Top blocs de receptes

divendres, 29 de juliol de 2016

MUSCLOS DEL DELTA DE L'EBRE ARREBOSSATS EN FRUITS SECS

 

Aquests dies estic gaudint de la cuina moltíssim! Quin plaer! M'ho passo molt bé! I els de casa...també estan contents!
Fa uns dies us explicava que m'agrada molt comprar-me llibres de cuina; doncs avui us dic que també m'agrada  comprar revistes de tant en tant! És tota una afició! 
D'una de les revistes que em vaig comprar fa poc he tret la idea d'aquesta recepta. Ara que ve el cap de setmana podeu aprofitar per fer-la! Estic convençuda que us agradarà molt! Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 1/2 kg de musclos del Delta de l'Ebre al vapor
  • 1 bon grapat de fruits secs al vostre gust. Jo he posat: avellanes,panís, ametlles, cacaus i festucs. 
  • 1 ou 
  • sal i pebre mòlt
  • Oli d'oliva 
PREPARACIÓ: 
  1. Coem els musclos al vapor, amb sal abundant i una fulla de llorer. Els deixem refredar i els escorrem molt bé.                                                  
  2. Posem en remull els pintxos on punxarem els musclos (no es cremaran a l'hora de fregir). 
  3. Piquem els fruits secs utilitzant una picadora. Afegim el pebre molt i la sal després de picar-los.  
  4. Posem a escalfar una paella amb oli d'oliva abundant. 
  5. Batem l'ou i procedim a arrebossar els musclos. Els passem per l'ou i després per la farina de fruits secs. Els punxem.                                    
  6. Fregim els musclos i els deixem damunt paper per eliminar l'excés d'oli. Els presentem com més ens agrada!                                            
Què us ha semblat? Oi que no és difícil! Ara que arriba el cap de setmana.....trieu els fruits secs que més us agradin i a xalar! 





dimecres, 27 de juliol de 2016

COCA DE CEBA I TOMÀQUETS CHERRY

 
Els que em  coneixeu bé o em seguiu sovint sabeu que m'agrada molt comprar llibres de cuina. És una de les meves passions! Amb cada llibre aprens nous conceptes,noves tècniques, noves receptes i també descobreixes algun ingredient o, simplement, t'animes a provar fórmules diferents. Els tinc tots en un mateix prestatge i, de tant en tant, m'agrada agafar-ne uns quants i fullejar-los, i decidir quina recepta tinc clar que faré. 
Un dels últims que he comprat és aquest, LES MILLORS COCQUES CATALANES, de Vicent Marquès. És un recull d'unes dues-centes de coques i panades tradicionals de Catalunya, València i Balears. A banda de les receptes podeu aprendre més sobre cultura gastronòmica, història, antropologia....                      
Abans de continuar vull que llegiu aquest fragment:        " Les nostres coques no són tan conegudes, és veritat, però no és per falta de mèrits, perquè són tan bones i variades com aquelles, i no dic que més perquè no vull que ningú em puga titllar de xovinista. L'única diferència, trobe jo, és que els italians, com els francesos, saben vendre molt bé la seua cuina mentre que nosaltres mai hem provat de vendre-la i, per tant, és desconeguda per als forasters". Què em dieu? Opineu el mateix? 

Vaig a per la recepta! Una varietat d'una COCA DE TOMACA!

INGREDIENTS: 
  • 400g de farina de força
  • 25g de llevat fresc
  • Aigua tèbia (3/4 parts d'un got d'aigua)
  • Oli d'oliva VE (1/4 d'un got d'aigua)
  • 1 ceba grossa
  • uns 15-20 tomàquets cherry
  • 1 grapat de pinyons
  • 1 polsim de sal
PREPARACIÓ:
  1. Dissolem el llevat fresc en l'aigua tèbia.
  2. Posem la farina en forma de volcà sobre el pedrís de la cuina, hi fem un clot, hi afegim el polsim de sal i l'aigua amb el llevat. Ho anem remenant i ho amassem. Ha de quedar una massa ferma i elàstica. 
  3. Una vegada la tenim amassada, deixem reposar la massa unes dues hores dins un bol tapada amb un drap.                                               
  4. Mentrestant lleva la massa preparem la cobertura de la coca. Tallem la ceba en juliana i els tomàquets en dos parts. 
  5. Posem una paella al foc amb oli d'oliva VE i sofregim lleugerament la ceba, a foc baix. Quan la tenim quasi feta incorporem els tomàquets. Quan estan a meitat de coure apaguem el foc i retirem. 
  6. Escalfem el forn a 180º.
  7. Una vegada ja ha llevat la massa, preparem una llanda de forn: la muntem lleugerament amb oli i l'empolvorem amb farina. Escampem la massa i li fem una vora.                                         
  8. Repartim la cobertura de la coca i els pinyons. L'enfornem a 180º durant uns 30-35 minuts. La deixem refredar sobre una reixeta.   
Què us ha semblat? A nosaltres ens va agradar molt! El jovent de casa va demanar que la torni a repetir així que...la pizza ja té una competidora! 







dilluns, 25 de juliol de 2016

XAMPINYONS A L'AROMA DE TIMÓ @JamieOliver

Aquest és el nostre gran descobriment de la setmana passada! Per aclamació popular es queda fix a la cuina dels Ventura Casanova! 
Com he arribat a aquesta recepta? Us ho explico.......
Quan tinc temps lliure una de les coses que més m'agrada fer és fullejar i fullejar els meus llibres de cuina i, com no, triar-ne alguna recepta. Això és el que em va passar amb el llibre del Jamie Oliver "La cocina italiana de Jamie Oliver". 
Mirant i remirant vaig decidir fer aquest entrant, pels seus ingredients (en tenia a la nevera) per la seva rapidesa i per la seva senzillesa. Anem a per ella!

INGREDIENTS: 
  • Xampinyons tallats en làmines. Podeu utilitzar qualsevol altre bolet. El que més us agradi!
  • Mozzarella 
  • Timó (al vostre gust)
  • Flor de sal o sal Maldon 
  • Pebre mòlt 
  • Oli d'oliva VE
PREPARACIÓ: 
  1. Escalfeu el forn a temperatura i posició de gratinar
  2. Col·loqueu les làmines dels xampinyons en una safata que pugui anar al forn però que també la pugueu traure a taula. 
  3. Escampeu la mozzarella per sobre els xampinyons, el timó, la sal i el pebre mòlt. Regueu-ho molt ben regat amb un raig ben generós d'oli d'oliva VE. 
  4. Gratineu-ho uns minuts, vigilant-ho amb freqüència, fins que el formatge estigui fos i daurat. 
Enllestit! Oi que és ràpid i senzill de fer? I mooooolt bo!


 


dimarts, 19 de juliol de 2016

GASPATXO DE MELÓ


L'estiu passat em vaig animar a fer amanides i gaspatxos amb fruita i, la veritat, és una de les millors decisions que he pres mai. Quin plaer! 
A les meves comarques, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre, es produeix fruita de primera qualitat així que...ho hem d'aprofitar! 

Avui us porto un gaspatxo de meló. El vaig diumenge i va agradar molt a la família!
Per fer-lo m'he basat en la recepta publicada a la revista Thermomix del mes de juliol, però he adaptat els ingredients al meu gust (no m'agrada gaire el pebrot cru). 
Vinga, us explico, és facílissim! 

INGREDIENTS:
  • 400g de meló + meló per tallar a daus 
  • 600g de tomàquets madurs
  • 50g de ceba
  • 1 all 
  • 150g d'oli d'OVE +oli OVE per moment presentació 
  • sal 
  • 1 polsim de pebre

PREPARACIÓ TRADICIONAL:
  1. Tallem el meló a trossos, pelem els tomàquets i els trossegem, tallem la ceba i pelem l'all. 
  2. Introduïm tots els ingredients anteriorment anomenats en un bol/got de batedora, afegim la sal, el pebre i l'oli d'OVE. Triturem ben triturat, fins que quedi molt fi. Ho reservem a la nevera. Ha d'estar molt fred a l'hora de servir! 
  3. Fem daus petits de meló, els cobrim amb film transparent i els reservem a la nevera. 
  4. Al moment de servir, posem els daus de meló al got/bol on presentarem el gaspatxo i hi aboquem un rajolí d'oli d'OVE. 
PREPARACIÓ THERMOMIX: 
  1. Introduïm el meló, els tomàquets (sense pelar) i la ceba trossejats dins el got. Afegim l'all, el pebre, la sal i l'oli OVE. Triturem 4minuts/Vel.10 . Ho reservem a la nevera. Ha d'estar molt fred a l'hora de servir! 
  2. Fem daus petits de meló, els cobrim amb film transparent i els reservem a la nevera.
  3. Al moment de servir, posem els daus de meló al got/bol on presentarem el gaspatxo i hi aboquem un rajolí d'oli d'OVE.                           
Què us ha semblat? Més fàcil impossible! Animeu-vos a preparar aquest gaspatxo!



diumenge, 10 de juliol de 2016

ESCRITA AMB PATATES


L'escrita o rajada és un peix mediterrani que vaig descobrir a casa dels meus sogres i que m'agrada molt. La meva mare no l'ha cuinat mai, en canvi, a casa del meu marit és un peix molt estimat. Jo no el preparo sovint però de tant en tant sí que m'agrada. 
El cuino d'una manera molt senzilla, sense cap complicació i com a plat únic. Ens encanten aquest tipus de plats únics!

Passo a explicar-vos la meva recepta! Les quantitats no són exactes....són a ull!

INGREDIENTS (4 persones): 
  • 1 escrita tallada a daus 
  • 1 ceba mitjana (tallada a daus o en juliana, al vostre gust)
  • 2 tomàquets madurs (tallats a trossos o ratllats, com preferiu)
  • 4 patates mitjanes tallades 
  • Oli d'OVE
  • Sal, pebre roig De la Vera
  • 1 fulla de llorer
  • 3 alls
  • 1 polsim de julivert picat 
  • Brou molt suau de peix
PREPARACIÓ: 
  1. En una cassola posem a escalfar l'OVE amb els alls. 
  2. Preparem un sofregit amb la ceba i la tomaca. El deixem fer a foc lent, a poc a poc.....Retirem els alls. 
  3. Quan el sofregit estigui a punt afegim el brou i la fulla de llorer. Empolvorem amb una mica de julivert. Fem que arribi a bullir. 
  4. Quan el brou estigui a punt incorporem les patates i l'escrita. Ho fem coure fins que les patates estiguin al punt (dependrà de la classe de patata). 

Ja veieu, aquesta és la meva manera de preparar-la! Si voleu podeu fer una picada o afegir una cullerada de farina quan el sofregit estigui a punt, abans d'abocar el brou. Al vostre gust! 
Aquesta és la màgia de la cuina...no hi ha fórmules tancades! 



divendres, 1 de juliol de 2016

CROQUETAS DE LOMO OREADO @ReciclandoSabores

 

Quedan pocos minutos para que finalice el día 1 de Julio y aquí estoy con mi aportación al RECICLANDO SABORES
Vengo con unas croquetas que han sido una delicia para los de casa y que, sin duda, repetiré: croquetas de lomo oreado. 
Es un lomo que se vende a media curación (con sal). ¡Es muy sabroso! Con él se puede preparar la conserva, se puede hacer a la plancha, con tomate, con tomate y huevo duro.....vamos, una infinidad de opciones y todas ellas deliciosas. 

El lomo oreado lo compro en la Carnicería Salas de Montalbán (Teruel), el pueblo de mi padre. Hace unas semanas mis padres viajaron al pueblo y les hice el encargo de una buena pieza (una parte la congelo y la otra la consumo enseguida).                
Esta última vez me quedó una punta de lomo después de cortar los filetes para hacerlo a la plancha. Era demasiado para cocinarlo al momento y muy poco trozo para poderlo congelar. Así que......pensé en preparar unas croquetas. ¡Y la acerté! ¡Os explico!
A la hora de hacer las croquetas yo voy mucho "a ojo", no utilizo peso exacto. 

INGREDIENTES: 
  • 1 punta de lomo oreado
  • 1/2 cebolla cortada a trocitos pequeños
  • 3 o 4 cucharadas de harina
  • 350g aprox. de leche entera
  • Aceite de oliva VE
  • Sal, pimienta 
PREPARACIÓN:

  1. Picamos con la picadora el lomo, que quede bien pequeñito. Reservamos.                               

  2. Cortamos la cebolla bien pequeña y la sofreímos en una sartén con un poco de aceite de oliva VE.
  3. A continuación incorporamos el lomo picado y continuamos sofriendo. Vamos removiendo muy bien para que la carne quede bien suelta. 
  4. El paso siguiente es el que hago bastante "a ojo"  y sin perder tiempo: cuando tenemos el lomo bien hecho añadimos las cucharadas de la harina poco a poco, sin parar de remover. Cuando tenemos la harina bien incorporada a la carne añadimos poco a poco la leche. ¡No podemos parar de remover! 
  5. Una vez vemos que la leche está espesa y queda una pasta cremosa apagamos el fuego y retiramos. Dejamos enfriar y reposar en la nevera unas horas o hasta el día siguiente.                                
  6. Ahora es el momento de formar las croquetas. Yo no tengo ningún molde, me gusta que queden como las que preparaba mi madre, que se vea bien que son caseras. Formamos las croquetas y las pasamos por harina, huevo y pan rallado. Las dejamos reposar en la nevera como mínimo una hora. 
  7. Freímos las croquetas en abundante aceite de oliva. Las dejamos reposar encima de papel de cocina (para absorver el exceso de aceite). 
El paso siguiente es.....¡disfrutar de las croquetas! Con moderación y autocontrol pero disfrutarlas muchísimo!