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divendres, 31 d’octubre de 2014

PAN PIDE TURCO RELLENO DE CARNE



El reto Bake the World de este mes de Octubre ha triunfado en mi casa. Me parece que este pan turco relleno va a ser asiduo en nuestra cocina......¡ha sido un gran descubrimiento!
En principio,la verdad, me asusté un poco. Pensé que sería un pan complicado de elaborar pero cuando me puse "con las manos en la masa" me di cuenta de que no, que no es complicado. ¡Todo lo contrario! 

A la hora de documentarme consulté el blog La Cocina de Babel (que a su vez me llevó al blog  Per anar fent gana ) . La Cocina de Babel es un blog que me encanta y que me recuerda al programa de TV3 Karakia, programa que, a partir de la gastronomía internacional nos muestra la vida de  personas de diversas procedencias y culturas que actualmente viven en nuestro país. 

En mi receta he eliminado el pimiento y he variado el tipo de carne a utilizar. En vez de carne de cordero he utilizado carne de ternera y de cerdo (3 partes de ternera y 1 de cerdo; ¡es la ventaja de comprar la carne en la carnicería!). La especie que he elegido para condimentar la carne es la cúrcuma. 
¡Vamos a ver cómo lo preparamos!

INGREDIENTES:
  • 250g de harina
  • 20g de levadura fresca 
  • 100g de agua
  • 50g de aceite de oliva VE 
  • 300g de carne picada (200g de ternera y 100g de cerdo)
  • Tomates cherry 
  • 50g de cebolla cortada muy pequeña
  • 1/2 ajo 
  • Sal 
  • Cúrcuma (cantidad al gusto)
  • 2 yemas de huevo (para pincelar)
  • Perejil 
PREPARACIÓN:
  1. Preparamos la masa. Disponemos la harina en forma de volcán y en medio incorporamos la levadura diluida con el agua y el aceite. Amasamos muy bien durante unos 6-7 minutos. Hacemos una bola y la dejamos reposar encima del mármol.            
  2. Preparamos la carne. Cortamos la cebolla y el ajo muy pequeños;los mezclamos con la carne. Añadimos la sal y la cúrcuma. Lo mezclamos muy bien.  
  3. Precalentamos el horno a 200º.
  4. Damos forma alargada y ovalada a la masa con un rodillo.                                              
  5. Colocamos la carne en el centro de la masa. Tenemos que dejar masa suficiente alrededor para poder hacer un buen borde. 
  6. Cortamos los tomates cherry y los repartimos por la carne.                                                
  7. Damos forma al borde del pan: doblamos los bordes y los extremos.                                    
  8. Pincelamos la masa y la carne con yema de huevo batido.                                                 
  9. Espolvoreamos con perejil y lo horneamos 20 minutos a 200º. 
Probadlo, de verdad, es un pan relleno delicioso y muy fácil de hacer. 











dilluns, 27 d’octubre de 2014

SPAGUETTI "Don Camilo" AMB UN TOC D'OLIVA NEGRA


Aquesta és la versió d'una recepta de pasta (del llibre "La Pasta" de Pastas Gallo, amb receptes de Karlos Arguiñano) que sempre preparava la meva germana a casa dels pares: la recepta de "Hélices Don Camilo". 
Aquesta vegada he canviat el bacon per llom orejat (el llom que vaig comprar per fer la conserva) i he incorporat una mica de paté d'oliva negra aragó de LA MASROJANA (obsequi de la trobada #bloguersBenifallet).                            
Han quedat uns spaguetti....mmmmm.....

INGREDIENTS:
  • Spaguetti bullits "al dente"
  • Llom orejat
  • Ceba (tallada ben petita)
  • Alfàbega 
  • Oli d'oliva VE 
  • Sal 
  • 1 cullerada de paté d'oliva negra d'Aragó La Masrojana
COM HO PREPAREM?
  1. En una paella posem oli d'oliva VE a escalfar i sofregim a foc lent la ceba.                       
  2. Tot seguit incorporem el llom, que prèviament haurem passat per la picadora i un polsim d'alfàbega. No deixem de remenar, de seguida estarà fet!  
  3. Afegim una cullerada de patè d'oliva negra i el desfem molt ben desfet.                                      
  4. Incorporem la salsa a la pasta i ho remenem molt bé. 
En pocs minuts tindreu un plat de pasta ben senzill i ben deliciós!!!! El gust que li dóna el llom és....espectacular!






dimarts, 21 d’octubre de 2014

TROBADA #bloguersBenifallet


Fa una miqueta més d'una setmana vaig poder gaudir d'un esdeveniment que tenia moltes ganes d'organitzar, la trobada bloguera #bloguersBenifallet
El dissabte 11 d'octubre va sortir un dia radiant....Quan vaig pujar la persiana vaig pensar...."bé, avui serà un gran dia"!! I així va ser. 
Esperava amb emoció el dissabte per diferents motius: em retrobaria amb les meves amistats blogueres, coneixeria a bloguers que feia temps que tenia ganes de conèixer i podria donar a conèixer una petita part del meu territori, Benifallet. 
La nit abans, amb els nervis de l'últim moment,  vaig preparar els últims detalls......


La trobada va començar a Cal Panxo, bar de referència a Benifallet. Allí vam poder gaudir d'una mostra de rebosteria del forn Casa La Campana (cóc borratxo i braç de gitano de crema) i d'una presentació de productes de La Masrojana a càrrec de l'Umbert Rosell. Joan Salvador (lo meu marit) ens va presentar el seu poble, Benifallet.  


Tot seguit ens vam desplaçar cap al Forn Casa la Campana, on la Carme ens va acollir la mar de bé a l'obrador i ens va parlar dels pastissets. També els vam poder tastar!!! 


Al sortir del forn va començar la ruta turística pels carrers més emblemàtics  de Benifallet. Vam anar pel carrer del Riu, a les Roques, a l'Ermita, al Calvari, el passeig del Riu, el safareig.......i durant tot el recorregut, Joan Salvador  ens va anar explicant una part de la història del seu estimat poble. 


Al voltant de la una del migdia vam pujar al Llagut de Benifallet i vam gaudir d'un fantàstic recorregut pel riu Ebre, riu amunt, fins arribar quasi a Miravet!!! De fet...vam arribar a veure el seu castell!!! Us he de dir que, per mi, va ser la primera vegada que vaig pujar tan amunt!! Les altres vegades que he navegat amb el llagut el recorregut ha estat més curt. 


Passades les dues del migdia vam baixar del llagut i ens vam dirigir al Restaurant Pepo. Què us puc dir del dinar? No tinc paraules! Un gran dinar fet per unes grans persones! 


Pa de vidre amb botifarra de Benifallet
Tàrtar de tonyina Balfegó de l'Ametlla de Mar
Coca d'escalivada, anxoves i botifarra d'arròs de Benifallet
Sopa de congre i gambes
Cruixent de carxofes del Delta  amb ou i foie fresc
Bunyols d'abadejo 
Timbal de pop a la brasa, patata i all i oli
Cloïsses de l'Ampolla 
Tires d'entrecot a la brasa del Pepo i pegaloses
Escuma de crema catalana i gelat de vainilla 
Rosquilles de la casa


Ara, només em queda donar les gràcies a.........
  • L'Ajuntament de Benifallet, per facilitar-me la feina a l'hora de l'organització 
  • A l'Àngels i l'Emilio, per cedir-nos l'espai de Cal Panxo a l'hora de trobar-nos 
  • A l'Umbert, per obsequiar-nos amb el lot de productes La Masrojana 
  • A la Carme de Casa La Campana, per acollir-nos al seu obrador 
  • A la Maria Teresa, per acompanyar-nos i obrir-nos l'Ermita de la Mare de Déu de Dalt 
  • Al Restaurant Pepo, pel seu tracte i per ser gran part de l'èxit de la #bloguersBenifallet
  • A la Dolça de No tot són postres a la cuina  per guiar-me en els passos a seguir i per tenir el seu suport incondicional en tot moment
  • A la Nani de la Cuina Violeta, a la Glòria de Gourmenderies, a la Marta de Pa de Nous i a l'Agustí Cangrejo Grande per formar part de la meva família bloguera i per estar al meu costat en un dia tan especial
  • A la Montse de La Cuina de la Mussola, a l'Anna de M'agrada cuinar , a la Manu de Las Recetas de Manu, a l'Anna i el Jordi de Retalls de Cuina i a la Mònica   d' Ensucrat per haver fet tants i tants quilòmetres per formar part de l'esdeveniment
  • A la Glòria de Glòriacookies pel detall tan exquisit que va tenir amb tots nosaltres
  • Al Francesc de La Cuina de tots natros per ser el representant dels blocs ebrencs a la trobada
  • A la Gemma, la meva amiga, per acompanyar-me en un dia tan important
I com no....al meu marit  i als meus fills Joan i Cristina, per  ser els meus fans incondicionals i per suportar les meves dèries blogueres.Què faria jo sense ells!!!!

Per finalitzar.....la foto de grup!!! Les fotos de tots els culpables de la #bloguersBenifallet!!!!


Els culpables 1 (fotografia propietat de Mònica Tarradellas)
Els culpables 2 amb Josep, el xef!

dimecres, 8 d’octubre de 2014

CONSERVA DE LOMO Y LONGANIZA DE ARAGÓN





Recetas como éstas hacen que me traslade a mi infancia y, en concreto, a la infancia con mis abuelos de Montalbán (Teruel), mi abuela Pura y mi abuelo Pepe (José María). Otras recetas y otras maneras de cocinar, en cambio, me recuerdan a mis abuelos de Utrillas, a mi abuela  Micaela y mi abuelo Juan (originarios de Jaén).                              
                                                     
           
Hoy os presento una receta heredada de mi familia paterna, la de Montalbán, y muy tradicional en Aragón: la conserva.  
Recuerdo como si fuera ayer el día que hacíamos la matanza del cerdo o del puerco, como lo llamaba mi abuelo Pepe. ¡Para mí era un día de fiesta! Estar todo un día con la familia, que nos dejaran coger del rabo al cerdo, preparar la carne para los chorizos y las longanizas, pasar la carne por la capoladora (lo hacía mi padre), hacer las morcillas...... Mi abuela Pura tenía mucha paciencia conmigo.....y me dejaba atar las longanizas y pincharlas. ¡Qué bonitos recuerdos! 
No toda la carne se transformaba en embutido; se preparaban los jamones y el lomo y costillares para la conserva. Se dejaban secar una temporada (en el granero) y ya estaban listos para consumir. 

Hoy en día ya no hacemos la matanza del cerdo, pero no significa que no podamos tener el placer de prepararnos nuestra propia conserva. Jorge Salas, de Carnicería Salas de Montalbán, prepara el lomo y las longanizas al punto para que la podamos hacer en nuestra casa. 
Hace unas semanas, mis padres fueron a Peñarroyas y me trajeron el lomo y la longaniza que previamente había encargado. ¡Si hubieráis podido olerla! Mmmmm.....una delicia.                                                     
Venga, no me extiendo más y os explico cómo hacemos la conserva. Ya veréis.....¡es muy fácil!

QUÉ NECESITAMOS 
  • 1 bote grande de cristal
  • Lomo y longaniza troceados
  • Aceite de oliva para freír la carne
  • Aceite de girasol para la conserva (o de aceite de oliva, a vuestro gusto)
  • 3 hojas de laurel
  • Pimienta en grano
CÓMO LA PREPARAMOS
  1. Troceamos el lomo y la longaniza. 
  2. En una sartén, calentamos el aceite de oliva y freímos la carne. No tenemos que freírla en exceso para que no nos quede seca.                                  
  3. Dejamos enfríar completamente la carne.   
  4. Cuando el lomo y la longaniza están fríos, ya están listos para colocarlos en el bote. Los introducimos con unas pinzas (nunca con las manos) y vamos alternando el lomo y la longaniza. Vamos incorporando el aceite. Las hojas de laurel y la pimienta también los colocamos "estratégicamente" (que se vean, quedará más bonito).                 
  5. Cubrimos bien de aceite, casi hasta el límite del bote. Tapamos muy bien tapado y la dejamos reposar unas semanas. 
Con esta conserva, siempre tendréis siempre a punto un plato para poder acompañarlo con pan con tomate o con una ensalada, para calentarlo con tomate frito casero o con escalivada.....como a vosotros más os guste. 
Y si además, al saborearla disfrutáis de vuestros recuerdos de infancia.....¡tendrá doble valor!