonyat i formatge a casa triomfa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una molt bona combinació!!! I si, a més, li afegim les nous.....és total!!!!
      Petons,Cristina!
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!