Top blocs de receptes

diumenge, 28 d’abril de 2013

PATATES AMB CALAMARS AMB THERMOMIX

La vida diària és prou complicada. Hem de fer tot el possible per facilitar-nos el dia a dia.
Una manera senzilla de fer-ho és cuinant "plats únics". Les meves iaies (Pura i Micaela) ho feien, i la meva mare també.I jo.....segueixo els seus passos. 
Aquest que us presento és un plat únic senzill de fer, amb un resultat prou satisfactori. M'ha ajudat la meva Thermomix......i la meva filla, la Cristina.

INGREDIENTS:

  • 300g de ceba
  • 50g d'oli d'oliva
  • 500g de calamars (trossejats)
  • 1 culleradeta de pebre roig
  • 1 fulla de llorer
  • pebre
  • 500g de patates (tallades a trossos)
  • 50g de vi blanc
  • 300g de brou de peix
PREPARACIÓ:

  1. Posar en el got la ceba tallada a quarts i programar 2 seg/vel.5. Amb l'espàtula, baixar la ceba.    
  2. Afegir l'oli i programar 8min/Varoma/vel.1   
  3. Col·locar la papallona, afegir els calamars, el pebre roig, el llorer i el pebre. Programar 6min/Varoma/vel cullera.       
  4. Afegir les patates, el vi i el brou.Programar 25 min/100º/gir esquerra/vel. cullera. 
  



































  •  

dilluns, 22 d’abril de 2013

ARRÒS DE CAMP DE LLONGANISSA, CARXOFES I BOLETS


Aquest és l'arròs que vaig preparar el Dilluns de Pasqua, el dia de la Mona. 
Vam anar al mas dels meus cunyats, entre Rasquera i Benifallet,  amb els nostres amics de Xerta. 
El menú va ser diferent al de altres trobades. Vam deixar de banda la carn rostida  i ens vam decantar  per fer un arròs al foc!!!! Un arròs de camp.......
Fer l'arròs al foc té la dificultat del control del foc, però aquesta dificultat es veu compensada amb el bon gust que té. 
Pel que fa a les quantitats...ja sabeu...ho faig " a ull"....

INGREDIENTS:
  • Arròs
  • Aigua
  • Alls
  • Tomaca
  • Carxofes
  • Bolets 
  • Llonganissa 

ELABORACIÓ:

  1. Posem l'oli a la paella, amb uns alls. 
  2. Sofregim la llonganissa. 
  3. Quan comença a estar una miqueta daurada, hi tirem la tomaca i continuem sofregint. 
  4. A continuació, afegim les carxofes tallades a quarts.
  5. Quan tot està ben sofregit, aboquem l'aigua. Esperem a que bulli.
  6. Afegim l'arròs i els bolets. Calculem uns 17 minuts de cocció. Una vegada finalitzat el temps, el deixem reposar uns 5 minuts.   








diumenge, 14 d’abril de 2013

ROTLLETS DE PATÉ DE PERNIL I DE PERNIL


Els rotllets que us presento són.....fàcils???? No!!!! Més que fàcils, facilíssims!!! 
I el millor de tot és que els podeu fer amb l'ingredient que més us agradi. 

Jo els he preparat amb paté de pernil i trossets petits de pernil, però els podeu fer amb......
- paté de salmó i trossets de salmó fumat
- paté d'anxova i trossets petits d'anxova
- paté d'oliva i trossets petits d'anxova
Al vostre gust!! 

Necessitareu........
- 1 làmina de pasta full rectangular
- Paté de pernil
- Daus petits de pernil salat (jo ho faig amb els daus minis del Mercadona)

Com els preparareu?
  1. Esteneu ben estesa la làmina de pasta de full.
  2. Escampeu ben escampat el paté de pernil per tota la làmina. Repartiu els mini-daus de pernil salat.
  3. Enrotlleu amb molt de compte la làmina i talleu trossos d'1,5 cm aproximadament.
  4. Col·loqueu-los en una safata de forn i enforneu-los a 200º durant uns 15 minuts (o fins que estiguin dorats). 




dimarts, 9 d’abril de 2013

FIDEUS A LA CASSOLA AMB SÍPIA



Fa unes poques setmanes  treia del congelador els últims "Tupperware" amb peix congelat, per poder descongelar-lo i tornar-lo a omplir (el meu no és no-frost). 
Tenia dos sípies i vaig pensar...."què puc fer"? 
No havia fet mai els fideus amb sípia i, mira , em vaig decidir. De la mateixa manera que els faig amb costella de porc els vaig preparar amb la sípia. També vaig contemplar la possibilitat de fer-la amb patates, però no......amb fideus!!!!!Amb patates, un altre dia.

Aquest tipus de plats m'agrada molt per a l'hivern: plat únic, calentet......

INGREDIENTS:
  • 2 sípies tallades a trossos petits
  • 4 grans d'all
  • 1 ceba mitjana
  • 2 pastanagues
  • tomaca tallada a daus petits (la meva, de la conserva que vaig fer a l'estiu; si voleu, també podeu utilitzar tomaca fregida)
  • 4 tasses de cafè de fideus grossos
  • 1 fulla de llorer
  • Un polsim de pebre roig 
  • Aigua (o brou de peix). No us puc dir la quantitat exacta...no la vaig mesurar. 
ELABORACIÓ:
  1. En una cassola, posem els 4 grans d'all i sofregim la sípia.  nem remenant, anem remenant....(Aquí, en aquest punt,em va sorgir un problema: la sípia no parava de treure aigua, i aigua, i aigua, i no havia manera de que reduís. El que vaig fer va ser retirar la sípia i reservar el suc per la cocció. Vaig tornar a posar la cassola amb oli i vaig continuar sofregint. )
  2. Quan fa uns 10 minuts que tenim la sípia sofregint, afegim la ceba. Salem.Ho remenem bé.
  3. Al cap d'uns minuts, afegim la pastanaga i la tomaca. Ben remenat, ben remenat, que continuï sofregint. 
  4. A continuació abocarem l'aigua o el brou de peix. La sípia ha de quedar ben coberta. És el moment d'afegir la fulla de llorer i el polsim de pebre roig. 
  5. Ho portem a ebullició i ho fem coure a foc lent uns 20 minuts. 
  6. Finalment, incorporem els fideus i els deixem coure el temps que ens indica el fabricant. Ho deixem reposar. 
A gaudir de la cullera!!!!


                                                                       

dijous, 4 d’abril de 2013

PASTÍS DE XOCOLATA PER A FESTES

Aquest és el pastís que va proposar el blog VELOCIDAD CUCHARA per celebrar l'arribada a la xifra dels 20.000 seguidors a la seva pàgina de Facebook, Cocinar con Thermomix

Per celebrar-ho, havíem d'inundar el mur de la pàgina amb fotografies del pastís de xocolata..... I així va ser!!!!!

A més.....és apte per a celíacs!!!!



INGREDIENTS DEL PASTÍS:
  • 200 grs de xocolata al gust (jo vaig utilitzar 150 negra / 50grs amb llet)
  • 200 grs de mantega
  • 150 grs de sucre blanc
  • 1 culleradeta de cafè soluble (potencia el gust de la xocolata)
  • 5 ous mitjans (o 4 grans tamany L)
  • 1 cullerada de farina Maizena 
  • 1 polsim de sal 
INGREDIENTS DE LA COBERTURA:
  • 150 grs xocolata fondant
  • 50 grs de mantega
  • 5 grs de nata
  • 1 cullerada de mel
  • 10 grs d'aigua
PREPARACIÓ DEL PASTÍS:
  1. Posar la xocolata al got i fer-li uns cops de turbo (posició got tancat) fins que estigui desfeta completament. 
  2. Afegir la mantega. 4 minuts, 37º, vel.2.  
  3. Afegir el sucre, el cafè soluble, els ous, el polsim de sal i la cullerada de farina de Maizena. 15 segons, vel. 4. 
  4. Precalentar el forn a 170º (calor dalt i baix).
  5. Preparar el motlle untant-lo amb una mica de mantega (no molta!!!) 
  6. Fornejar durant 35 minuts a 160º, amb calor dalt i baix. Deixar refredar una mica abans de desmotllar. 




PREPARACIÓ DE LA COBERTURA:


  1. Netejar el got. Posar la xocolata trossejada i fer uns cops de turbo (got tancat) fins que estigui desfeta completament.
  2. Afegir la resta d'ingredients (mantega, nata, mel, aigua) i programar 3 minuts, 37º, Vel.2
  3. Repartir molt bé la cobertura per damunt del pastís i deixar refredar unes 3 hores a la nevera.  

Podeu decorar el pastís amb l'ingredient que més us agradi.
  


Només hi ha una paraula que defineix aquest pastís........EXQUISIT!!!!!