Top blocs de receptes

dissabte, 26 d’abril de 2014

PA D'OLI D'OLIVA I SÈMOLA A L'ESTIL ORIENTAL

 
Aquesta classe de pa ha triomfat a casa meva! Bé, amb lo panarres que som....no és cosa difícil, però aquest ha volat i , per aclamació, l'he hagut de tornar a fer.
La primera part està feta amb la panificadora i la segona, enfornada.
Els més sibarites en qüestió de pa potser opinaran que el fet de fer l'amassat i el primer llevat amb la panificadora no fan que sigui un "autèntic pa", però...a nosaltres ens agrada com queda i, la veritat, ens és d'una gran ajuda. La panificadora és un dels petits electrodomèstics que s'ha convertit en imprescindible a casa nostra!
Si voleu fer aquest pa........

INGREDIENTS (6 panets):

  • 175 ml d'aigua
  • 100ml d'oli d'oliva
  • 2 culleradetes de cafè de sal
  • 200g de farina blanca panadera
  • 200g de sèmola fina (us guardeu una mica per empolvorar)
  • 1 culleradeta de cafè de llevat sec de forner
COM HO PREPAREM......
  1. Introduïm els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre en que està al llistat. 
  2. Programem MASSA. El temps de la meva panificadora és 1h i 50 min.                  
  3. Una vegada ha finalitzat el programa la panificadora, tombem la cubeta damunt el pedrís de la cuina (prèviament enfarinat) i fem una bola amb la massa.
  4. Tallem la massa en 6 parts iguals. Formem una bola amb cada part i l'aplanem fins que tingui uns 15cm de diàmetre.                                               
  5. Empolvorem amb una mica de sèmola la safata del forn i col·loquem els pans. Tornem a empolvorar els pans. Els cobrim (sense pressionar) amb film transparent impregnat d'oli. Els deixem que augmentin de volum durant uns 45min (el temps dependrà de la temperatura ambient).   
  6. Precalentem el forn a 220º.
  7. Fornegem durant 12-15 minuts, fins que estan daurats, i els passem a una reixeta de refredar. 
Gaudireu d'uns pans exquisits!! I ja sabeu...aquests pans també els podeu fer amb trossets de pernil, orenga,xoriço,...... 

Font de la recepta: 200 recetas de pan. Ed. Blume





dimarts, 15 d’abril de 2014

MIL FULLS DE CODONYAT I NOUS



Ahir vaig publicar un mil fulls de Nocilla i avellanes, pensat per totes les edats. Ara, us presento un altre mil fulls que, potser, va més adreçat als grans. No té perquè, però..... quan els més petits senten codonyat no saben ben bé que és i no s'atreveixen a tastar. 

De la nostra gran collita de codonyat, va sortir aquest mil fulls. El vaig combinar amb nous, la fruita seca que per mi és la més adient (la que més m'agrada, al meu gust). 
El procediment és el mateix: capa de massa filo, codony i empolvorat de nous. 
Si voleu, també podríeu incorporar formatge (havarti). Voleu provar-ho? 

QUÈ NECESSITEM?
  • 1 paquet de massa filo
  • Codonyat casolà 
  • Nous picades al morter 
  • 1 ou batut per pintar
  • Sucre glass vainillat
  • Sucre glass normal 
COM HO FEM?
  1. Precalentem el forn a 200º
  2. Disposem una làmina de massa damunt de paper vegetal d'enfornar.
  3. Tallem el codonyat a làmines ben fines i les anem col·locant damunt de la làmina. 
  4. Empolvorem amb les nous picades.
  5. Repetim aquests passos fins l'última làmina de massa filo. Pintem amb l'ou batut. 
  6. Enfornem durant 15 minuts o fins que està daurat. 
  7. Refredem damunt una reixeta i quan està tebi l'empolvorem amb les dues variants de sucre glass. 
Si fem el cafè i l'acompanyem amb un tallet d'aquest mil fulls........mmmmmm.......què penseu que passarà?










dilluns, 14 d’abril de 2014

MIL FULLS DE NOCILLA I AVELLANES


Què podem fer amb aquests ingredients? Una coca la mar de llaminera que serà la delícia de grans i petits!!! 
Heu d'anar a sopar amb uns amics i voleu portar un dolç que agradi a pares i fills? Aquí en teniu un...... 
Voleu preparar una coca dolça però no teniu molt temps? Us dono una idea......

Us presento aquest MIL FULLS DE NOCILLA I AVELLANES!  Una combinació....mmmm.......
I molt fàcil de fer! I en poc temps! I amb uns ingredients senzills!! 
Us animeu?

INGREDIENTS:
  • 1 paquet de masa filo (jo he utilitzat la de Mercadona)
  • Nocilla o Nutella (la que més us agradi!)
  • Un grapat d'avellanes triturades (al morter)
  • 1 ou batut per pintar
  • Sucre glass per empolvorar 
COM HO HEM DE FER?
  1. Disposem un full de massa doblegat per la meitat.
  2. Calentem una mica (no més d'1 minut) la Nocilla al microones. D'aquesta manera és més fàcil escampar-la bé. 
  3. Precalentem el forn a 200º 
  4. Untem bé de Nocilla la primera capa de massa i empolvorem amb una mica d'avellanes picades. 
  5. Cobrim amb un altre full de filo doblegat per la meitat. Repetim el procediment fins arribar a l'última capa de massa. 
  6. Pintem amb ou batut tota la superfície del mil fulls. 
  7. Ho enfornem durant uns 15 minuts o fins que veiem que està daurat. 
  8. Desenfornem i, amb molt de compte, disposem el mil fulls damunt una reixeta de refredar.     
  9. Quan està tebi, ho empolvorem amb sucre glass. 

   







divendres, 11 d’abril de 2014

PA DE TOMAQUES SEQUES I ORENGA



Aquest pa és un dels primers que vaig fer després d' autoregalar-me el llibre de les 200 RECETAS DE PAN CON PANIFICADORA
Vaig utilitzar la recepta bàsica de pa i li vaig afegir l'orenga i tomaques seques. Un bon invent!!!! 

INGREDIENTS:

  • 275 ml d'aigua
  • 30g d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 475g de farina blanca per a  pa
  • 2 culleradetes de sucre blanc
  • 1 1/4 culleradetes de llevat sec de forner
  • 2 cullerades d'orenga
  • 4 tomaques seques trossejades 
PREPARACIÓ: 
  1. Introduïm tots els ingredients (començant pels líquids i finalitzant amb el llevat) dins el recipient de la panificadora i seleccionem l'opció d'amassat. A la meva panificadora aquest procés li costa 1h. i 50 minuts.  
  2. Una vegada la massa està feta, la traiem de la panificadora i la col·loquem damunt del pedrís de la cuina (prèviament enfarinat). Li traiem l'excés d'aire i li donem la forma que vulguem. Li fem uns talls i l'empolvorem amb farina.
  3. Col·loquem el pa a la safata del forn (prèviament coberta amb paper d'enfornar), el tapem amb un drap i ho deixem reposar fins que la massa augmenti el  volum. 
  4. Precalentem el forn a 220º.
  5. Enfornem durant 25 minuts.
  6. El refredem damunt una reixeta. 
La propera vegada que el faci em penso que li afegiré uns taquets de pernil salat......no estarà malament, oi?






dimecres, 9 d’abril de 2014

NINES DE PASCUA (CROATIA DOLLS)



Amb aquestes nines vaig deixar ben sorpreses a les meves dues nebodes la Pasqua de l'any passat. M'hagués agradat que haguéssiu vist la cara de l'Emma i la Clara quan les van veure!!!! "Padrina,  són nines!!"

Quan les va publicar la Joaquina al seu bloc "La Cocina de los Inventos" em vaig enamorar d'elles... Quina preciositat! I és que...la Joaquina és molta Joaquina! Us facilito l'enllaç al seu bloc. Ella té la recepta de la massa feta amb la panificadora i jo la vaig preparar amb la Thermomix; però ja sabeu....es pot fer a mà perfectament. 
http://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2013/03/munecas-de-pan-de-pascua-croacia-dolls.html

Estem damunt de la Pasqua i ja ha arribat el moment de posar-nos a pensar en les Mones. Quines us agraden a vosaltres? Nosaltres ens decantem més les tradicionals però.... no descartem cap!!! 
Em penso que enguany repetiré aquestes nines tan encantadores. 

Anem a veure com les preparem.....

INGREDIENTS:
  • 240 ml de llet tèbia 
  • 7 grs de llevat fresc
  • 1 ou 
  • 55 grs de sucre
  • 50 grs de mantega a temperatura ambient
  • 400grs de farina de rebosteria
  • 1/2 culleradeta de sal 
  • 6 ous durs (hi dibuixarem ulls, boca i nas després d'enfornar)
  • 1 ou batut amb rajolí de llet (per pintar abans d'enfornar)
  • Un polsim de sucre (per decorar)
COM HO FAREM.....
  1. Posem la llet i el llevat al got de la Thmx. Batem 15 segons/Vel 3 (només es tractar de desfer el llevat)
  2. Afegim la resta d'ingredients (excepte els ous durs i els que són per decorar). 5 segons/Vel 5 i després amassem 2 min./got tancat/vel espiga. 
  3. La deixem reposar al got de la màquina (cobert amb un drap) fins que ha augmentat el seu volum (sortirà pel bocal).
  4. Una vegada hagi augmentat el seu volum, la dividim en tres parts iguals i les deixem reposar uns 5 minuts.  
  5. De cada part, en farem tres tires d'uns 28cm. Amb elles formarem una trena. La part de la unió de les tres tires és la que serà "el cap" de la nina. Al cap hi posarem l'ou dur.                                    
  6. Col·locarem les nines a la llanda del forn (prèviament coberta amb paper d'enfornar) i les deixarem reposar durant 1h aproximadament (o fins que hagin augmentat el seu volum). 
  7. Precalentarem el forn a 190º
  8. Pinzellarem les nines amb l'ou batut amb la llet i empolvorarem amb sucre. 
  9. Les enfornarem uns 15 minuts o fins que estiguin daurades. 
  10. Quan estiguin fredes, dibuixarem les cares de les nines. 
      
Si us fixeu bé, a les fotografies s'observa que els ous estan clivellats. Em va passar perquè les vaig congelar després de coure-les (no ho podia fer d'una altra manera! No les podia fer el mateix dia que les entregàvem!). Si algú que llegeix l'entrada em pot donar algun consell per tal que no em torni a passar...ho agrairé!!