Top blocs de receptes

dilluns, 23 de maig de 2016

PASTÍS CLÀSSIC DE FLAM I GALETES


 

Avui us porto un clàssic! Un clàssic que, com tots els clàssics, mai falla i et fa quedar molt bé. El vaig preparar fa dues setmanes i encara no m'he perdonat a mi mateixa per no haver-ho fet molt abans. Em penedeixo! Però bé.....ja he començat a posar-hi remei. 
Potser la majoria de vosaltres el coneixeu (seguríssim) però em fa molta il·lusió publicar-ho. Mira....coses que té una!
Té uns ingredients molt senzills i és molt fàcil de fer. Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 1l de llet sencera
  • 2 sobres de flam Potax o Flanín (tenen una textura més espessa, pel meu gust) 
  • Sucre (la quantitat de sucre que ens indica el sobre del flam)
  • Galetes (les que vosaltres vulgueu; jo vaig triar les rectangulars tipus "Tostada"). 
  • 150g de xocalata fondant de cobertura 
  • 100ml de nata o llet sencera
  • Fideuets de colors per decorar (opcional)
PREPARACIÓ: 
  1. Distribuïu la primera capa de galetes. Decidiu si voleu posar una capa o dues, al vostre gust. 
  2. Prepareu el flam seguint les instruccions del fabricant.                                        
  3. Una vegada el tingueu fet aboqueu-lo a la safata i repartiu-lo molt bé.                         
  4. Col·loqueu la segona capa de galetes i reserveu-ho a la nevera unes 3 hores, fins que estigui ben fred i quallat.                                            
  5. Passat el temps de repòs és el moment de preparar la cobertura de xocolata. Desfeu la xocolata amb la nata o la llet. Repartiu-la molt bé per damunt del pastís. Si us agrada, el podeu decorar. Torneu a guardar-ho a la nevera.                                        
  6. Al moment de les postres, talleu el pastís i serviu-lo amb l'ajuda d'una pala de postres. 
Què us ha semblat? Oi que és bo? Aquests dolços.....no fallen mai! 
Ara ja estic pensat en quan ho tornaré a preparar.....i canviaré el format! Faré pastissos individuals! Quan els faci...ja us els ensenyaré!



dijous, 19 de maig de 2016

MINIMAGDALENES DE LLIMONA I SPECULOOS FARCIDES DE LEMON CURD

Quan les meves amigues Glòria de NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA i Marta de PA DE NOUS em van convidar a participar al seu petit repte no m'ho vaig pensar dues vegades! Estic encantada de poder ser-hi! 
Què havia de fer? Publicar una recepta amb lemon curd. 
Elles tenen la sort de poder assistir a xerrades molt interessants de cuina, a fer cursos de  pa a fons emblemàtics de Reus, a demostracions culinàries de botigues especialitzades en cuina......i, la veritat, em fan una mica d'envegeta. Però que hi farem! Tot no pot ser! 

No és la primera vegada que faig lemon curd; l'any passat vaig preparar-lo per primera vegada i, la veritat, em va agradar moltíssim. Per fer-lo segueixo la recepta de VELOCIDAD CUCHARA, ja que el faig amb la Thermomix. En un tres i no res està fet! 

Vaig buscar i remenar per la xarxa buscant idees i vaig trobar una que em va agradar molt: magdalenes de llimona de l'Alma Obregón. Les vaig adaptar al meu gust: vaig fer minimagdalenes, vaig canviar la canyella per l'speculoos (agrada molt a les meves amigues ganxetes!), afegir sucre vainillat i les vaig farcir de lemon curd. Per fi vaig poder estrenar la meva xeringa de rebosteria! Fa uns dos anys que la tinc i encara no l'havia estrenat. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 2 ous L
  • 140g de sucre
  • 40g de sucre vainillat
  • 180ml d'oli d'oliva VE
  • 210g de farina de rebosteria
  • 1/2 culleradeta d'speculoos
  • 1 cdta i 1/2 d'impulsor Royal
  • Ratlladura d'1 llimona
  • 1 polsim de sal
  • Sucre per empolvorar-les abans d'enfornar
  • Lemon curd (enllaçada més amunt) 
PREPARACIÓ: 
  1. Escalfem el forn a 250º
  2. Tamisem la farina i el Royal. Incorporem l'speculoos i la sal. Reservem.
  3. Batem els ous i el sucre a velocitat mitja fins que blanquegen. A continuació, molt poc a poc, incorporem la llet, l'oli i la ratlladura de llimona. 
  4. Baixem a velocitat 1 i anem afegint molt a poc la barreja de farina, llevat, sal i speculoos. Ho acabem d'integrar amb una espàtula. 
  5. Deixem reposar la massa a la nevera durant 1 hora aproximadament. 
  6. Traiem la massa de la nevera i la remenem molt enèrgicament amb un batedor de varetes manual (només una volta). 
  7. Omplim les paperines de les magdalenes amb la massa, empolvorem amb sucre i les enfornem durant uns 14 minuts a 210º.                      
  8. Les deixem refredar damunt una reixeta.  
  9. Quan s'han refredat del tot les farcim amb lemon curd, amb una xeringa especial per fer-ho.   
I...ja està! Tenim unes minimagdelenes amb un doble toc de llimona! Qui s'animarà a preparar-les? 





dilluns, 16 de maig de 2016

FAVES AMB CALAMARS I GAMBES A L'AROMA DE VERMUT

 

Després de gaudir de l'èxit de les meves primeres faves estofades em vaig animar a fer-ne una altra vegada. Això sí...vaig canviar radicalment els ingredients, vaig passar de la carn al peix. Aquesta vegada les vaig cuinar en cassola de terra. 
La tria dels ingredients no va ser premeditada, va ser improvisació total. Estic fent "neteja" de congelador; em quedava un tupper amb calamars i mitja bossa de gambes pelades. Ingredients triats! La resta....us ho explico ara mateix!

INGREDIENTS (4 persones): 
  • 250g calamars tallats a rodanxes
  • 150g gambes pelades 
  • 400g de faves 
  • 1 ceba petita 
  • 3 grans d'all 
  • 4 cullerades de tomàquet en conserva casolà (trossejat)
  • 1 fulla de llorer
  • Un bon raig de vermut Martini Bianco
  • Sal, pebre
  • Oli d'Oliva VE
  • 1/2 got d'aigua 
PREPARACIÓ: 
  1. Desgranem les faves i les posem en aigua. 
  2. Posem l'oli a escalfar, amb els alls. 
  3. Sofregim els calamars, a foc fort. 
  4. Incorporem la ceba, el tomàquet trossejat i la fulla de llorer. Salem. Ho sofregim durant uns minuts a foc fort i després el baixem al mínim. 
  5. Quan el sofregit està enllestit aboquem les faves i ho remenem molt bé. Empolvorem amb pebre mòlt. 
  6. Aboquem l'aigua i un raig ben generós de vermut blanc. Ho mantenim uns minuts a foc fort i després ho fem coure a foc lent fent xup-xup fins que les faves estan cuites. Uns deu minuts abans de finalitzar la cocció incorporem les gambes. 
Vam gaudir per segona vegada d'un plat de faves...deliciós! Potser queda molt malament que ho digui jo, però....



divendres, 13 de maig de 2016

COOKIES AMB.....DE TOT UNA MICA!

 
I seguim provant receptes de cookies! Aquestes han estat una gran sorpresa. La combinació dels seus ingredients és sorprenent. 
Si us he de ser sincera, no les tenia totes quan les vaig preparar. És d'aquelles vegades que tu mateixa et vas dient " això no quedarà bé, no sé quin gust tindrà, potser no agradaran"......i quan ho tastes, se't trenquen els esquemes i és quan dius " mmmm....boooooo"!
Vinga, us explico!!

INGREDIENTS:
  • 75g de mantega a temperatura ambient
  • 70g de sucre moreno
  • 40g de sucre
  • 1 ou
  • 1 cdta d'extracte de vainilla
  • 90g de farina
  • 1/2 cdta de bicarbonat
  • 1 polsim de sal
  • 50g de flocs de civada
  • 35g de panses
  • 30g de coco ratllat (i una mica més per decorar)
  • 50g de gotes de xocolata
  • 45g de nous trossejades
PREPARACIÓ:
  1. Escalfem el forn a 175º.
  2. Batem els dos sucres amb la mantega durant uns minuts.
  3. Tot seguit afegim l'ou i l'extracte de vainilla. Barregem.
  4. Incorporem la farina, la sal, el bicarbonat i els flocs de civada. Barregem bé fins que tots els ingredients estiguin ben integrats. 
  5. Per últim, afegim les panses, les nous, el coco i les gotes de xocolata. Ho amassem bé. 
  6. Dividim la massa en boletes d'uns 3cm i les arrebossem en coco ratllat.         
  7. Les col·loquem a la safata del forn  coberta amb paper vegetal. 
  8. Fornegem les galetes durant uns 12 minuts. 
  9. Les deixem refredar sobre una reixeta. 
I ja tenim unes galetes preparades per acompanyar un bon cafè o te! Unes galetes que faran les vostres delícies i les dels que us estimeu, ja veureu! 




dijous, 12 de maig de 2016

EMULSIÓ DE PATATA AMB POP @Thermomix

Com ja sabeu els sopars de "picoteo" amb amics ens agraden molt! 
M'agrada provar pintxos, torrades, gotets....diferents. L'última vegada ho vaig tenir fàcil! Estrenava el llibre DE TAPAS de Thermomix. Quin munt d'idees! De tot! 
I tan ben presentat que t'agafen ganes de fer totes les receptes! 
Bé, de fet, això em passa amb tots els llibres de cuina que tinc! M'agrada passar estones mirant-los i  fullejant-los. 
La recepta d'avui és un gotet de patata i pop. Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 1,5l d'aigua
  • 1 fulla de llorer
  • 1 i 1/2 culleradetes de sal
  • 500g de patates trossejades
  • 350g-400g de pop cuit (jo el vaig comprar) 
  • 200g de nata de cuinar 
  • 30g d'oli d'OVE
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • Per l'oli de pebre roig: 80g d'oli OVE, 1 cullerada de pebre roig de La Vera, 1/2 cdta de pebre roig picant, 1 polsim de sal. 
  • Per decorar (opcional): sal Maldon, flor de sal,....
PREPARACIÓ DE L'EMULSIÓ DE PATATA: 
  1. Poseu l'aigua al got i la fulla de llorer. Ho feu coure 15min/100º/Vel1.
  2. Afegiu 1 cdta de sal a l'aigua. Poseu les patates al cistell i el pop al recipient varoma. Tapeu i programeu 20m/Varoma/Vel1. Retireu el varoma i reserveu. Retireu el cistell i buideu el got. 
  3. Poseu dins el got la patata cuita, 1/2 cdta de sal, la nata, l'oli i el pebre. Programeu 3 minuts/70º/Vel4. Aboqueu l'emulsió de patata dins una màniga pastissera. Renteu el got. 
PREPARACIÓ DE L'OLI DE PEBRE ROIG: 
  1. Poseu l'oli dins el got i escalfeu 1min/100º/Vel1.
  2. Afegiu el pebre roig dolç, el pebre roig picant i la sal. Barregeu 10 segons / Vel.3
Repartiu l'emulsió de patata en gots petits. Damunt de l'emulsió col·loqueu un trosset de pop i regueu amb l'oli de pebre roig. 
Si us agrada, empolvoreu els gots amb flor de sal. 






dilluns, 9 de maig de 2016

FAVES A LA CATALANA.....però sense menta!


 

Aquest cap de setmana he cuinat, per primera vegada, faves! Potser us sorprendrà però sí....no ho havia fet mai. 
A casa dels meus pares no les hem menjat gairebé mai, però a casa dels meus sogres agraden molt. El meu sogre cada any les conreava a l'hort i la meva sogra les cuinava al gust de casa. Conseqüència...al meu marit, a Joan Salvador, li agraden molt. 
La setmana passada l'oncle Miquel ens va portar faves i vaig decidir que les cuinaria. 
He buscat entre els meus llibres de cuina tradicional i m'he decantat per la recepta de Josep Llandonosa. Això sí...no he posat menta, no m'he atrevit. A mi la menta al menjar....no m'agrada gaire! També he substituït la botifarra de carn per la de ceba. 
Les he cuinat amb una de les cassoles antigues de la meva sogra, una de les que he "rescatat" per la meva cuina de la casa de Benifallet.                   
La quantitat de cadascun dels ingredients.....a ull. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:
  • Cansalada tallada a trossets
  • Botifarra de ceba tallada a rodanxes 
  • Faves sense tavella
  • Ceba
  • Tomàquet madur
  • Alls
  • 1 fulla de llorer
  • Sal 
  • 1 bon raig d'anís 
  • 1 branqueta de timó (farigola) 
  • Oli d'OVE
  • Aigua (o brou
PREPARACIÓ:
  • En una cassola posem l'oli a escalfar i rossegem els talls de cansalada. 
  • Quan la cansalada està daurada incorporem la ceba tallada a trossets i els alls pelats. Ara és el moment d'afegir el timó i el llorer. 
  • Un cop està fet el sofregit afegim els tomàquets pelats i tallats ben petits. 
  • Tirem les faves (les haurem netejat i reservat en aigua ben freda) i les cobrim amb aigua o brou. Salem. Aboquem un bon raig d'anís. 
  • Incorporem la botifarra tallada a rodanxes i ho fem coure a foc lent, fent xup-xup. Com les faves seran tendres, en poc més de mitja hora ho tindreu cuit. 
Ha estat un gran encert cuinar-les! M'han agradat molt! La meva relació amb les faves ha millorat moltíssim!



divendres, 6 de maig de 2016

COOKIES CHIP DE XOCOLATA

 

Volia fer uns detallets com agraïment per diverses qüestions i vaig pensar en fer unes galetes, concretament unes tipus cookies. Aquest tipus de galetes són fàcils de fer, admeten varietat d'ingredients i no són delicades a l'hora de donar forma i enfornar. 
Em va ajudar el llibre de Lara Hernández PASIÓN POR LAS COOKIES
Vaig obrir el llibre, vaig anar directament a les receptes de cookies i...recepta triada! Abans d'anar per la tarda a l'escola vaig treure la mantega de la nevera i a l'arribar a casa em vaig posar a preparar-les. 
Potser no està bé que ho digui jo però...la vaig encertar de ple! Van quedar unes galetes....mmmmmm. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 500g de farina
  • 1 cdta de llevat Royal
  • 1 cdta de bicarbonat
  • 170g de mantega a temperatura ambient
  • 225 g de sucre
  • 250g de sucre moreno
  • 2 ous
  • 1 cullerada d'essència de vainilla
  • 250g de gotes de xocolata
PREPARACIÓ:
  1. Escalfem el forn a 175º i preparem les safates d'enfornar (les cobrim amb paper vegetal).
  2. En un bol barregem la farina amb el Royal i el bicarbonat. La reservem.
  3. En un altre bol batem al mantega junt amb el sucre. Quan ho tenim ben barrejat afegim els ous i l'extracte de vainilla. Continuem batent fins que quedi tot ben integrat. 
  4. A continuació incorporem la farina i per últim les gotes de xocolata. 
  5. Fem boletes d'uns 3cm i les anem col·locant a la safata.                                                     
  6. Enfornem durant uns 12 minuts. Si us agraden més seques les deixeu uns minuts més. A nosaltres, ens agraden tovetes de dins! 
  7. Les deixeu refredar sobre una reixeta.  
Què us ha semblat? Oi que no és gens difícil? Són galetes d'èxit assegurat!
Ara que tenim el cap de setmana aquí, animeu-vos a preparar-les!







dijous, 5 de maig de 2016

MUSCLOS MARINATS AMB CREMA DE SAFRÀ @Thermomix


La recepta que us porto avui és del fantàstic llibre de Thermomix "SORPRENDE A TUS INVITADOS". Amb aquesta copa....ho vaig aconseguir! 
Va formar part d'un dinar familiar de fa molt temps. Un dinar d'aquells dels que et poses a la cuina i....gaudeixes! I t'ho passes bé! I et sents feliç! 
Us explico....

INGREDIENTS:
  • 70g de ceba 
  • 20g d'oli OVE (i una mica més)
  • 40g de suc de taronja
  • 50g de brou 
  • Safrà
  • 1 polsim de curry
  • 1 polsim de pebre negre mòlt
  • 1kg de musclos 
  • 40g de nata 
  • 1 cullerada de Maizena
  • 250g de xampinyons tallats en quarts 
  • 1 polsim de sal
  • 1 tomàquet pelat sense llavors i tallat a daus petits
  • Julivert (per decorar, opcional)
PREPARACIÓ: 
  1. Posem dins el got la ceba i l'oli. Piquem 3segons/Vel i sofregim 5min/Varoma/vel.1 
  2. Afegim el suc de taronja, el brou, el safrà, el curry i el pebre. Col·loquem el recipient varoma amb els musclos. Els fem coure al vapor durant 8 minuts/Varoma/Vel.1
  3. Una vegada finalitzat el 1r temps de cocció al vapor, retirem el varoma i amb molta precaució remenem els musclos. Continuem la cocció al vapor 2minuts/Varoma/Vel.1
  4. Retirem el varoma, el destapem i separem els cossos dels musclos. Els reservem.
  5. Incorporem la nata i la Maizena al got. Ho fem coure durant 2minuts/Varoma/Vel.3. 
  6. Mentrestant saltegem els xampinyons amb la sal i un polsim de pebre. 
  7. Repartim la salsa en els recipients que tinguem preparats (gotets, copes, bols....). Posem 3 musclos a cada copa i dos trossets de xampinyons. Repartim el tomàquet i, si volem, ho decorem una mica amb julivert. 
Què us ha semblat? És un entrant molt de festa, oi? 





 






diumenge, 1 de maig de 2016

PINTXO DE DULCE DE MEMBRILLO Y ANCHOAS @ReciclandoSabores


El mes pasado no pude participar pero hoy, día 1 de mayo, vuelvo a estar por aquí con RECICLANDO SABORES
La receta de hoy no es de reciclaje, sino más bien de acabar con restos de la nevera. 
El domingo nos gusta hacer el aperitivo y este ha sido un pintxo que ha formado parte del de hoy. 
Abro la nevera, quedan 8 anchoas (de las preparadas en casa) en un tupper y una pieza muy pequeña de dulce de membrillo casero. ¡Idea!
Corto el dulce de membrillo a dados lo pincho con una anchoa doblada y...¡listos! El contraste del dulce y salado lo hacen un pintxo diferente. 
¡Nos han gustado mucho! ¡Volveremos a repetir!