GASPATXO DE MELÓ


L'estiu passat em vaig animar a fer amanides i gaspatxos amb fruita i, la veritat, és una de les millors decisions que he pres mai. Quin plaer! 
A les meves comarques, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre, es produeix fruita de primera qualitat així que...ho hem d'aprofitar! 

Avui us porto un gaspatxo de meló. El vaig diumenge i va agradar molt a la família!
Per fer-lo m'he basat en la recepta publicada a la revista Thermomix del mes de juliol, però he adaptat els ingredients al meu gust (no m'agrada gaire el pebrot cru). 
Vinga, us explico, és facílissim! 

INGREDIENTS:
  • 400g de meló + meló per tallar a daus 
  • 600g de tomàquets madurs
  • 50g de ceba
  • 1 all 
  • 150g d'oli d'OVE +oli OVE per moment presentació 
  • sal 
  • 1 polsim de pebre

PREPARACIÓ TRADICIONAL:
  1. Tallem el meló a trossos, pelem els tomàquets i els trossegem, tallem la ceba i pelem l'all. 
  2. Introduïm tots els ingredients anteriorment anomenats en un bol/got de batedora, afegim la sal, el pebre i l'oli d'OVE. Triturem ben triturat, fins que quedi molt fi. Ho reservem a la nevera. Ha d'estar molt fred a l'hora de servir! 
  3. Fem daus petits de meló, els cobrim amb film transparent i els reservem a la nevera. 
  4. Al moment de servir, posem els daus de meló al got/bol on presentarem el gaspatxo i hi aboquem un rajolí d'oli d'OVE. 
PREPARACIÓ THERMOMIX: 
  1. Introduïm el meló, els tomàquets (sense pelar) i la ceba trossejats dins el got. Afegim l'all, el pebre, la sal i l'oli OVE. Triturem 4minuts/Vel.10 . Ho reservem a la nevera. Ha d'estar molt fred a l'hora de servir! 
  2. Fem daus petits de meló, els cobrim amb film transparent i els reservem a la nevera.
  3. Al moment de servir, posem els daus de meló al got/bol on presentarem el gaspatxo i hi aboquem un rajolí d'oli d'OVE.                           
Què us ha semblat? Més fàcil impossible! Animeu-vos a preparar aquest gaspatxo!



Comentaris

  1. Fresquet i bo! Veus jo hi posaria el pebrot i no li posaria l'all!! Per a gustos colors!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És el que té la cuina....s'adapta al gust de cadascú!
      Petonets, Marta!
      Olga

      Elimina
  2. Los gazpachos ahora son sensacionales y versátiles, y cuando son así de caseros y con buena materia prima son sublimes¡
    Bss

    ResponElimina
  3. Jo hi posaria una miqueta d'all i pebrot, sense problema!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!