Top blocs de receptes

divendres, 31 de juliol de 2015

IOGURTS DESNATATS DE LLIMONA



                                                                                                                                       


A casa nostra agraden molt els iogurts fets a casa. La iogurtera treballa cada setmana...no para! Ja fa uns quants anys que funciona i, si alguna dia deixa de fer-ho, tenim molt clar que en comprarem una altra. 
Sempre preparo iogurts naturals ensucrats (la primera recepta que vaig publicar al bloc!) però aquesta vegada m'he atrevit amb els iogurts de llimona. Fa molts anys vaig experimentar amb els de maduixa però no van acabar d'agradar als meus fills. Els de llimona....són per mi!!! I m'han agradat moltíssim! 
He consultat diversos blocs que tenen publicades receptes de iogurts de llimona. M'he basat en el bloc Irene Koken Thuis perquè és el que utilitza una combinació d'ingredients molt semblant a la meva, però he afegit aroma de llimona ingredient que ella no utilitza. 
Vinga....us explico!!

INGREDIENTS:(8 iogurts)
  • 800 ml de llet desnatada
  • 100g de sucre
  • 60g de llet en pols desnatada
  • 1 iogurt de llimona
  • Ratlladura d'1 llimona
  • 3/4 d'un tub petit d'essència de llimona
COM ELS PREPAREM......
  1. Posem la llet i el sucre al got de la Thermomix. Programem 3 minuts/37º/Vel.3
  2. Tot seguit incorporem la ratlladura de llimona i el iogurt. 2 minuts/37º/Vel.3. 
  3. Aboquem la barreja als gots que tenim preparats. En aquest punt, una anotació: si no us agrada trobar-vos ratlladura de llimona heu de colar-la.    
  4. Programem la iogurtera 10-12 hores.   
I ja els teniu!!! Uns iogurts....deliciosos! Em penso que la iogurtera treballarà dues vegades per setmana! 





dimecres, 22 de juliol de 2015

GASPATXO DE MAÇANA


Després de fer el gaspatxo de préssec i nectarina tenia clar que el següent seria de maçana. Fa dies que ronden unes maçanes per la fruitera i no ens les acabem de menjar, així que he pensat que serien una part d'un nou gaspatxo pel 50% de la meva família. Quan aquest matí l'Andrea ha compartit la recepta de la blogosfera de Thermomix, he dit.....avui! 
He fet les variacions de sempre.....no poso pebrot. A veure si us agrada.....

INGREDIENTS:
  • 6 tomàquets madurs grossos de pera, tallats a quarts
  • 1 maçana Granny Smith (pelada i tallada aquarts) 
  • 1/2 ceba tendra mitjana
  • 1 all petit 
  • 25g d'oli d'oliva Verge Extra
  • 15g de vinagre
  • Sal 
  • 100g d'aigua molt freda 
PREPARACIÓ......
  1. Introduïm al got els tomàquets, la maçana, la ceba, l'all, el vinagre, l'oli i la sal. Triturem 30 segons/Vel.5. A continuació, 1 min/Vel.5-10. 
  2. Incorporar l'aigua freda i barrejar 10 segons/Vel.4 
Ben fresquet....ben fresquet....i deliciós!!!! 






dilluns, 20 de juliol de 2015

MINICÓCS DE LLIMONA




Aquests minicócs són la conseqüència de conèixer dos blocs a través de facebook. Fa unes setmanes vaig començar a seguir al bloc CON HARINA EN MIS ZAPATOS (el vaig conéixer gràcies a la participació al Bake the World). Aquest cap de setmana "Con Harina en mis zapatos" ha compartit imatges a la serva pàgina de Facebook d'un curs realitzat per un altre bloc, ALITER DULCIA. Va compartir unes imatges d'uns cóc petits de llimona i de seguida vaig anar a buscar la recepta al bloc Aliter Dulcia; a més....feia dies que no tocava la KA  ni encenia el forn per fer dolços i tenia moltes ganes de fer-ho! El fet que fóssin de llimona també va tenir molt a veure....m'agrada moltíssim! 
He fet la meva versió.....més senzilla i, de ben segur, no tan bona com l'original (estan "emborratxats" en almívar de llimona). He substituït l'almívar per una glaça de llimona. 
A veure què us semblen......

INGREDIENTS:
  • 125g de mantega CADÍ
  • 130g de sucre 
  • 2 ous
  • Ratlladura d'1 llimona
  • 120g de farina
  • 1 cdta de pols d'enfornar ROYAL
  • Glaça de llimona: sucre glass i suc de llimona. 
  • Decoració: anissets de colors
PREPARACIÓ......
  1. Tamisem la farina amb el Royal.
  2. Escalfem el forn a 180º.
  3. Batem la mantega amb el sucre fins que queda una crema molt suau. 
  4. Afegir la ratlladura de llimona i els ous, d'un en un. Recordeu, fins que no està ben incorporat un ou no afegim un altre. 
  5. Finalment, afegim la farina i el Royal. 
  6. Greixem els motlles on farem els mini cócs i repartim la massa. Allisem el màxim que podem.  
  7. Enfornem a 180º durant uns 25 minuts. 
  8. Traiem el motlle del forn i deixem reposar els mini cócs uns 10 minuts. A continuació els deixem refredar sobre una reixeta.                                     
  9. Mentrestant es refreden preparem la glaça. L'he fet una mica " a ull": he posat el suc de 1/2 llimona en un bol i he anat afegit sucre glass fins que he trobat el punt que m'ha agradat. 
  10. Quan els cócs estan freds, repartim la glaça. 
I....ja està!! Ja els teniu a punt! Desitjo que gaudiu d'un bon berenar amb aquests minicócs!!



            



            


dimarts, 14 de juliol de 2015

GASPATXO DE PRÉSSEC I NECTARINA





El gaspatxo no agrada al 50% de la meva família però jo el preparo per a l'altre 50%, és a dir, per la meva filla i per mi. I, mira, a més a més m'he aficionat a provar amb diferents ingredients. Els d' avui ens han sorprès molt gratament! 
Tenia préssecs i nectarines al seu punt de maduració, quasi ja passats; així que, abans de que és fessin malbé he buscat com fer un gaspatxo de préssec i en un moment l'he preparat. La recepta l'he trobat a la blogosferathermomix , pujada per Pepekitchen. He fet una petita modificació: he afegit nectarina i he eliminat el pebrot (no em senta gaire bé....). 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 250g de préssecs
  • 200g de nectarines
  • 450g de tomàquets madurs 
  • 30g de ceba
  • 30g de vinagre
  • 1 all molt petit
  • 1 cdta de sal 
  • 40g d'oli OVE 
PREPARACIÓ......
  1. Pelar préssecs i nectarines, trossejar-los i introduir-los al got.
  2. Afegir els tomàquets, la ceba, el vinagre, l'all i la sal. Triturar 2 minuts/Velocitat 10. Si ho feu amb una batedora normal, triturar fins que quedi molt fi. 
  3. Incorporar l'oli OVE pel bocal,  amb un rajolí molt finet i a Velocitat 4. Amb la batedora normal, remenar durant uns segons a velocitat baixa. 
Ben fresquet, molt fresquet....deliciós!! No m'hagués imaginat mai fer gaspatxo amb préssec! 










dilluns, 13 de juliol de 2015

CALAMARS AMB CEBA I TOC DE CARQUINYOLI


A casa nostra ens agraden molt els calamars. Cuinats de totes maneres! Farcits, amb ceba, en salsa, a la planxa, guisats amb patata.... 
Ara feia dies que no compartia recepta per Thermomix així que....aquí teniu aquesta! 
       
Per fer-la m'he basat en el llibre CUIDA TU SALUD i li he donat el toc especial de la meva amiga bloguer Dolça de NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA. ´
Coneixeu quin és? La picada de carquinyoli! Un toc molt, molt, molt especial. 
Vinga, anem, us explico!

INGREDIENTS:

  • 3 carquinyolis
  • 3 dents d'all 
  • 500g de ceba tallada a quarts
  • 1 polsim de julivert
  • 70g d'oli OVE
  • 1kg de calamars tallats a trossets (quadrats de 3x3 aproximadament)
  • Sal
  • 1 polsim de pebre mòlt 
  • 1/2 cullerada de pebre roig dolç (el meu de La Vera)
  • 1 fulla de llorer 
PREPARACIÓ......
  1. Posem els carquinyolis al got i els triturem 4 segons/Vel.7. Els reservem.
  2. Introduïm al got els alls, la ceba i el julivert. 3 segons/Vel.4. 
  3. Afegim l'oli OVE i sofregim 4minuts/Varoma/Vel.1
  4. Incorporem els calamars, la sal, el pebre, el pebre vermel de La Vera i la pols de carquinyoli. Ho fem coure durant 30minuts/100º/Gir esquerra/VelCullera. Hem de comprovar que els calamars estan ben cuits i la salsa ha reduït. (Si no és així, hem de retirar el cubiltet i posar el cistell. Programar 10 minuts/Varoma/Gir esquerra/VelCullera.)
Desitjo, de tot cor, que us agradin! Jo ja tinc ganes de tornar-los a cuinar!



dimecres, 8 de juliol de 2015

MASSA DE PIZZA DE #JamieOliver



 
Gràcies a la participació al repte COOKING THE CHEF he descobert al famós cuiner Jamie Oliver. Un gran descobriment! 
De tots els llibres que té publicats m'he comprat el "La Cocina italiana de Jamie Oliver" i, la veritat, estic molt contenta d'haver triat aquest. És un llibre completíssim amb receptes espectaculars però a la vegada molt senzilles. Us el recomano!
A un llibre de cuina italiana no li pot faltar una recepta de massa de pizza, oi? De seguida la vaig buscar i em vaig decidir a provar-la de fer. A casa nostra, el dissabte es sopa pizza i ens agrada anar provant diferents receptes! 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (per dues pizzes de la mida de la llanda del forn): 
  • 400g de farina panadera
  • 100g de semolina
  • 1/2 cullerada sopera de sal
  • 7g de llevat sec de forner
  • 1/2 cullerada sopera de sucre moreno
  • 325 ml d'aigua tèbia 
PREPARACIÓ......

AMASSAT TRADICIONAL: Formem un volcà amb les farines i la sal sobre el pedrís de la cuina i formem un cràter de 18cm aproximadament al centre. Aboquem a l'aigua tèbia el llevat i el sucre i ho barregem amb una forquilla. Amb la forquilla anirem incorporant la farina de la part interior del cràter amb moviments circulars, fins que s'integri tota. Quan ja no la podem barrejar amb la forquilla, ens enfarinem les mans i formem una bola. Amassem durant uns 10 minuts. 

AMASSAT EN THERMOMIX: Introduïm els ingredients al got en l'ordre següent: aigua tèbia, farina, llevat, sucre i sal. Barregem 10 segons, Velocitat 6. Amassem 5 minuts, got tancat, velocitat espiga. 

  1. Deixem reposar la massa un mínim de 15 minuts a temperatura ambient. La cobrim amb film transparent. 
  2. Dividim la massa en dues parts. Estirem la massa i formem les dues bases de pizza. Les deixem reposar uns 10 minuts.                             
  3. Posem la cobertura de més ens agradi: una bona salsa de tomàquet, mozzarella i la resta d'ingredients al gust. Això sí...sense abusar-ne!  
  4. Escalfem el forn a 250º-270º. Situem la safata a la base del forn. Enfornem durant uns 10 minuts.  
Proveu-la de fer, de veritat! No us penedireu d'haver-ho fet! A nosaltres ens va agradar moltíssim. És de les millors masses de pizza que hem tastat mai! 
Bona pizza!



 





dilluns, 6 de juliol de 2015

AMANIDA DE RÚCULA, TONYINA I NECTARINA @OleumFlumen





Fa uns dies, la meva companya Sílvia em va donar unes nectarines precioses que eren "mel". Quina cosa més bona!! Pel meu gust, les nectarines perfectes.  La Sílvia i les seves nectarines són de  Benissanet, un dels pobles més importants de Catalunya pel que fa a collita de fruita dolça. Mira, aprofito per dir-vos que el proper diumenge 12 de juliol tindrà lloc la Fira de l'Auberge (clickeu i trobareu més informació). 
Les nectarines m'agraden molt en l'amanida i, aprofitant que tenia un tall de tonyina fresca vaig pensar en preparar l'amanida que avui us presento. A veure què us sembla.....

INGREDIENTS:
  • 1 nectarina de Benissanet
  • 1 rodanxa de tonyina fresca (d'uns 150g) 
  • Rúcula
  • Oli d'OVE Oleum Flumen
  • Vinagre agredolç Acetum Flumen 
  • 1 cullerada de mel 
  • Flor de sal 
COM LA PREPAREM......
  1. Tallem la tonyina i la nectarina en daus molt petits.  
  2. En una paella posem una cullerada d'oli d'oliva i daurem els daus de tonyina. 
  3. Mentrestant, en un plat preparem una base de rúcula. 
  4. Quan la tonyina està daurada la col·loquem damunt de la rúcula i la salem amb flor de sal. 
  5. Tornem a posar la paella al foc amb una cullerada d'oli d'oli d'oliva i incorporem els daus de nectarina. Afegim la cullerada de mel i ho saltegem durant dos-tres minuts. 
  6. Afegim els daus de nectarina a la rúcula i a la tonyina. 
  7. Tirem per sobre un raig ben generós d'oli d'OVE OleumFlumen i un raig de vinagre AcetumFlumen. 
I ja tenim una amanida amb fruita dolça enllestida! Us asseguro que la repetireu......