Top blocs de receptes

dilluns, 25 de novembre de 2013

COCA DE CODONYAT, FORMATGE I NOUS



Quan vaig veure aquesta coca al bloc de la Joaquina, La Cocina de los Inventos (http://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/), vaig decidir immediatament que l'havia de fer. No vaig tardar gaire!!!!! Em penso que van ser dos o tres dies.... 
Vaig buscar l'excusa perfecta per fer-ne una! Tenia una reunió de feina i vaig pensar.....la porto!!! Tot i que jo no sabia quin gust tindria, si agradaria o no.....vaig pensar "si és de la Joaquina, èxit assegurat". A més, tenia el rebost ple de codonyat acabat de fer.......

Només em queda dir-vos que el resultat va ser excel·lent, va agradar força als companys i companyes de la Ribera d'Ebre. Això va fer que m'animés a tornar-la  a preparar per al taller de cuina del mes de novembre dels Amics i amigues de la cuina, de Móra d'Ebre. 

Aquest dolç és molt fàcil i ràpid de fer. Vinga, que us explico com l'heu de preparar. 

QUÈ NECESSITEM.......
  • 2 làmines de pasta de full rectangulars
  • Codonyat 
  • Formatge tendre (jo vaig posar El Ventero Tierno)
  • Nous (les hem de trossejar amb les mans o amb un morter)
  • 1 ou 
  • Sucre glass

COM L'HEM DE PREPARAR........
  1. Encenem el forn, a 200º dalt i baix.
  2. Estenem 1 làmina de pasta de full i col·loquem el codonyat. 
  3. A continuació, col·loquem el formatge tallat finament. 
  4. Damunt del formatge, escampem les nous. 
  5. Ho tapem amb l'altra làmina de pasta de full i segellem les dues làmines amb una forquilla.  
  6. Pintem amb ou batut.
  7. Enfornem durant uns 15 minuts o fins que està daurada. 
  8. Quan està freda, empolvorem amb sucre glass. 
Ara només queda gaudir d'un dolç sorprenent, deliciós. Segur que us agradarà!!!! Animeu-vos a fer-la!






dijous, 21 de novembre de 2013

GUISAT DE CORDER DE LA MARE

Com bé sabeu els que em coneixeu, les meves arrels familiars són a l'Aragó. El meu pare és de Montalbán i la meva mare és d'Utrillas, totes dues poblacions de la província de Teruel. 

A l'Aragó hi ha una carn que és l'estrella, la més valorada de totes: el corder. Cuinada de moltes maneres.....al forn, amb patates, a la planxa, a la brasa i guisada. 
A la meva memòria tinc gravat el corder al forn de la tia Mercedes (dels més bons que he menjat;torradet......apuntat de sal....mmm....), l'espatlla de corder al forn del meu pare, el corder a la brasa del iaio Pepe, el corder al forn "con patatas a lo pobre" dels convits dels casaments de les meves ties i.....el corder guisat amb patates de la meva mare, que és el que avui us presento. 
És un plat únic d'hivern i, per mi, dels més bons que he heretat de la meva família. 

Quan demaneu el corder a la vostra carnisseria, digueu que és per fer-lo guisat. Us el tallaran com vosaltres vulgueu......és un dels múltiples avantatges de comprar la carn a la carnisseria del vostre poble o del vostre barri. 

QUÈ NECESSITEM?
  • Coll de corder 
  • Patates
  • Ceba 
  • Pastanaga
  • Alls
  • Ramillet d'herbes 
  • Pebre i sal
  • Vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Aigua 

COM HO FAREM? 

Seguirem els passos per cuinar un bon guisat.......

  1. Posarem a calentar l'oli amb uns alls i daurarem el corder (prèviament salpebrat)
  2. Quan la carn estigui daurada, incorporarem la ceba i la pastanaga. Li farem unes voltes. 
  3. Abocarem un bon rajolí de vi i continuarem sofregint durant uns 5 minuts. 
  4. Quan haurem acabat de sofregir ho cobrirem d'aigua i incorporarem el ramillet d'herbes. 
  5. Ho deixarem coure a foc lent durant uns 40 minuts (o fins que la carn estigui tendra). 
  6. Tallarem les patates i les incorporarem a la cassola. Quan estaran cuites, apagarem el foc. 
Gaudirem d'un bon plat d'hivern..........






diumenge, 17 de novembre de 2013

APERITIUS DE NADAL: GOTETS I TARTALETES


El divendres vam realitzar el nostre taller mensual dels Amics i amigues de la Cuina, de Móra d'Ebre. Com sempre, ens acull l'espai de l'Agrobotiga 7 de Ribera. 
Entre tots i totes ens realitzen els tallers. Un mes toca aunes, un mes toca a altres,.....i així anem alternant i compartint les nostres experiències culinàries. 

Aquest últim taller em va tocar a mi. Vaig preparar....... 

  • CREMA DE PORRO, ABADEJO I PERA 
  • GOTETS DE BRANDADA I SALMOREJO
  • Els gosts estan presentats en una caixeta de fruita pintada amb pintura platejada
  • TARTALETES DE FORMATGE, BACALLÀ FUMAT, ANXOVA I TOMACA CHERRY

  • PASTÍS DE CODONYAT, FORMATGE I NOUS
Avui em centraré en els dos aperitius......

GOTETS DE BRANDADA D'ABADEJO I SALMOREJO.
La brandada i el salmorejo estan preparats amb la Thermomix. (Les dues receptes són del llibre Imprescindible). A la base del got posem la brandada i a sobre el salmorejo. 

TARTALETES DE FORMATGE, ABADEJO FUMAT, ANXOVA I TOMA CHERRY
He utilitzat tartaletes però també ho podeu fer amb torradetes, pa.... Omplim la base de la tartaleta amb formatge cremós, a sobre hi posem un trosset d'abadejo fumant, una anxova (o mitja) i mitja tomaca cherry. 


A partir d'ara ja podem començar a preparar els nostres plats, aperitius, torrons, dolços,....de Nadal. A mi.....m'encanta!!!!! 


dimarts, 12 de novembre de 2013

LLENTIES AMB ARRÒS I CARABASSA

 

El llegum no falta als nostres plats de cada dia. Un dia a la setmana, tant a l'hivern com a l'estiu, el dediquem als llegums. A l'estiu fem amanides fredes i a l'hivern......plats ben calents. 
Avui us presento unes llenties amb arròs fetes amb la Thermomix (he adaptat una recepta del llibre "Cuida tu Salud"). 
Aquestes, per primera vegada, porten carabassa. Tenia un trosset de carabassa que havia quedat de fer un puré i vaig pensar..."mira, i si provo de posar-la a les llenties?". La vaig encertar!!! 

INGREDIENTS: 
  • 300g de llenties 
  • 1 ceba petita
  • 2 alls
  • 1 pastanaga
  • 1 trosset de carabassa (al vostre gust)
  • xoriço (a rodanxes o en virutes)
  • 1 fulla de llorer 
  • pebre roig mòlt
  • 100g d'arròs
  • 1000g d'aigua 
  • 1 culleradeta de sal 
  • 50g d'oli d'oliva 
COM HO FAREM.....
  1. Hem de posar les  llenties en remull durant 2 hores (com a mínim).
  2. Posem dins del got la ceba i l'all. Trossegem durant 4segons a vel.4. 
  3. Afegim la pastanaga i la carabassa tallades a daus petits. Incorporem l'oli i programem 5 min/Varoma/vel 1. 
  4. Ara, toca incorporar el xoriço. Programem 2 min/100º/gir esquerra/velocitat cullera.  
  5. Afegim les llenties (rentades i escorregudes), el llorer, l'aigua, la sal i el pebrot roig mòlt. Programem 20min/100º/gir esquerra/velocitat cullera   
  6. Per finalitzar, incorporem l'arròs i programem 11min/100º/gir esquerra/velocitat cullera.

I....a gaudir dels llegums!!!!!!!




diumenge, 10 de novembre de 2013

CRESTES SALADES VARIADES



D'un temps ençà m'agrada preparar crestes per sopar (de tant, en tant.....) .
Es fan ràpidament, són atractives pel jovent de casa i....no cal fregir-les!!!!Al forn es fan en un moment i no embrutes gairebé res. Les acompanyes amb una amanida i........ ja tens sopar!!!!! 

Gràcies a les idees de la Mònica Tarradellas, de l'Ensucrat(http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/), m'he anat animant a preparar-les amb diferents ingredients. 

Aquestes són les 3 combinacions d'avui:
  1. Caballa i tomaca fregida 
  2. Pernil dolç tallat a trossets i formatge ratllat 
  3. Pernil dolç i sobrassada 

Recordem els passos.......
  1. Farcir les crestes i tancar-les amb una forquilla.                                  
  2. Pinzellar-les amb ou batut
  3. Empolvorar-les amb orenga, formatge ratllat, alfàbega, julivert....   
  4. Enfornar-les a 200º fins que estiguin daurades