MELMELADA D'ALBERCOC #fruitadolçadelariberadebre


Fa uns dies em van regalar una caixeta d'albercocs acabats de collir. Tot un luxe! De l'arbre a la porta de casa.....què més es pot demanar? 
Eren uns albercocs boníssims! Només trepitjar la cuina la caixeta vaig agafar-ne un i me'l vaig menjar......mmm, quin gran plaer! 
Ràpidament vaig fer dos grups d'albercocs, els més madurs per fer melmelada i la resta, per anar menjant de postres. I "manos a la obra"! 
Aquesta melmelada no té cap secret. Sí, ja sé que hi ha multitud de receptes a la xarxa, però també em fa il·lusió que hi sigui la meva. 

INGREDIENTS: 
  • 1kg d'albercocs madurs
  • 500g de sucre
  • Suc de 1/2 llimona
  • Reserveu 8 pinyols d'albercoc 
PREPARACIÓ: 
  1. Rentem molt bé els albercocs i els pelem. 
  2. Traiem els pinyols i en reservem vuit. 
  3. Posem en una cassola al foc els albercocs, els pinyols, el suc de llimona i el sucre. Remenem i ho fem coure uns 45-50min. Mentrestant es cou anem eliminant l'escuma que es vagi formant. 
  4. Uns deu minuts abans de finalitzar la cocció la retirem del foc, triturem al nostre gust. Vigileu! Abans de triturar heu de retirar els pinyols! 
  5. Una vegada finalitzada la cocció omplim els pots i els posem 24h cap per avall (per fer el buit) o els posem al bany maria durant uns 20 minuts. 
I així és com podeu gaudir d'una melmelada casolana, tant pels esmorzars com per farcir pastissos. O també....per regalar! 

 

Comentaris

  1. El teu criteri per seleccionar...GENIAL. M'apunto al teu club de les...melmelaaades!=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. No té cap complicació, Assumpció! Encantadíssima de ser companya del club de la melmelada!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. hm, m'encanta la melmeleda d'albercoc, més que la fruita casi :)

    ResponElimina
  3. Quina delícia. A la meva àvia li agradava molt i és la primera melmelada que vaig fer perquè ella en pogués menjar de casolana.
    Has fet molt bé de publicar-la, la teva també hi ha de ser.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. No té cap secret....és la cosa més facileta del món! I molt bona!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Mi mermelada favorita, creo que siempre lo digo y no me canso de hacerlo. Tenemos en el jardín de comunidad un albergero que va un poco tardío, pero es ecológico al 100x100. Este año no lo tengo controlado y es que todavía tengo mermelada del año pasado, creo que me pasé un poquito jejeje.
    Un besazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!