Top blocs de receptes

dimecres, 30 de desembre de 2015

ROTLLETS DE SALMÓ

De tant en tant m'agrada comprar-me revistes de cuina. Fa unes setmanes vaig veure una Lecturas Cocina práctica, em va agradar la portada i la vaig comprar. La veritat és que és una de les últimes revistes que m'he comprat que conté receptes interessants, senzilles i fàcils de fer. 
La que avui us presento és una recepta extreta de la revista, amb una petita modificació (no li he posat tonyina). És molt fàcil de fer i molt vistosa!
Va formar part dels entrants del sopar de Nadal que vam fer amb els nostres amics. 
A veure si us agrada.....

INGREDIENTS (4-6 persones):
  • 1 paquet gran de salmó fumat 
  • 1 ou dur
  • 4 bastonets de cranc 
  • 1/2 ceba petita
  • Maionesa 
  • Julivert o anet per empolvorar

 PREPARACIÓ:
  1. Talleu els filets de salmó en tires d'uns 5 cm. d'ample aproximadament (cada filet per la meitat, de dalt a baix).
  2. Piqueu l'ou dur, els bastonets de cranc i la ceba petita. Barregeu-ho tot molt bé amb 1 cullerada i 1/2 de maionesa (més o menys). 
  3. Esteneu les tires de salmó i repartiu la barreja que heu preparat. Enrotlleu-les amb molt de compte i dispositeu-les en posició vertical damunt un plat o safata. 
  4. Empolvoreu amb julivert o anet. 
Què us ha semblat? Fàcil, oi? Doncs vinga, encara sou a temps de preparar-los! Encara ens queden algunes celebracions nadalenques! 

 

diumenge, 27 de desembre de 2015

ROTLLETS D'ANÍS


Qualsevol celebració és una oportunitat per posar-me davant els fogons o el forn. La de fa unes dues setmanes era molt especial i ben bé s'ho mereixia. Trobar-te amb les amigues a la nova casa d'una d'elles és motiu de gran felicitat, així que.....a encendre el forn! 
Vaig decidir-me per uns dolços del llibre de Webos Fritos Recetas de Fiesta (té dues versions de les receptes, la tradicional i la de Thermomix) uns rotllets d'anís que l'autora del llibre ens explica que són típics de Cuenca però que em recorden als nostres muntets d'aiguardent. 
Són molt fàcils i ràpids de fer! Vinga, us explico!

INGREDIENTS (12 unitats): 
  • La pell d'una llimona 
  • 125g d'oli d'OVE
  • 250g de farina de rebosteria
  • 100g d'anís dolç 
  • Sucre per arrebossar els rotllets

PREPARACIÓ:
  1. Escalfar el forn a 180º, dalt i baix.
  2. Renteu i assequeu la llimona. Peleu la part groga de llimona. Vigileu de no agafar part blanca! 
  3. Poseu l'oli al got. Incorporeu la pell de llimona i programeu 8 minuts/Varoma/Vel.1 Retireu la pell de la llimona. // Escalfeu l'oli en una paella i fregiu la pell de la llimona. 
  4. Afegiu la farina al got, sobre l'oli calent, incorporeu l'anís i programeu 2 minuts/Vel.3. Poseu tota la massa damunt el pedrís de la cuina i formeu una bola. //Tingueu preparada la farina en un bol resistent a la calor i aboqueu l'oli. Remeneu molt bé amb una cullera de fusta. Incorporeu l'anís i barregeu molt bé. Amasseu durant uns minuts fins aconseguir una massa ben integrada. 
  5. Talleu trossos d'uns 40g. Formeu una bola amb cada porció.                                                   
  6. Estireu cada porció formant un cordó i tanqueu-lo sobre sí mateix formant una rosquilla. Pressioneu una mica en el punt d'unió de les dues parts. Poseu els rotllets a la safata del forn, on prèviament haureu posat un full de paper vegetal.       
  7. Fornegeu a 180º, durant 35 minuts aproximadament. 
  8. Poseu el sucre en un bol i arrebosseu els rotllets un per un, acabats de sortir del forn (quan els podreu manipular sense cremar-vos). Deixeu-los refredar sobre una reixeta.                                   
Què us ha semblat? Oi que són fàcils de fer? Si els presenteu ben bonics....un regal extraordinari!

 

dilluns, 21 de desembre de 2015

KRINGLE STONIA

La primera vegada que vaig tastar un Kringle Stonia i el vaig veure fer va ser a la classe de cuina amb Thermomix de l'Andrea, ara fa dos anys. Em vaig quedar meravellada! Què bo és! 
Al cap d'uns mesos vaig fer-ne un per portar a sopar i fa unes setmanes vaig fer el que avui us presento, per un dinar "jo porto" organitzat pels companys i companyes del "Club del Tupper". 
Estic encantadíssima amb la meva màquina per ajudar-me a fer les masses......sort en tinc d'ella! 
La recepta és del llibre PANADERÍA Y BOLLERÍA II,  com sabeu, un dels meus preferits.  A la recepta li he afegit unes perles de xocolata i he substituït la canyella per l'speculoos.
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS DE LA MASSA: 
  • 30g de sucre
  • La pell de 1/2 llimona
  • 120g de llet sencera
  • 30g de mantega
  • 15g de llevat fresc
  • 1 rovell d'ou
  • 300g de farina de força
  • 1 polsim de sal
INGREDIENTS DEL FARCIT:
  • 50g de mantega a temperatura ambient
  • 60g de sucre
  • 2 cullerades de canyella (jo li he posat speculoos)
  • 50g de nous picades grosses 
  • 20g de perles de xocolata
INGREDIENTS DEL GLACEJAT:
  • 20g de clara d'ou lleugerament batuda
  • 50g de sucre glass
PREPARACIÓ:
  1. Dins el got posem el sucre i la pell de llimona. 15seg/Vel10
  2. Amb l'espàtula baixem els ingredients i afegim la llet, la mantega i el llevat. Programem 1minut/37º/Vel.2
  3. Afegim el rovell i barregem 4segons/Vel.3
  4. Incorporem la farina i la sal i amassem 2minuts/Got tancat/Velocitat Espiga. Traiem la massa del got i formem una bola. Deixem reposar en un bol gran tapat amb un drap fins que dobla el seu volum. 
  5. FARCIT: Sense rentar el got posem la mantega, el sucre i l'speculoos i barregem 30 segons/Vel.2 
  6. Escalfem el forn a 180º
  7. Quan la massa hagi augmentat el doble del seu volum inicial, la posem damunt el pedrís de la cuina prèviament enfarinat i l'estenem amb l'ajuda d'un corró. Hem de formar un rectangle de 40x50 cm aproximadament.                                   
  8. Muntem la massa amb el farcit, escampem les nous i les perles de xocolata i l'enrotllem per la part més ampla.                                                                                                    
  9. Tallem el rotlle per la meitat de dalt baix i deixem un dels extrems sense tallar.                      
  10. Creuem la massa de manera que el tall quedi cap amunt i unim els extrems formant una rosca.   
  11. Col·loquem la rosca en una safata de forn folrada amb paper vegetal i fornegem a 180º durant 20 minuts. 
  12. Quan el Kringle estigui cuit el traiem del forn.
  13. Preparem el glacejat barrejant molt bé la clara d'ou i el sucre glass i pintem el Kringle. Quan s'hagi refredat ja el podreu tastar!                     
Us costarà un gran esforç esperar-vos a que estigui fred del tot, us ho asseguro! Ja veureu quin aroma se us escamparà per tota la casa...... 


 


 

diumenge, 20 de desembre de 2015

CARDS AMB GAMBES

Els cards no han faltat mai a la taula de Nadal de la meva família. Tant la meva iaia Pura com la meva iaia Micaela (i posteriorment les meves ties María i Mercedes) els preparaven pels dinars o sopars nadalencs.
El card és una verdura molt valorada i apreciada a l'Aragó i Navarra. Recordo perfectament com el iaio Pepe els tenia plantats a l'hort, ben tapats per a que es fessin ben blancs. I, com no, recordo a la iaia netejant-los i cuinant-los. 
La meva mare els continua preparant (tot i que tots els de casa no en mengen), sobretot perquè al meu sogre li agraden moltíssim. 
És per tot això que quan vaig veure la recepta que avui us presento a la revista Thermomix especial de Nadal vaig tenir molt clar que els havia de preparar. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 1000g d'aigua
  • 1 i1/4 cdta de sal
  • 800g de cards congelats (els compro a Eissmann) 
  •  4 dents d'alls
  • 50g d'oli d'oliva VE
  • 8 gambes mitjanes
  • 50g de vi blanc
  • 25g de pa torrat 
  • 10 ametlles torrades 
  • 1 polsim de pebre roig dolç 
PREPARACIÓ EN THERMOMIX:
  1. Poseu l'aigua al got i escalfeu-la 8min/100º/Vel.1
  2. Afegiu la sal i els cards i programeu 20 min/100º/gir esquerra-velocitat cullera. Una vegada hagi finalitzat la cocció, coleu els cards i reserveu el brou de la cocció. Renteu el got i assequeu-lo.
  3. Talleu 2 dents d'all en làmines ben primes. Poseu al got l'oli i escalfeu 3min/Varoma/Vel1. Sofregiu 6min/Varoma/Vel1, sense posar el cubilet. Retirar els alls. 
  4. Incorporeu els caps de les gambes i els sofregim 4min/Varoma/Vel 1. Mentrestant, peleu les cues de les gambes i reserveu-les. 
  5. Afegiu el vi blanc i programeu 1min/Varoma/Vel1, sense cubilet. 
  6. Afegiu 100g del brou de la cocció reservat i escalfeu 2min/100º/Vel.2. Coleu el fumet amb un colador de malla fina i reserveu. Torneu a rentar i assecar el got. 
  7. Poseu el pa al got, les ametlles, 2 dents d'all, el pebre roig i 1/4 de cdta de sal. Tritureu 15g/Vel6. 
  8. Afegiu el fument de les gambes reservat i els cards cuits i programeu 5 min/100º/Gir esquerra/Vel.Cullera. 
  9. Per últim incorporeu les cues de les gambes reservades i programeu 2 min/100º/Gir esquerra/Vel. Cullera. Serviu immediatament. Decoreu amb les làmines d'all. 
PREPARACIÓ TRADICIONAL: 
  1. Bulliu durant uns 20 minuts els cards, en una cassola amb aigua i sal. Reservar el brou de la cocció. 
  2. Poseu a escalfar l'oli en una paella. Lamineu dos dents d'all i fregiu-los durant uns segons. Reserveu les làmines d'all. 
  3. Preparar un fumet: sofregir els caps de les gambes amb el vi blanc. Incorporeu 100ml del brou de la cocció dels cards i feu-ho coure uns 5 minuts. Coleu el fument i reserveu-lo. 
  4. Prepareu una picada amb el pa torrat, les ametlles, les dos dents d'all, el pebre roig i un quart de cdta de sal. 
  5. En una cassola neta aboqueu els cards, el fumet i la picada. Remeneu molt bé i feu- ho coure durant uns 5 minuts. Incorporeu les cues de les gambes i continueu coent uns 2 minuts més, fins que les gambes estiguin cuites. 
  6. Serviu immediatament i decoreu el plat amb les làmines d'all reservades. 
Jo em quedo aquí,  esperant els de la meva mare.....amb bacallà!  
Tingueu una bona setmana!



dimarts, 15 de desembre de 2015

MAGDALENES D'ANÍS

 

D'un temps ençà m'he aficionat a anar provant diferents receptes de magdalenes. Si són receptes tradicionals.....millor, la veritat. El plaer de menjar una magdalena amb gust d'abans, per mi, no té preu. En aquest tema sóc molt clàssica! 
En el que no sóc tan clàssica és en les paperines de les magdalenes! M'agrada fer-les en diferents colors, decoracions. Les d'avui tenen estels...són força nadalenques!
La recepta que us presento avui és de l'ENCICLOPÈDIA DE LA CUINA CATALANA, dirigida per Jaume Fàbrega (Edicions L'Isard). És una enciclopèdia de 6 volums amb un recull excepcional de receptes dels Països Catalans.  
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • Ratlladura d'una llimona 
  • 4 ous
  • Sucre (el mateix pes que els ous)
  • Oli (el mateix pes que els ous)
  • Farina (el mateix pes que els ous)
  • 1 tassa de cafè d'anís 
  • 1 sobre d'impulsor ROYAL
PREPARACIÓ: 
  1. Barregeu el sucre i els ous fins obtenir una mescla cremosa i esponjosa. 
  2. Incorporeu l'oli i l'anís, molt a poc a poc. 
  3. Tamiseu la farina i el Royal. Incorporeu-la molt a poc a la barreja anterior. 
  4. Cobriu amb un drap el bol on heu fet la massa i guardeu-la a la nevera, com a mínim una hora. 
  5. Escalfeu el forn a 200º. 
  6. Traieu la massa de la nevera i torneu-la a barrejar enèrgicament amb un batedor de varetes. 
  7. Aboqueu la massa a les paperines de les magdalenes. Jo les poso dins d'un motlle metàl·lic, així no s'obren i les magdalenes pugen més.  
  8. Enforneu-les (situeu la safata del forn al nivell 1) durant uns 13 minuts i traieu-les quan siguin daurades.                                               
El toc de l'anís m'agrada molt als dolços tradicionals. No sé.....és com si tinguessin més sabor a abans! A vosaltres no us passa el mateix? 


 

 

dilluns, 14 de desembre de 2015

TRENA FARCIDA DE CONFIT D'ÀNEC

 

Aquesta va ser una trena....improvisada! Sí, sí, improvisada! 
Vaig entrar al rebost.....vaig mirar què hi havia.....i ja està! Tenia una llauna d'ales d'ànec confitades (Martiko) i vaig decidir que era el moment de "rescatar-la" del captiveri del rebost. 
A la nevera sempre tinc una massa de pasta de full "per si de cas", per tant, moment ideal per fer una trena. 
En qüestió de mitja hora teniu un dinar.....de luxe! Almenys això és el que van pensar els de casa meva quan la van tastar. I molt senzilla de fer!
Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 1 làmina de pasta de full rectangular
  • 1 llauna d'ales o 1 cuixa i 1/2 de confit d'anec
  • 2 cullerades de farina aprox. 
  • 1/2 got de llet aprox. 
  • 1 polsim de pebre mòlt 
  • 1 polsim de sal 
  • 1 ou (per pintar) 
PREPARACIÓ: 
  1. Desfem amb els dits la carn de les ales o de la cuixa d'ànec.
  2. Posem una paella al foc i sofregim una mica la carn. No hem de posar oli! Amb el greix de l'ànec en tindrem suficient. 
  3. Incorporem la farina sense parar de remenar. Continuem sofregint durant dos minuts màxim. Afegim la llet i, sense parar de remenar, deixem que espesseixi (ha de quedar una barreja cremosa). Salem.  Reservem i deixem que es refredi. 
  4. Escalfem el forn a 200º. 
  5. Preparem la trena: estenem la làmina de pasta de full. Fem uns talls transversals als dos costats, deixant un rectangle a la zona central. 
  6. Repartim la carn per tota la zona central de la làmina i fem la trena (anem creuant les tires). Segellem els dos extrems.                                           
  7. Pintem la trena i l'empolvorem amb una mica de pebre.                                                    
  8. L'enfornem durant uns 15-20 minuts, fins que estigui daurada.                                                
  9. La deixem refredar sobre una reixeta. 
Ja veieu quina cosa més fàcil de fer! No em digueu que no us animareu a fer-la! 
Fareu ser una mica més feliços als que més us estimeu.....