Top blocs de receptes

dimecres, 26 d’octubre de 2016

MINI BUNDTS DE NATILLA DE XOCOLATA


Ja sabeu que m'encanten els motlles Nordic Ware i que tinc passió per ells. 
Fa unes setmanes vaig comprar el motlle Bundtlettes per fer-ne de petits! El vaig estrenar amb uns minibundts salats però....no sé què he fet amb les fotografies; de ben segur que les he esborrat sense adonar-me, però és que fins i tot he arribat a dubtar de si realment vaig fotografiar els minibundts. 
Total, que aquesta setmana l'he tornat a utilitzar i he preparat uns minis de xocolata. 
La recepta és del bloc I LOVE BUNT CAKES, bloc del que sóc seguidora i fan. Quan van pujar una imatge dels bundts a Instagram....ja vaig tenir clar que els havia de fer. Estan fets amb natilla de xocolata! Em va sorprendre molt l'ingredient i em van venir ganes d'experimentar. M'agradaria anar fent tots els bundts que publiquen, són espectaculars. 
No he fet cap variació respecte a la recepta original excepte que he incorporat sucre vainillat (ja sabeu que m'agrada molt aquest toc!) i he empolvorat amb sucre glass (elles no els van empolvorar).

INGREDIENTS:
  • 100g de mantega sense sal a temperatura ambient
  • 175g de sucre blanc
  • 25g de sucre vainillat
  • 2 ous M
  • 150g de natilles de xocolata
  • 20g de cacau pur en pols
  • 170g de farina 
  • 4g de Royal 
  • Sucre glass per empolvorar
PREPARACIÓ:
  1. Escalfem el forn a 180º (escalfor dalt i baix).
  2. Preparem el motlle que anem a utilitzar. El greixem amb spray desemmotllant. Reservem.
  3. Tamisem la farina juntament amb el cacau en pols i el Royal. Reservem.
  4. Batem la batega amb el sucre fins que es queda blanquinosa. Si ho batem amb la KA ho farem a velocitat 3-4 durant uns tres minuts. 
  5. Anem afegint els ous d'un en un, a poc a poc. Fins que un no està ben integrat no afegim l'altre. 
  6. Tot seguit afegim la natilla de xocolata. Batem fins que està ben integrada. 
  7. A continuació incorporem la farina tamisada amb el cacau i el Royal. Barregem molt a poc i el just i necessari per què s'integrin tots els ingredients. 
  8. Aboquem la massa al motlle i fem uns cops per tal que la massa es quedi ben repartida. 
  9. Enfornem durant uns 35 minuts. Heu de vigilar que no quedin massa cuits.
  10. Una vegada els hem tret del forn els deixem reposar uns 10 minuts. Desemmotllem i els fem refredar sobre una reixeta.                          
  11. Quan estiguin freds els empolvorem amb sucre glass.                             
Us han agradat? Us animareu a fer-los? 
Són molt esponjosos....




dilluns, 24 d’octubre de 2016

ORELLA I MORRO "A LA GALLEGA"

Del porc...podria dir que m'agrada tot i la tapa que us porto avui és una de les meves preferides. 
Al meu pare li agrada assecar orella i morro; compra la careta, la posa a la nevera, espera a que estigui seca i la trosseja. Això fa que a casa meva sempre hagi un tupper al congelador! M'agrada molt amb els llegums i menjar-la simplement com a tapa. 
És molt fàcil fer-la! Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:
  • Orella i morro de porc deshidratats
  • 1 fulla de llorer
  • 1 cap d'alls
  • Aigua, sal i pebre
  • Sal Maldon
  • Pebre roig de La Vera
  • Oli d'oliva Verge Extra
PREPARACIÓ:
  1. Posem a hidratar l'orella durant unes hores. 
  2. Quan veiem que està plenament hidratada la posem a coure en una cassola amb abundant aigua, sal, una fulla de llorer, un cap d'all i uns grans de pebre. El temps de cocció ha de ser aproximadament d'uns 45 minuts (o fins que arribi al punt que més us agrada).  
  3. Escorrem l'orella i el morro ben escorreguts. 
  4. La posem en un plat i l'escalfem uns segons al microones. 
  5. Aboquem per damunt un raig molt generós d'oli d'oliva Verge Extra, l'empolvorem amb pebre roig de La Vera i amb un polsim de sal Maldon. 
Ja està! Així de fàcil! Mmmmmm......una tapa de les de sempre!




dimecres, 19 d’octubre de 2016

PASTÍS MAÇANA @Thermomix

Avui us porto una recepta de l'última revista THERMOMIX, la del mes d'octubre. Va ser una recepta proposada com a repte en el grup de Telegram de l'Andrea Thermomix (la nostra comercial i actual cap de vendes Thermomix de Tarragona i Lleida). L'Andrea va crear aquest gran grup amb la idea de compartir consells, receptes, dubtes....i la veritat és que ens ho passem molt bé amb ell. Som moltes i uns quants de la Ribera d'Ebre, Terra Alta, Priorat i d'algun lloc més del Baix Camp i Tarragonès que gaudim de la cuina i de la Thermomix.
Fa dos caps de setmana vaig proposar al grup fer aquest pastís de maçana i....va tenir molt èxit! És un pastís fàcil de fer, deliciós i amb una bonica presència. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 4-5 maçanes golden (o la varietat que més us agradi) pelades i sense cor
  • 8 tires de pell de llimona sense part blanca
  • 150g de sucre 
  • 4 ous L
  • 150g llet (la que tingueu, jo vaig utilizar la desnatada)
  • 150g d'oli de gira-sol
  • 150g de farina de rebosteria
  • 1 sobre de Royal
  • GLACEJAT MELMELADA: 150g de melmelada de préssec, 20g de suc de llimona, 2 cullerades de sucre
PREPARACIÓ:
  1. Esclafem el forn a 180º. Folrem un motlle rectangular de 40x30x6 aprox. amb paper vegetal. 
  2. Tallem dues maçanes en làmines. La resta les tallem a quarts. Reservem.
  3. Posem dins el got els quarts de maçana i trossegem 3seg/Vel.4. Les aboquem a un bol i reservem.
  4. Posem dins el got la pell de la llimona, el sucre i els ous. Triturem 12 segons/Vel.10.
  5. Incorporem la llet i l'oli. Barregem 4segons/Vel.4.
  6. Afegim la farina i el llevat i barregem 10segons/Vel.3
  7. Incorporem la maçana trossejada i barregem amb una espàtula. Aboquem la barreja al motlle que hem preparat.                                          
  8. Repartim les làmines de maçana per tota la superfície. Vigilem que quedin rectes, ben col·locades....                                  
  9. Fornegem durant 40 minuts.
  10. Rentem el got. 
  11. Uns 5 minuts abans de finalitzar la cocció preparem el glacejat: dins el got posem la melmelada, el suc de llimona i el sucre. Programem 3 min/100º/Vel4. 
  12. Quan hem tret el pastís del forn el cobrim amb el glacejat. El deixem refredar.           
Mmmmmm.....no direu que no és bo! La combinación de llimona i maçana és impressionant! 
Qui s'anima a preparar-lo? 







dissabte, 15 d’octubre de 2016

PA AMB ORENGA I PATÉ D'OLIVES @LaMasrojana

Ara feia temps que no publicava una recepta de pa! A l'estiu no ve de gust encendre el forn per fer pa però quan refresca....el cuquet s'activa! 
En el moment de la publicació d'aquesta entrada tinc en marxa un pa rústic fet amb preferment, per tant, el cuquet de fer pa ja s'ha sortit amb la seva! 


Avui, per commemorar el DIA MUNDIAL DEL PA  us porto un pa que vaig fer el cap de setmana passat. És un pa fet amb la panificadora. 
Volia fer un pa senzill però diferent per poder tallar-lo a llesques i fer entrepans tipus sandwidtx; no és un pa de motlle. 
Porta dos ingredients pels que tinc devoció: l'orenga i el patè d'olives LA MASROJANA.
Em vaig fer un entrepà calent amb pernil i tomàquet......mmmmmm......llàstima que no vaig fer foto!
La farina aquesta vegada era de Lidl, un dels seus preparats que tan bons resultats donen i que de tant en tant m'agrada comprar. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 1/2 paquet de preparat de farina CHAPATA de Lidl 
  • 360 ml d'aigua mineral tèbia 
  • 1 cullerada d'orenga 
  • 2 cullerades de patè d'oliva negra La Masrojana
PREPARACIÓ: 
  1. Seguim les instruccions del paquet de farina (primer els líquids i després els sòlids).
  2. Posem damunt de la farina l'orenga i el patè d'oliva.  
  3. Programem la màquina al programa 1 i deixem que faci el seu procés. 
  4. Una vegada hagi finalitzat la cocció del pa el traiem de la cubeta de la panificadora i el deixem refredar damunt d'una reixeta.                     
I ja està! Així de fàcil! La panificadora és una de les meves amigues a la cuina!
Les fotografies no són molt bones que diguem.....estava fent tres coses a la vegada a la cuina i a tot no es pot arribar. Disculpes!


 

 


dijous, 13 d’octubre de 2016

PURÉ DE PATATA DE LA MARE

La recepta que us porto avui és la cosa més senzilla del món. Potser quan acabareu de llegir tota l'entrada pensareu...."i això publica?". 
Per mi és molt valuosa, té gust a la meva mare i a la meva infantesa. Quan arribava del cole i sentia l'oloreta d'aquest puré....."¡biiiieeeeeen, mama!"
Fa poc la vaig fer a casa i la resposta dels meus fills va ser..."per què no l'has fet abans, mama?" 
Prometo que l'aniré fent de tant en tant!
Us l'explico.....

INGREDIENTS (4p):
  • 600-700g aprox. de patates
  • 1 ceba petita
  • 1 fulla de llorer
  • 1 trosset de xoriço o de xistorra 
  • aigua
  • pa del dia anterior tallat a daus petits
  • 1 all
  • Oli d'OVE
  • sal
PREPARACIÓ:

  1. En una cassola posem  les patates trossejades, la ceba tallada a tires i la fulla de llorer. Salem. Ho cobrim amb aigua i ho fem bullir. Fem coure les patates fins que estiguin molt cuites. Apaguem el foc i reservem.
  2. En una paella sofregim amb un rajolí d'oli d'OVE el xoriço o xistorra, que prèviament haurem tallat a trossets. Reservem. 
  3. En una paella fregim el pa juntament amb un all. El deixem escórrer uns minuts damunt de paper de cuina. 
  4. Ara ja podem triturar el puré! Aboquem el xoriço a les patates i la ceba i ho triturem tot ben triturat. 
  5. Emplatem i decorem amb els daus de pa fregits. 
I ja està! Així de fàcil! Us animareu a  preparar-lo? Ja m'ho explicareu!



diumenge, 9 d’octubre de 2016

PIZZA SIN GLAMOUR @ReciclandoSabores

 
Este fin de semana he preparado mi primera olla de caldo de la temporada otoño-invierno. Siempre aprovecho la carne del caldo, ya sea haciendo croquetas, empanadillas o el sofrito de caldo reciclado que publiqué hace unos meses. 
El sábado por la noche, preparando la pizza.....abrí la nevera y vi el tupper de la carne del caldo y dije "venga va, vamos a probar". ¡Y así fue! ¡Así nació esta pizza! Mientras la preparaba pensaba..."vaya pizza, no tiene nombre, no tiene glamour", y así fue como pensé en llamarla pizza sin glamour. 
La verdad es que nadio dijo nada en casa cuando expliqué que estaba hecha con la carne del caldo, todo lo contrario, les gustó muchísimo. 
La podéis preparar con vuestra masa de pizza o con una lámina de compra. 
Os presento mi propuesta para el RECICLANDO SABORES de este mes. 

INGREDIENTES: 
  • 1 masa de pizza fresca 
  • Tomate frito casero
  • Mozzarella
  • Carne de hacer el caldo troceada
  • Orégano
  • Aceite de oliva VE 
PREPARACIÓN:
Preparáis la pizza como de costumbre: extender la masa, repartir el tomate frito por toda la base,  hacer lo mismo con la mozzarella, distribuir equitativamente todos los trocitos de carne y polvorear con orégano. 
 
La horneamos y justo cuando la saquemos del horno tiraremos por encima un buen chorro de aceite de oliva VE. 
  
¡Y ya está! ¡A disfrutar! 


Si queréis consultar otras pizzas de reciclaje que tengo publicadas......¡clicar en el enlace!
Nos vemos el mes que viene. 

dilluns, 3 d’octubre de 2016

PASTA CON ANCHOAS Y SALSA DE TOMAT @CocinaRegionalItaliana

Empezamos semana y empiezo participación en nuevo reto. De casualidad llegué a una receta participante en el reto COCINA REGIONAL ITALIANA organizado por EL CAJÓN DESASTRE DE MAGGIE y me pareció buena idea sumarme; envié correo, Maggie me respondió que encantada de ser una nueva participante y mira, aquí estoy. 

¡Encantadísima! La cocina italiana nos gusta mucho y me ilusiona mucho el poder aprender muchas cosas sobre esta magnífica cocina. Así que....¡venga! Voy a por primera receta. 
Este mes toca receta tradicional siciliana y yo he elegido una receta de Jamie Oliver "La Cocina Italiana de Jamie Oliver", con anchoas. Como en otras ocasiones he reducido la cantidad de ajo. En la receta original aparecen las pasas pero yo no las he utilizado.....¡por no organizarme bien! Pensaba que tenía en la despensa y cuando fui a buscarlas no había. ¡Cosas que pasan! 

INGREDIENTES (4p): 

  • 6 cucharada de aceite de oliva VE
  • 1 ajo partido por la mitad
  • 2 puñados grandes de piñones
  • 1 puñado de pasas
  • 12 filetes de anchoas
  • 6 cucharadas de tomate natural triturado (en la receta original pone 3 pero para mi gusto es poco tomate) 
  • 1 copa grande de vino tinto
  • 100g de pan rallado
  • 400g de pasta 
PREPARACIÓN: 
  1. En una cazuela ponemos a calentar el aceite de oliva y añadimos el ajo. Lo tenemos que sofreir a fuego lento, que no se nos queme. 
  2. Cuando el ajo empieza dorarse añadimos los piñones y las anchoas (también sería momento de añadir las pasas). Sofreímos hasta que las anchoas se deshacen.                                    
  3. Incorporamos el tomate y el vino. Removemos muy bien. Sofreímos a fuego lento. La salsa tiene que reducir, quedar espesa. Reservamos. 
  4. Mientras, ya podemos empezar a preparar una olla para cocer la pasta. Recordad...la pasta nunca espera a la salsa (consejo de Antonella Speranza, del bloc La Pasta per als catalans). 
  5. En una sartén ponemos a calentar un poco de aceite de oliva y freímos el pan rallado. Nos tiene que quedar tostado, doradito. Lo dejamos enfriar sobre papel de cocina.                            
  6. Cocemos la pasta siguiendo las instrucciones del fabricante. 
  7. Escurrimos la pasta y la mezclamos con la salsa. La decoramos con el pan rallado. 
La próxima vez que la prepare no olvidaré las pasas pero os puedo decir que sin ellas también está deliciosa. ¡Una de las recetas que se queda en casa! ¡Nos ha encantado!





.