Top blocs de receptes

dijous, 28 d’abril de 2016

CREMA DE PUERROS, BACALAO Y MANZANA @RecetarioMañoso

Un placer estar de vuelta con mi querido RECETARIO MAÑOSO
De los tres ingredientes planteados para esta primavera utilizo dos en la receta que hoy os presento: puerros y bacalao. 
Hace unos días vinieron a visitarnos nuestros  amigos Pepa y Jaime a nuestra casa de Benifallet y la crema de puerros, manzana y bacalao formó parte del menú de la comida. ¡Nos gustó mucho! 
Es muy sencilla de hacer y muy suave de sabor. ¡No tiene ninguna complicación! 

INGREDIENTES: 
  • 3 puerros (parte blanca) 
  • 2 patatas medianas 
  • 2 manzanas
  • 100g de bacalao desmigado desalado
  • Aceite de oliva OVE 
  • Agua 
  • 200g de nata líquida para cocinar
  • Pimienta molida 
PREPARACIÓN:
  1. Troceamos el puerro y  la patata.  
  2. En una olla ponemos un buen chorro de aceite a calentar. Sofreímos el puerro y la patata. 
  3. Mientras, cortamos a dados la manzana y la incorporamos a la olla. Continuamos sofríendo durante unos minutos.                           
  4. Cubrimos de agua los vegetales y añadimos el bacalao. Cocemos durante unos 30 minutos. Apartamos del fuego.                             
  5. Trituramos la patata, el puerro, la manzana y el bacalao. Añadimos la nata líquida y un poco de pimienta molida. Dejamos cocer durante unos 5 minutos. Apagamos el fuego y retiramos. 
¡Ya estamos preparados para disfrutarla! Si queréis añadir unos picatostes.....¡perfecto! 
Espero y deseo que la disfrutéis. 






dilluns, 25 d’abril de 2016

CRESTES D'ESPINACS I BOTIFARRA DOLÇA @Gitour2016

  



El gran descobriment de l'any. Sí, penso que serà així. Potser pensareu que és massa aviat per dir-ho (queda més de mig any per endavant!) però estic convençuda de que l'encertaré. 
De què parlo? De la botifarra dolça de Girona! On la vaig conèixer? A la trobada bloguera de Girona, del passat dia 9 d'abril. Qui me la va presentar? El gremi de carnissers de Girona a través de la meva estimada amiga bloguera Mònica Tarradellas. 
  
De les dues classes de botifarra dolça la primera que he cuinat ha estat la fresca. Les Dulses en conserva descansa al meu rebost, esperant el dia que la tregui per poder gaudir d'una delicatessen. 
He preparat unes crestes amb espinacs (frescos! De l'hort a la cassola en qüestió de minuts!) molt senzilles. Us les mostro! 

INGREDIENTS: 
  • 1 paquet de massa de crestes 
  • Espinacs frescos bullits
  • Botifarra dolça 
  • 1 ou batut (per pintar) 
  • 1 raig d'oli d'oliva VE
PREPARACIÓ:
  1. Escalfem una paella amb unes gotetes d'oli d'OVE
  2. Desfem la botifarra i la sofregim uns minutets, abans de que se'ns caramel·litzi el sucre.         
  3. Incorporem els espinacs i afegim una mica més d'oli. Sofregim uns minuts. Retirem i deixem que es refredi.                                           
  4. Escalfem el forn a 200º.
  5. Dispositem una cullerada d'espinacs i botifarra a la massa de la cresta i la tanquem. Segellem amb una forquilla.                                          
  6. Pintem amb ou batut les crestes (si voleu, podeu empolvorar-les amb flor de sal) i les enfornem durant uns 15 minuts, o fins que estiguin daurades.   
Què us han semblat? Penseu que us agradarien? Jo estic convençuda de que sí!




dimecres, 20 d’abril de 2016

TRUITES D'ESPINACS AMB BEIXAMEL A L'AROMA DE BOLETS @DelBlocalPlat

Aquest mes torno a emprendre el repte mensual DEL BLOC AL PLAT (organitzat pel bloc Destapant Cassoles) amb CAPROFITI, el bloc de la Gemma, un bloc que fa molt temps que segueixo. Ho he tingut una mica difícil per definir-me per una recepta en concret....la Gemma té moltes que m'agraden! 
He triat una recepta de les que més m'ha cridat l'atenció, unes truites d'espinacs. No són unes truites normals i corrents; són especials, semblants a unes creps i, a més a més, gratinades. De festa major! 
He fet alguns canvis: no he posat panses i he posat daus de pernil (al gust dels més joves de casa!). A la beixamel li he posat pols de bolets, així li dono un toc especial. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:
  • Espinacs bullits
  • Ous (1 ou per persona)
  • Daus de pernil (segons el vostre gust) 
  • Pinyons
  • Salsa beixamel 
  • Sal i oli d'OVE 
  • Formatge ratllat
  • Pols de bolets 
PREPARACIÓ:
  1. Posem a escalfar una paella amb un raig ben generós d'oli d'oliva. Daurem els daus de pernil i els pinyons. Tot seguit, sofregim els espinacs. Reservem.  
  2. Preparem una truita a la francesa per persona. Les truites les hem de fer en forma de crep, no com una truita normal. Les reservem.                     
  3. Agafem una truita i posem un grapat generós d'espinacs. La dobleguem de manera que ens quedi com una mitja lluna. La dipositem a la safata de forn que tinguem preparada.                             
  4. Preparem una salsa beixamel. Jo, per fer-la una mica especial, li he afegit pols de bolets.  
  5. Repartim la salsa beixamel per damunt de les truites, empolvorem amb formatge ratllat al gust (jo sempre marco dos zones, la que porta formatge i la que no, ja que a tots els de casa no agrada) i les gratinem.  
No trobeu que és molt fàcil? No trobeu que han de ser delicioses? No trobeu que són unes truites molt, molt però que molt especial?  A nosaltres ens ha semblat que sí! Repetirem! I continuarem visitant el bloc de la Gemma! 



 


divendres, 15 d’abril de 2016

TROBADA BLOGUERA @Gitour2016

Demà farà una setmana que estàvem per terres Gironines! La Mònica Tarradellas del bloc ENSUCRAT ens va preparar una excel·lent jornada gastronòmica a la seva estimada ciutat, Girona. 
Vam conèixer una part de la història de la ciutat a càrrec de Lluc Salellas, regidor de l'Ajuntament, mentrestant gaudíem d'un saborós esmorzar que va consistir en un xuixo gironí i un suc 100% natural de poma MOOMA
  
Tot seguit vam anar a la llibreria CAFÈ CONTEXT i allí vam conèixer els productes del GREMI DE FLEQUERS ARTESANS DE LES COMARQUES GIRONINES (la botifarra dolça) i del GREMI DE CARNISSERS I XARCUTERS ARTESANS DE LES COMARQUES GIRONINES (la farina de Girona).Fa goig escoltar persones que treballen amb amor i passió per la seva terra i per la feina ben feta! 
 

A continuació vam poder gaudir d'un tast d'aperitius fets amb botifarra dolça que, la veritat, em va resultar sorprenent. No tinc paraules per descriure la sensació que vaig tenir al tastar-la per primera vegada!
                             

Una vegada fet el tast de productes ens vam desplaçar al les instal·lacions de Vichy Catalan, a Caldes de Malavella. Vam poder conèixer la seva història i vam visitar la planta embotelladora. La Sònia ens va fer de guia! També ens va fer un tast d'un vi...diferent, un nou producte: el VIÑA CHY. 
  

I...finalment, vam poder gaudir d'un bon dinar al restaurant del Balneri de Vichy, el DELICIUS. 
  

  

 

A l'arribar a casa....vam contemplar amb satisfacció els obsequis de la jornada, que utilitzarem en properes receptes. La de la botifarra dolça la tinc a punt de publicar! 
Ah! I la Glòria de l'Ametlla ens va regalar un potet de mel! És molt detallista...
 

Una vegada més....felicitar a la nostra amfitriona i la seva família (les seves filles, el Marc i l'Anna)! 
Va ser un plaer el retrobar-me amb blocs coneguts i conèixer de nous! 
Fins la propera! 


*la fotografia de grup és de la Mònica Tarradellas