Top blocs de receptes

dimarts, 26 de maig de 2015

PAN BATBOUT @BaketheWorld




Este mes de mayo, en Bake the World, nos hemos ido de viaje a Marruecos. Se nos ha propuesto preparar PAN BATBOUT, un pan marroquí muy parecido al pan pita. A parte de ser delicioso es muy rápido y sencillo de hacer. 
RETO
Es de aquellas recetas de pan que cuando lo prepararas piensas....."lo repito, seguro". Os lo podéis comer solo o podéis rellenarlo. En casa decidimos comerlo solo; fue nuestro pan de la comida del sábado. Eso sí, cuando lo preparéis será importante tomar la precaución de esconderlo porque si no.....¡no llegará a la hora de la comida! Lo que más me ha sorprendido es que no se hornea, se hace en la sartén. ¡Sorprendente!
El blog que consulté para preparar la receta fue GASTRONOMÍA & CÍA, un blog de referencia. Eso sí....la amasé con mi Thermomix. 
¡Vamos a por la receta!

INGREDIENTES:
  • 200g de harina de fuerza
  • 50g de semolina
  • 3 g de levadura seca de panadería
  • 3g de sal
  • 165g de agua mineral
  • Aceite de oliva 
PREPARACIÓN......
  1. Introducimos todos los ingredientes en el vaso, empezando por el agua. 15 segundos/Vel 5. A continuación, 3 minutos velocidad espiga. 
  2. Sacamos la masa del vaso y la dejamos reposar unos 15 minutos sobre una bandeja cubierta con papel vegetal o sobre cualquier otra superficie de trabajo enharinada. 
  3. Dividimos la masa en 6 porciones y formamos una bola con cada una. A continuación las aplanamos. Tapamos y dejamos reposar durante 1 hora.                                          
  4. Calentamos una sartén o una plancha. 
  5. Pincelamos con aceite de oliva e introducimos una pieza de pan. Le tendremos que dar la vuelta unas 3 veces.                                                         
  6. Al sacarlo de la sartén lo taparemos con un trapo. (¡Cuidado! ¡Un trapo que se haya lavado sin suavizante!). He tomado la precaución de limpiar la sartén con papel de cocina entre pan y pan, así he eliminado los restos de harina quemados. 
¿Qué os parece? ¿Senzillo, verdad? Pues más que sencillo es....delicioso. 








diumenge, 24 de maig de 2015

PANNA COTTA DE NECTARINA


El divendres vaig anar a Benifallet i la meva sogra em va donar nectarines. La campanya de la fruita està al 100% i no donem a l'abast!!
De tornada a casa vaig anar rumiant i plantejant-me diferents finals per les nectarines.....melmelada, sucs, congelar-les per fer sorbet,i per què no.....panna cotta! 
A última hora de la nit vaig posar-me amb ella i, la veritat, el resultat ens ha agradat moltíssim. Ja tenim una varietat més!
Vinga, us explico!!!!

INGREDIENTS:
  • 5OOg de nata 35% MG
  • 100g de sucre
  • 4 nectarines
  • 3 fulles de gelatina
COM HO PREPAREM.....
  1. Hidratem amb aigua freda les fulles de gelatina
  2. Posem la nata i el sucre en un cassó i l'escalfem. La portem al punt d'ebullició. 
  3. Mentrestant, trossegem les nectarines i les triturem amb la batedora. 
  4. Una vegada ha arribat al punt d'ebullició baixem el foc a un punt mig  i incorporem el puré de nectarina. Ho fem coure durant uns 3 minuts, aproximadament. Retirem del foc.
  5. Escorrem ben bé les fulles de gelatina, les afegim a la panna cotta i ho remenem molt bé fins la seva completa dissolució. 
  6. Ho aboquem als recipients que tenim preparats i la deixem refredar al frigorífic. Estarà a punt de poder-se consumir al cap de 4 hores, però millor fer-la amb més hores d'antelació. 
Què us ha semblat? Us animareu a fer-la? Penso que us sorprendrà......




dijous, 21 de maig de 2015

EL MEU PRIMER RED VELVET!






Aquest bundt cake és dels dolços que feia molt temps (jo diria fins i tot anys) que tenia a la llista de "pendents". Sí, una llista de receptes que vull fer i que no s'escurça, tot el contrari.....cada dia es fa més llarga! 
Em feia molta il·lusió fer-lo.....el seu color em té enamorada! Aquesta ha estat la primera vegada que he utilitzat colorant en rebosteria. 
La recepta és del llibre de la Bea Roque "El Rincón de Bea"; un llibre que estic exprimint i.....el que em queda! 
Vinga, us explico com l'he fet!!! 

INGREDIENTS:
  • 240ml d'oli OVE 
  • 250g de sucre
  • 2 ous tamany XL
  • 350g de farina (normal) tamisada 
  • 1 cdta/1teaspoon  d'extracte de vainilla
  • 3/4 de cdta de sal
  • 1cta/1teaspoon de bicarbonat sòdic
  • 40g de cacau en pols
  • 250ml de buttermilk 
  • 1 cdta/1teaspoon de vinagre blanc
  • 30ml de colorant roig en gel 
  • Sucre glass vainillat 
PREPARACIÓ......
  1. Escalfem el forn a 175º
  2. Greixem un motlle amb spray desemmotllant 
  3. Batem durant 1 minut a velocitat mitjana l'oli, el buttermilk, els ous, el colorant, el vinagre i l'extracte de vainilla fins que tots els ingredients estiguin ben integrats. 
  4. En un bol tamisem la farina, el sucre, la sal, el bicarbonat i el cacau en pols. 
  5. Afegim els ingredients sòlids als líquids en tres vegades, a poc a poc. La massa no ha de quedar grumosa. Ho hem de deixar de batre just quan tots els ingredients estiguin integrats.                 
  6. Aboquem la massa al motlle i allisem la superfície.  
  7. Fornegem durant 45 minuts aproximadament.
  8. Una vegada l'hem tret del forn, el deixem reposar 10 minuts al motlle.
  9. Desemmotllem el bundt cake damunt una reixeta i el deixem refredar.                         
  10. Una vegada està fred, l'empolvorem amb sucre glass vainillatm(opcional). Si ho preferiu, poder fer un glacejat. 
Vaig estar molt contenta del resultat. Per mi va ser emocionant fer-lo i menjar-lo en família. Potser us semblarà una ximpleria però......va ser així! 


 




 

dilluns, 18 de maig de 2015

PANNA COTTA DE LLIMONA



                 

Us ha passat alguna vegada que consulteu una recepta i dieu "no pot ser.....falta algun ingredient"? A mi, aquesta vegada, sí. 
Volia fer una panna cotta de llimona, vaig buscar a la xarxa i vaig obrir la recepta de DIRECTO AL PALADAR ;em va sorprendre el fet que dins la llista dels ingredients no aparegués la gelatina, ja que totes les que he preparat fins al dia d'avui en porten. Incrèdula de mi, quan vaig preparar els ingredients també vaig preparar la gelatina  ("no pot ser, s'han oblidat d'ella"). Quan ja estava a punt de bullir la nata, vaig tornar a consultar la recepta no fos que jo no ho l'hagués llegit bé; res, la gelatina no sortia. Vaig continuar amb la panna cotta, sense la gelatina....i fins que no les vaig tastar no em van marxar tots els dubtes que tenia. Havia quallat!! Estava perfecta!! Llavors, em va agafar una mica de mala consciència per haver dubtat d'un bloc excel·lent i de tant nivell......jo, que sóc una simple aprenent!!

Vinga, no m'embolico més i us explico la recepta!

INGREDIENTS (6p):
  • 500g de nata líquida de 35%MG 
  • 120g de sucre
  • 60ml de suc de llimona
  • Ratlladura d'1 llimona
PREPARACIÓ.....
  1. En un cassó, posem a escalfar la nata i el sucre.
  2. Ho portem al punt d'ebullició i baixem a foc mig. Ho mantenim així durant 3 minuts i apaguem el foc. Retirem.
  3. Incorporem el suc de llimona i la ratlladura i ho deixem reposar 5 minuts. 
  4. Colem la panna cotta en el moment de repartir-la en els potets. 
  5. Ho refrigerem durant 3 o 4 hores i....ja la tindrem enllestida!
Aquestes postres em penso que es queden a casa nostra. El gust de llimona és impressionant i la facilitat a l'hora de preparar-les.....també!!!







divendres, 15 de maig de 2015

GELAT DE TORRÓ DE XIXONA



No, no us penseu que ja m'he posat a fer gelats!!!! Ha fet calor aquest dies però.....encara no he tingut temps de posar-m'hi! Aquesta recepta la tinc a la reserva des de finals d'estiu passat! El que passa que vaig anar prioritzant altres i quan em vaig adonar....ja no era temps de publicar gelats. Coses que passen.....
Us presento una recepta extreta d'un llibre genial, "Polos y Helados" de Sandra Mangas. Ho és per les receptes proposades i per les seves fotografies. Si us agrada fer gelat a casa o us voleu animar a fer-ne, us l'aconsello. 
El gelat d'avui és el gelat "estrella" a casa nostra, el gelat de torró. Ara, també us ho dic, com més bo sigui el torró de Xixona amb el que el prepareu més bo surt el gelat. Ho vam comprovar! 
Vinga, us l'explico!

INGREDIENTS:
  • 500ml de llet
  • 200ml de nata (35%MG)
  • 50g de mel
  • 300g de torró de Xixona
  • 3 rovells d'ou 
PREPARACIÓ......
  1. Preparem un bol ample amb glaçons de gel i aigua. L'utilitzarem per refredar ràpidament la crema preparada. 
  2. En un cassó posem a bullir la nata, la mel i la llet. Quan comença a borbollejar afegim el torró desfet i ho deixem reposar uns minuts. Tornem a posar al foc. Removem fins que el torró està desfet del tot (veureu que si el torró és bo us quedaran trossets d'ametlla). Apartem un moment del foc. 
  3. A banda, batem els 3 rovells d'ou i els incorporem a la crema de torró calenta sense deixar de remenar. Tornem a porta a foc mig. Removem sense parar fins que veiem que la crema s'espesseix. 
  4. Passem la crema per un "bany fred" (introduïm el cassó en el bol amb gel que hem preparat i removem de tant en tant per a que la crema es refredi més ràpidament). Reservem a la nevera dins un recipient hermètic fins al dia següent. 
  5. Introduïm la crema dins la geladora i seguim les instruccions (la meva, 30 minuts). 
  6. Una vegada finalitzat el programa passem el gelat a un envàs hermètic i ho posem al congelador. 
  7. Traiem el gelat del congelador uns 10 minuts abans de servir-lo. 
Us asseguro que fer gelats a casa.....també enganxa!!! 









dimarts, 12 de maig de 2015

MEGAMAGDALENES D'ANÍS




Aquestes magdalenes les tenia a la llista de pendents. Quan vaig tenir a les mans el llibre Bizcochos de Webos Fritos em van cridar molt l'atenció però...no tenia motlles de flam mitjans. Com aquest "problema" ja el tinc solucionat, aquest cap de setmana he decidit fer la meva versió de les "Megamagdalenas". He estrenat els motlles metàl·lics i uns de paper rígid que vaig comprar fa uns dies a la botiga online María Lunarillos. Han quedat molt macos!
 
Us explico els canvis que he fet respecte a la recepta original: he substituït el suc de taronja per anís i he eliminat la ratlladura de taronja. Han quedat amb aquell gustet a tradicional que m'agrada tant......

INGREDIENTS:
  • 200g d'ou (rovell i clara)
  • 200g de sucre
  • 40g d'anís
  • 200g de farina tamisada 
  • 200g d'oli d'OVE 
  • 10g de Royal
  • Un polsim de sal
ELABORACIÓ.......
  1. Greixem les flameres amb spray desemmotllant (les de paper no cal).
  2. Batem els ous, el sucre i l'anís amb l' accessori varetes  durant 6 minuts a velocitat màxima. 
  3. Incorporar l'oli al bol i barrejar 15 segons a velocitat mitja. 
  4. Canviar l'accessori a pala. Afegir la farina tamisada, el llevat i la sal. Barrejar a velocitat mitjana, només fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
  5. Abocar la massa a les flameres fins que quedi un dit lliure. Deixar reposar la massa un mínim de 30 minuts a la nevera.                                  
  6. Escalfar el forn a 2503.
  7. Fornejar les megamagdalenes a 220º durant uns 14 minuts. Si voleu, podeu empolvorar-les amb sucre abans d'introduir-les al forn. 
  8. Una vegada cuites, les traiem del forn i les deixem temperar una mica dins el motlle, uns 10 minuts. Després ja les podrem desemmotllar. Les deixem refredar sobre una reixeta.                     
I ja teniu un esmorzar de diumenge.....de primera!! I qui diu de diumenge diu de dilluns, de dimarts, de dimecres,.... o del dia que vosaltres vulgueu!