KUGELHPOF VIENÈS @Thermomix

 
Sí, ja sé! Esteu pensant que vaig massa avançada, que on vaig amb un dolç nadalenc, que ja corre prou el temps com per a que ara vingui amb una recepta nadalenca.......però mira, aquest cap de setmana em venia de gust fer aquest dolç. El tenia a la llista de pendents des de l'any passat i no podia esperar més! 
A més a més com havia d'anar a casa dels meus pares he aprofitat per portar un trosset i compartir-lo amb ells. 
La recepta és del llibre Thermomix "Panadería y Bollería II", un dels meus llibres preferits. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 200g de sucre
  • 1 sobre de sucre vainillat
  • La pell d'una llimona (només la part groga)
  • 50g de llet
  • 200g de mantega (d'aquests grams, 50g els haurem de fondre) 
  • 50g de vi ranci (la recepta original porta rom)
  • 4 ous 
  • 30g de llevat fresc
  • 700g de farina de força
  • 1 cdta de sal
  • FARCIT DE FRUITS SECS: 100g nous, 2 cdtes de canyella mòlta, 100g de sucre
  • Sucre glass per empolvorar
PREPARACIÓ:
  1. Munteu amb mantega el motlle. Assegureu-vos que tots els raconets del motlle tenen mantega. 
  2. Farcit de fruits secs: tritureu les nous, la canyella i el sucre 8 segons/Vel 5. Reserveu en un bol. No cal que renteu el got.                                   
  3. Poseu dins el got el sucre, el sucre vainillat i la pell de llimona. Pulveritzeu 30segons/Vel.10
  4. Afegiu la llet, 150g de mantega i el vi ranci o rom. 1min/37º/Vel.2
  5. Incorporeu els ous i el llevat. Barregeu 5segons/Vel.4
  6. Afegiu la farina i la sal. Barregeu 10 segons/Vel 6. Amasseu 2min/got tancat/Velocitat espiga. Si veieu que no ha quedat ben amassat, programeu un minut més. Dipositeu la massa damunt el pedrís prèviament enfarinat. 
  7. Formeu com una barra de pa i talleu-la a llesques d'1,5 cm. aproximadament. Us anirà molt bé posar paper vegetal i dipositar-les damunt.  
  8. Pinzelleu cada llesca amb la mantega fosa i arrebosseu-les per la barreja de nous,canyella i sucre. Només ho heu de fer per la part on hi ha la mantega!                                           
  9. Aneu col·locant les llesques de manera que l'arrebossat quedi dalt.                    
  10. Quan les tingueu totes col·locades, pressioneu amb les mans de manera que totes quedin ben compactades. Deixeu reposar uns 45 min. 
  11. Escalfeu el forn a 180º.
  12. Fornegeu el kugelhopf durant uns 40-45 minuts. 
  13. Una vegada treieu del forn el kugelhopf el deixeu reposar uns minuts dins el motlle. A continuació deixeu-lo refredar sobre una reixeta.  
  14. Quan estigui fred empolvoreu-lo amb sucre glass al vostre gust. 
És un dolç....deliciós! I dels que es conserva molt bé durant uns quants dies. 




 

Comentaris

  1. No se m' acut res més que eir...jo el vull tastaaaar Olga!!!!!😋😋😋😋😋
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Ostres q wapu t'ha quedat!! Reina dels motlles dels bundt! Aquest el podríem fer el dia x? No? Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marta! És un dels candidats al dia x!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Perfecte! NO m'estranya que fos impossible esperar-te!! Quina pinta i ha de ser boníssim amb aquest farcit!!♥♥ Fantàstic!
    Bona setmana

    ResponElimina
  4. Es veu fenomenal...Ja veuràs com el tornaràs a fer, si o si.

    ResponElimina
  5. Caray esta tremendo con lo que lleva y el resultado muy tentador.
    petons

    ResponElimina
  6. A mi m'encanta que t'avancis al Nadal i ens portis aquest kugelhpof que a més fa una pinta boníssima!!! Ja m'imagino el gustet a canyella a la boca ummm, un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs Eva.....enguany vaig avançada del tot! Jjajajjajaja!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!