GALETES D'AVELLANA

 

Com haureu pogut comprovar no sóc molt aficionada a fer galetes. Potser només he fet galetes dues o tres vegades en dos anys...No és que no m'agradin però....a casa tenim un que ni les tasta i un altre que diu "si porten mantega no m'agraden gaire". Així que, amb aquest panorama, segur que ja enteneu una mica més el perquè de l'absència de galetes en el meu bloc. 
Aquest Nadal, però, vam tenir una excusa perfecta!! La meva neboda i fillola, l'Emma, va venir a passar uns dies a casa nostra. Juntament amb la Cristina vam planificar activitats engrescadores amb les fer-la gaudir. Evidentment, les activitats culinàries van ser protagonistes. Una d'elles va ser fer galetes. 
Vaig buscar receptes de galetes que no tinguessin molt gust de mantega....i vaig trobar unes d'avellana, del bloc http://www.juanideanasevilla.com/
Ens van agradar molt!! Tenen un gust....mmmmm...com a Nutella!!! 
Al ser Nadal les vam tallar amb els talladors nadalencs. 

INGREDIENTS:
  • 100 g de mantega
  • 125 g d'avellanes torrades  
  • 250 g de farina
  • 1 culleradeta de cafè de llevat Royal
  • 150 g de sucre 
  • sucre vainillat 
  • 4 cullerades soperes de llet
  • 1 ou 

COM HO FAREM
  1. Picarem les avellanes (3 o 4 turbo) i les reservarem
  2. Polvoritzar el sucre vel 5-9 progressivament
  3. Incorporar tots els ingredients i barrejar 10 segons/vel 6. Posarem aquesta massa en un bol i la reservarem a la nevera una bona estona. 
  4. Amb un corró estirarem la massa i tallarem les galetes amb els talladors que més ens agradin. Posarem les galetes a la safata del forn, prèviament coberta amb paper vegetal.   
  5. Precalentarem el forn a 210º
  6. Pintarem les galetes amb l'ou batut. La recepta original diu que en aquest moment podem posar una avellana damunt, però jo no ho vaig fer. 
  7. Enfornarem durant 12 minuts. Les farem refredar damunt d'una reixeta. 
Quan estiguin fredes les guardarem en una llauna. Es conserven unes quantes setmanes!!! 

Aquestes galetes d'avellana ens han agradat moltíssim.....em penso que no tardaré gaire en tornar-les a fer!! 


Comentaris

  1. Es conserven unes quantes setmanes? Això passarà a casa teva 0lga, a la meva duren dos dies:-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'han conservat unes quantes setmanes perquè les vaig fer a final del Nadal......Si les hagués fet un cap de setmana normal...suposo que no hagués escrit lo mateix!!!
      Petons, Dolça!
      Olga

      Elimina
  2. Es conserven unes quantes setmanes? Això passarà a casa teva 0lga, a la meva duren dos dies:-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. A mi con la edad me ha dado por meterme en harinas y dulces! pero luego no me lo como yo. Hago bizcochos que tengo que regalar, madalenas que se come mi marido que tiene azúcar, roscones que tengo que hacer comida familiar para que luego no vayan rondando por el frigo.... pero me gusta hacer dulces! y que se los coman otros. Hace días que no hago galletas jajajaja.
    Un besito guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo también comparto!!!! Si nos lo tuviéramos que comer todo....jeejejejej.....
      Besos, Pilar!
      Olga

      Elimina
  4. Això del gustet a Nutella m'ha convençut. A més, semblen més fàcils de manipular que les de mantega, que necessiten força temps de nevera. Per cert, les avellanes crues? Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chus, les avellanes torrades!!! Ara ho rectifico al missatge......
      Sí són més fàcils de manipular que les de mantega.....La primera vegada que faig fer unes de mantega va ser com un "desastre"!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Això de cuinar amb canalla és tan gratificant que m'assembla que aprenem més nosaltres d'ells que ells de nosaltres. Has fet unes supergaletes, i amb avellanes!
    Bon cap de setmana Olga i familia,
    Nani
    Falta menys per a veure'ns

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'avellana és el meu fruit sec preferit!!! M'agraden tots però l'avellana......és molta avellana!!!
      Petonets, Nani!! Sí, ja queda menys...tinc moltes ganes!!!
      Olga

      Elimina
  6. Que boniques, Olga!! I segur que d'avellana són ben gustoses!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt bones, Marina!!! L'avellana dóna un gust molt característic!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  7. Genials aquests petits pecats d'avellana! I fer-les amb bona companyia encara millor! Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!