Top blocs de receptes

dimarts, 28 de juny de 2016

MINIPANETS DE ROMER @Thermomix

 
L'orenga, l'alfàbega i el romer agraden molt a casa nostra! I si és en pa, bastonets, panets....encara més! 
Fa uns mesos vaig comprar uns panets torrats de romer que ens van agradar molt però no ha hagut manera possible de poder-los trobar de nou al supermercat. Així que....hi he posat remei, els he preparat jo mateixa amb l'ajuda de la meva amiga Thermomix. 
Són molt fàcils de fer! Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 30g d'oli d'oliva VE
  • 100g d'aigua mineral
  • 25g de llevat fresc
  • 230g de farina de força
  • 5g de sal 
  • Sal Maldon per empolvorar
  • 1 cullerada de romer (al vostre gust)
PREPARACIÓ:
  1. Aboqueu dins el got l'oli i l'aigua. Escalfeu 2min/37º/Vel.2
  2. Afegiu el llevat i barregeu 5segons/Vel.3
  3. Incorporeu la farina, la sal i el romer. Amasseu 3min/got tancat/velocitat espiga. Deixeu reposar fins que dobli el seu volum. 
  4. Escalfeu el forn a 150º.
  5. Amb l'ajuda d'un corró escampeu la massa (com si féssim una pizza) i talleu porcions amb un tallador de galetes petit (la forma que més us agradi). Aneu col·locant les porcions sobre una safata de forn coberta amb paper vegetal. Pulveritzeu amb aigua i empolvoreu amb sal Maldon. 
  6. Fornegeu durant 30-35 minuts a 150º. Han de quedar daurats, però no massa. 
  7. Deixeu refredar sobre una reixeta i guardeu-los en un recipient hermètic.                          
Poca cosa més us puc explicar, només dir-vos que....van volar! Van desaparèixer en un tres i no res! 


  








dimarts, 21 de juny de 2016

COCA DE ST JOAN DE CREMA CREMADA


S'apropa una de les festes estiuenques per excel·lència.....St. Joan! La festa del solstici d'estiu, la que dóna la benvinguda a una de les millors èpoques de l'any. 
I com cada festa té el seu dolç, no volia deixar perdre l'oportunitat de publicar aquesta coca, la que vaig preparar l'any passat pel sopar de St. Joan amb els amics. Sí, sí....un any! Un any a la carpeta d'esborranys i avui, per fi, veu la llum. No és ben bé una recepta....és un procediment de com fer una coca. 
La idea la vaig agafar d'un bloc però....no recordo de quin. Em sap greu! No ho vaig apuntar i no hi ha manera de poder-ho recordar. 

El procés de realització de la coca no és gens complicat. 
  • Vaig fer una coca de forner i la vaig deixar refredar.  
  • Una vegada va estar freda vaig preparar una crema pastissera i la vaig repartir damunt la coca. 
  • Un moment abans de servir-la vaig escampar sucre per damunt i la vaig cremar. 
Ja està! Així de fàcil! Us animareu a fer-la? Encara sou a temps! 
Gaudiu de la nit de St. Joan, una de les nits més màgiques de l'any. Rebeu l'estiu en companyia de la vostra família i amics! 



 



dimecres, 15 de juny de 2016

NUGAETA DE RAP @lacuinadelCabanyal

 

Els nostres amics Pepa i Jaume són els "culpables" de la recepta d'avui. Per què culpables, us preguntareu? Doncs perquè l'última vegada que ens vam trobar em van regalar aquest meravellós llibre de cuina tradicional de la València marítima, en concret, del Cabanyal. 
Si teniu oportunitat de poder-lo comprar us el recomano, de veritat. Trobareu receptes de cuina tradicional popular, de gent humil treballadora fetes amb productes de proximitat i peix econòmic. No us decebrà! 

Per començar, he triat una recepta de rap en salsa, una nugaeta. A veure què us sembla!

INGREDIENTS: 
  • 3 raps petits sense pelar, sense el cap
  • 3 patates mitjanes 
  • 750g d'aigua
  • 1 tomàquet ratllat
  • 2 alls
  • 4 rodanxes de pa dur o pa torrat
  • 1 grapat d'ametlles torrades
  • Oli d'oliva VE, sal
  • 1/2 culleradeta de pebre roig 
  • Farina (per enfarinar el rap)
  • 1 bitxo petit (opcional, jo no l'he posat)
  • 1 gotet de vi blanc (l'he incorporat jo, opció personal)
PREPARACIÓ:
  1. Tallem a rodanxes el rap. Saleu-lo i l'enfarinem.
  2. Posem a la cassola un all sense pelar i l'oli. Escalfem i fregim el rap. Reservem.                     
  3. En un morter preparem una picada amb l'all restant, el tomàquet ratllat, les ametlles, el pa, el pebre roig. Quan ho tinguem tot picat, incorporeu el vi blanc. 
  4. Tallem les patates a trossos irregulars. Les sofregim fins que es comencen a daurar.            
  5. En aquest moment afegim la picada i sofregim a foc fort durant uns dos minuts. És el moment d'afegir l'aigua. A continuació, ho fem coure a foc suau durant 15 minuts. Si volem, és ara quan afegim el bitxo petit. Tastem i rectifiquem de sal.  
  6. Passats aquests 15 minuts incorporem el rap i ho deixem coure uns 15 minuts més. 
A la recepta ens expliquen que si volem, en els últims minuts de la cocció podem afegir un ou per persona i rematarem el dinar. 
La propera vegada que la faci....així ho faré! 




dimecres, 8 de juny de 2016

COCA DE MAÇANA DE @casaPepo



Fa dies que em rondava pel cap fer aquesta coca. Vaig trobar la recepta entre la carpeta de receptes de la meva sogra; carpeta que, per cert, és un tresor culinari! M'he passat quasi totes les receptes a la meva llibreta i poc a poc les aniré fent totes. 
La que avui us presento és una recepta familiar, de Casa Pepo de Benifallet: la coca de maçana. Una coca de les de sempre, de les de tota la vida. Una delícia! Però amb un toc...diferent, el del licor de maçana. 
És de les receptes de "farina la que entri" i la mida és un "got o tassa", dues condicions imprescindibles per ser recepta tradicional! 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 1 got de cafè (dels de Duralex de sempre) de llet sencera 
  • 1 got de cafè (la mateixa mesura que abans) d'oli d'oliva VE
  • 1 got de cafè de licor de maçana
  • 25g de llevat fresc 
  • 2 maçanes
  • Farina la que admeti (uns 450g aproximadament)
  • Farina per empolvorar la coca
  • Sucre abundant per empolvorar la coca 
  • Un bon raig d'oli d'OVE 
  • Un bon raig d'anís 

PREPARACIÓ: 
  1. AMASSAT TRADICIONAL: En un bol aboquem tots els líquids. Desfem el llevat i el barregem amb els líquids. Incorporem la farina a poc i anem amassant. Formem una bola i la deixem reposar fins que dobli el volum.                                      
  2. AMASSAT EN THERMOMIX: Aboquem els líquids al got i el llevat. Barregem durant 5segons/Velocitat 3. Incorporem la farina. Barregem durant 5segons/Vel.6. Amassem 3 minuts/got tancat/Velocitat Espiga. Traiem la massa del got i la deixem reposar fins que dobli el volum. 
  3. Escalfem el forn a 180º.
  4. Una vegada ha llevat la massa l'escampem, amb l'ajuda d'un corró, en una safata de forn en la que haurem posat una làmina de paper vegetal . 
  5. Pelem i tallen la maçana a làmines i la repartim per la coca. 
  6. Empolvorem generosament amb farina i sucre. Molt generosament!                            
  7. Finalment, la "reguem" amb oli d'oliva i anís. 
  8. L'enformen durant uns 35-40 minuts. 
  9. La deixem refredar sobre una reixeta.  
Què us ha semblat? Tardareu molt a fer-la? Desitjo que no! Us asseguro que és una delícia de coca, amb gust a.....tradició. 

  


 

diumenge, 5 de juny de 2016

CONEJO CON CIRUELAS AL AROMA DE VERMUT Y NARANJA @CookingtheChef



¡Este mes sí! Cuando conocí la propuesta de COOKING THE CHEF para este mes tuve más claro que sí que podría participar; por varios motivos, entre ellos el tiempo y el cocinero propuesto. Por lo que respecta al tiempo...qué os voy a decir que no sepáis, a todo no podemos llegar. 
Por lo que respecta al cocinero.....un gran conocido y con recetas  asequibles para mí. He visitado su página web, he consultado libros y finalmente me he decidido por una receta de conejo con ciruelas. ¡Me encanta! 
La receta es del libro 999 RECETAS SIN BOBADAS
No la he seguido al pie de la letra, he eliminado algunos ingredientes y he substituido el oporto por el vermut. 
¡Venga, os explico!

INGREDIENTES:
  • 1 conejo troceado, con los riñones y el hígado
  • 2 ajos
  • 1 cebolla mediana troceada
  • 1 piel de naranja
  • 1/2 vaso de vermut
  • 2 galletas 
  • 5 almendras tostadas
  • Agua
  • 150g de ciruelas pasas deshuesadas
  • Aceite de OVE
  • Sal
  • Pimienta molida 
PREPARACIÓN:
  1. Salpimentamos el conejo y lo doramos en una olla, con el aceite de oliva y los ajos. Retiramos. Ponemos a parte el hígado y los riñones.
  2. Sofreímos la cebolla, añadimos el vermut y dejamos estofar unos minutos. 
  3. Añadimos el conejo, la piel de naranja y 1/2 vaso de agua. Estofamos durante unos 40 minutos o hasta que el conejo esté tierno. 
  4. Mientras, preparamos la picada con las almendras, el hígado y los riñones del conejo. Le añadimos un poquito de caldo de cocción. 
  5. Cuando falten 10 minutos para finalizar la cocción añadimos la picada y las ciruelas. Rectificamos de sal si es necesario. 
Es impresionante el aroma que desprende el plato cuando lo presentas en la mesa.....la naranja y el vermut lo hacen muy especial. 




dijous, 2 de juny de 2016

CREMA DE PORRUSALDA AMB GALETA DE ROMER

 
Una crema és una bona opció per començar un sopar amb amics. Si la presentem en un got i la quantitat és moderada pot formar part d'un sopar de pintxos. És el que em va passar amb aquesta! Sopar amb amics, sopar informal.....crema a la vista! Això  sí, volia que fos una crema especial, diferent....i suau. 
Fullejant pels meus llibres de cuina vaig trobar aquesta al llibre de Thermomix "DE TAPAS". A veure què us sembla! Porta bacallà, un raig de bon oli d'OVE i va acompanyada d'unes galetes de romes que van agradar moltíssim!

INGREDIENTS:
  • 1l d'aigua
  • 300g de porro tallat en rodanxes fines
  • 300g de patates trossejades
  • 80g de pastanaga tallada a rodanxes
  • 150g de bacallà dessalat i tallat a trossets
  • 1 polsim de pebre negre mòlt
  • 50g d'oli d'OVE
  • Torrades de pa de romer 
PREPARACIÓ:
  1. Poseu dins el got l'aigua, el porro, les patates, la pastanaga, el bacallà i el pebre. Programeu 30 minuts/100º/Gir esquerra/velocitat cullera. 
  2. Coleu-ho sobre un bol i reserveu 100-150g del líquid de cocció. 
  3. Torneu a introduir al got els ingredients que han quedat al colador. Tritureu 2minuts/Vel.10.
  4. Incorporeu l'oli i emulsioneu 15segons/Vel.5 Comproveu el punt de sal i la textura. Si queda molt espessa podeu afegir una mica del líquid de cocció reservat anteriorment.  
  5. Repartiu en gotets, col·loqueu la torrada de romer i decoreu amb unes gotetes d'oli d'OVE. 

Una crema deliciosa, de veritat! La podeu servir calenta, tèbia o freda. Vosaltres decidiu!