ELS MEUS PRIMERS PASTISSETS


 

La setmana passada vam celebrar la Festa Major de Benifallet (Baix Ebre), el poble del meu marit. La meva sogra és fidel a la tradició de fer pastissets per les postres i la sobretaula dels dinars i sopars de festes i a mi..... m'agrada que sigui així! Els seus pastissets són una delícia! Sempre li queden perfectes! 
Com a mi m'agrada molt seguir les tradicions, enguany em vaig decidir a fer els pastissets jo sola. La decisió la vaig prendre en un pim-pam: vaig preparar un bundt cake de confitura de carabassa i d'ametlla (elaborada per la meva sogra; sempre tinc un tupper al congelador) i mentrestant estava al forn vaig decidir aprofitar el temps fent pastissets. 
Va ser impossible trobar la llibreta on tenia apuntada la recepta de la pasta dels pastissets de la sogra però de seguida vaig trobar solució: vaig anar a buscar el llibre COQUES I CORASSONS I ALTRES LLEPOLIES DE LA RIBERA D'EBRE I LA TERRA ALTA, de L'Anna Llop i la Laura Mur. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • Confitura de carabassa i ametlla casolana (més endavant publicaré recepta) o confitura de cabell d'àngel (la venen en llauna). 
  • PASTA: 2 mesures d'oli (got petit o tassa de cafè), 1 mesura de moscatell, 1/2 mesura d'anís, farina la que entri (fins que poguem treballar bé la pasta)
  • Sucre per ensucrar els pastissets
ELABORACIÓ:
  1. En un bol gran aboquem els líquids i anem afegint la farina a poc a poc. No hem de fer un amassat molt intens, simplement hem de barrejar amb les mans la farina i els líquids. Sabrem quan tenim prou farina quan les parets del bol es quedin netes de pasta. 
  2. Agafem un trosset de pasta i formem una bola. Tot seguit l'aplanem i i li donem forma rodona; hi posem una cullerada petita de confitura en un costat de la rodona  i tanquem el pastisset amb la pasta que queda a l'altre costat. El segellem fent una mena de cordó. Els anem col·locant damunt la safata del forn coberta de paper vegetal.                                                                                                                          
  3. Enfornem durant uns 25 min. a 180º o fins que estigui daurats.                                                     
  4. Quan els traiem del forn, els posem a sobre una reixeta de refredar. A continuació els arrebossem en sucre. Els tornem a deixar refredar sobre la reixeta.   
Què us ha semblat? A primera vista sembla difícil de fer, però no ho és. 
Aquests pastissets van quedar molt bons però...res a veure amb los de la Juanita de Quarteró! Ja tinc un nou repte! 
  




                                                        

Comentaris

  1. m'han encantat! aquesta massa ha de quedar molt bona i el fet de que no els hagis fregit també ha guanyat punts! m'encanten i felicitats per ser els primers! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Roser!!! No tardaré gaire en repetir!!!
      petons,
      Olga

      Elimina
  2. Madremíaaa cómo te han quedado esos pastelitos de tu suegra...pero el relleno con esa confitura de calabaza y almendra tiene que estar delicioso. Estoy deseando que pongas la receta para copiarte jajaja. Un besico y ya estoy aquí otra vez

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar, a ver cuándo tengo un fin de semana tranquilo y me pongo con la confitura......
      Besos,
      Olga

      Elimina
  3. A mi m'encanten ens pastissets!! Amb paciència, faig cabell d'àngel a casa i amb les típiques oblees per empanadilles queden també molt bons.
    Escolta, per ser els primers, fan molt bona cara, eh!! Ñam ñam.
    Petons Olga!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Debora!!! Anima't a preparar aquests, t'agradaran!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Els teus primers?! em sobta que sent de Benifallet encara no els haguessis fet...Sempre hi ha una primera vegada, oi? M´agraden però amb mesura. Les receptes de les àvies, mares i sogres són un tresor; mai fallen!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Cristina, els primers!!! Jo no sóc de Benifallet...és el meu marit! Els vaig fer un any amb la meva sogra, però jo feia d'ajudant.....no em vaig atrevir a formar-los!
      A partir d'ara....a fer pastissets!!!
      Peetons,
      Olga

      Elimina
  5. A mi també m'agraden les tradicions. Recordo els hiverns quan venia la "tieta" a casa, preparava el cabell d'angel i feiem pastissets. Jo no n'he fet mai,i....els de compra no tenen res a veure:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs.....Assumpció, ja tardes!!!!! Anima't a fer pastissets!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. T´han quedat perfectes i amb un interior deliciós.. ben fet Olga!!! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joaquina......van quedar bons però els de la meva sogra....encara ho són més!!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  7. Doncs Olga, t'han quedat maquíssims i bons segur... encara que sempre diem que el què fan les mares sempre és millor, mèrit el teu!!! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Tan quedat boníssims i molt abellidors!! Tinc quimera que aquest farciment de cabell d'àngel i ametla ha de ser ben semblant al que es fa a Beneixama. Jo no en tinc la recepta, però els sabors deuen ser ben pròxims. Si la trobe, te l'enviaré. Besades

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Francesc!!! Espero no trigar gaire en preparar la confitura: un veí de l'hort em va regalar les carabasses per fer-ne. A veure quan m'hi puc posar.....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Uau a la meva mare que vé de Ribaroja li encanten, m'apunto la recepta a veure si un dia li faig una sorpresa, gràcies Olga!
    Anna

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!