PANETS DE TOMÀQUET I ORENGA @OleumFlumen





Ara feia moltes setmanes que no publicava pa, però no vol dir que hagi deixat de preparar-ne a casa. Gairebé cada cap de setmana encenc el forn per fer pa casolà! És un petit gran plaer de casa nostra. A mi m'agrada molt fer-lo i els de casa.....són feliços sentint la seva oloreta i menjant-lo! 
Avui us presento la recepta dels panets que vaig fer diumenge per sopar. Ens van agradar moltíssim. 
Vaig aprofitar per estrenar un regalet que em va fer la meva amiga bloguera (i padrina bloguera!) Dolça, del bloc No tot són postres a la cuina. Una part dels panets els vaig empolvorar amb sal d'Àustria aromatizada amb herbes, una sal que és tot un luxe. Amb el toc de l'oli d'OVE #deFinca d' Oleum Flumen...ni us ho explico!
Anem per la recepta!

INGREDIENTS: 
  • 275 ml d'aigua mineral 
  • 2 cullerades d'oli OVE #deFinca Oleum Flumen 
  • 1 cdta de sal 
  • 475g de farina per fer pa (panificable, panadera)
  • 1 cdta de sucre blanc
  • 1 1/4 cdta de llevat sec de forner 
  • 40g de tomàquets deshidratats (tallats a trossets petits)
  • 1 cullerada d'orenga
  • escates de sal grossa 
PREPARACIÓ:
  1. Introduir dins la cubeta de la panificadora l'aigua, l'oli, la farina, la sal, el sucre i el llevat. Programar la màquina al programa de massa (a la meva, la del Lidl, prog. 6). 
  2. Quan la màquina faci la primera senyal acústica, afegir els tomàquets secs tallats i l'orenga.
  3. Una vegada finalitzat el programa, abocar la massa damunt el pedrís enfarinat i tallar la massa a trossos (8). Deixar cada panet  a la safata del forn, en la que prèviament haurem posat una làmina de paper vegetal. Cobrir la safata amb un drap i deixar reposar uns 45 minuts o fins que els pans hagin augmentat en la meitat. 
  4. Escalfar el forn a 250º. Col·locar a la base del forn un recipient metàl·lic amb un dit d'aigua aproximadament. 
  5. Una vegada hagin reposat els panets, fer un tall als pans amb unes tisores. Empolvorar amb escates de sal grossa. 
  6. Enfornar durant 5 minuts a 250º i 15-18 minuts a 220º (o fins que estiguin ben cuits, daurats). 
  7. Una vegada estiguin cuits  abocar un rajolí d'oli OVE #deFinca damunt dels panets.  Empolvorar amb la sal d'herbes d'Àustria. 
  8. Deixar-los refredar damunt una reixeta.
Què us semblen? Vam tenir un gran sopar de diumenge amb aquests panets!  





 



Comentaris

  1. Un molt bon destí per a la sal austriaca fillola bloguera!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Ets la meva panarra preferida!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aaaaaaiiiixxxx, quines paraules més boniques!
      Petonets!
      Olga

      Elimina
  3. fantásticos estos panets por dentro y por fuera.
    Buen finde
    Peto

    ResponElimina
  4. Això és bocatto di cardinale!....Fantàstics!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Cristina!!! Van quedar mooooolt gustosos!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Em semblen genials, quin sopar tan bo! Bona setmana. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El meu fill em va dir...."mare,com et passes"!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Hi han pans que no necessiten d'acompanyament, perquè són una delícia per si sols! I amb aquests ingredients de luxe...Segur que no van quedar ni les engrunes! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna....van triomfar! A partir d'ara...a fer combinacions d'ingredients!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  7. Quina meravella de panets! Se'm fa la boca aigüa i això que ja he sopat!! Hauria de demanar a la meva germana que em tornés la panificadora, que va molt bé... T'han quedat molt bé!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. No diguis li vas regalar la panificadora a la teva germana? Quan se'm va espatllar la que tenia abans vaig dir que no em compraria cap més....i mira, no vaig poder resistir l'oferta del Lidl!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!