FLAM D'AVELLANA

Recordeu que la recepta anterior era el segon plat d'un dinar amb amics? Doncs aquesta són les postres! 
A la nostra amiga sé que li agraden molt les avellanes i vaig pensar en preparar un flam amb el seu fruit sec preferit. Feia molt temps que no preparava flam i em venia de gust! 
Vaig buscar per la xarxa i em vaig trobar amb un bloc anomenat  Postres.net. D'ell vaig extreure la base de la recepta (no vaig posar el rom i vaig posar més avellanes). 
Us l'explico!

INGREDIENTS:
  • 120g d'avellanes torrades
  • 600ml de llet
  • 200ml de nata 
  • 1 sobre de preparat de flam de 8 racions
  • Caramel líquid
ELABORACIÓ: 
  1. Triturem les avellanes 30s/Vel7. Si ho feu amb una picadora, tritureu les avellanes fins que us quedi una pasta oliosa. 
  2. Poseu al got la nata, la llet, la pasta d'avellanes i sobre de preparat de flam. 8 minuts/100º/Vel3. // Si ho feu manualment, seguiu les instruccions del preparat. De ben segur serà escalfar la llet, la nata i la pasta d'ametlles i portar-ho a ebullició. Afegir el preparat de flam i fer-lo bullir durant uns minuts, sense parar de remenar. 
  3. Aboqueu el flam a un motlle en el que prèviament haurem posat un bon raig de caramel líquid (al vostre gust). El meu motlle és de Tupperware i ja té....gairebé 20 anys!                              
  4. El deixem refredar a la nevera, un mínim de 4 hores. 
Què us ha semblat? Facilíssim! Si sou amants de les avellanes.....aquest és el vostre flam!
Si us ho proposeu....costa molt poc fer feliços als que estimeu!

 




Comentaris

  1. No n´he menjat mai de flam d´avellanes. El motlle preciós...bons records del Tupperware!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cristina, doncs t'agradarà!!! Ja veuràs! Aquest motlle del tupper fa que tot quedi més bonic! És un dels meus preferits!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Si que he comido flan de avellana y me gusta,Queda muy bonito con este molde
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Miquel! El motlle del Tupperware....sempre triomfa!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. I tant que si Olga, aquests petits detalls són els que marquen la diferència... Quina sort de tenir amigues com tu :) T'ha quedat un flam boníssim i molt molt maco.
    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre és bonic pensar en els amics....oi? Amb la cuina, com en altres àmbits de la vida, m'agrada fer feliços als que m'envolten
      Petons, Debora!
      Olga

      Elimina
  4. Els flams per si sols ja són boníssims, doncs m'imagino que amb aquest afegit encara més!! Ja me'n menjaria un tall ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser serà perquè a mi m'agrada molt l'avellana però...el milllora moltíssim!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. No l'he tastat mai però tinc fa tan bona pinta aquesta flam i m'agraden tant que, amb el teu permís, t'agafo la recepta per preparar-la a casa! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna, a mi també m'agraden molt els flams!!! Aquest està....deliciós!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Què bo!! Un dia d'aquests te'l copie!! Fantàstic !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic convençuda que t'agradarà, Francesc! Ja m'ho diràs!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Ja es veu que té una textura perfecta! Deu tenir un gustet diferent, molt bo!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Marta! Té un gustet molt especial.....em va agradar moltíssim!
      Petons i bona setmana!
      Olga

      Elimina
  8. Olga! Jo sóc amant dels flams i m'agraden molt les avellanes (i si són de Reus ja... un festival! ;) ). Combinació guanyadora! Que fort! Ja ho diuen que els tupperwares (els de veritat, de marca) duren tota la vida! 20 anyets aquest ja.
    Bones postres!!
    Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest flam és per repetir!!!! Ens va agradar molt!!! El motlle és el meu preferit per fer flams!
      Petons, Sílvia!
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!