MANDONGUILLES AMB SALSA DE CEBA I PINYONS A L'AROMA DE VI RANCI


Fa anys que estava enamorada d'ella. 
Cada vegada que la veia pensava el mateix...qui pogués cuinar amb una com aquesta! Quan ja m'havia convençut a mi mateixa que no arribaria mai el dia esperat en que podria estrenar una cassola així...vaig decidir que l'única que podia fer canviar el meu destí era jo, així que vaig aprofitar les rebaixes i em vaig "autocomprar" una cocotte Le Creuset. Quina emoció esperar el paquet, obrir la capsa, treure l'embolcall...i veure la preciositat de cassola! Han passat els dies i encara me la miro, la contemplo...i només penso en cuinar amb ella. Amor per tota la vida!
 
No us enredo més i us explico la recepta amb que vaig estrenar la meva estimada cassola. Vaig preparar una recepta d'aquelles de fer xup-xup...unes mandonguilles! Vaig decidir-me a fer-la després de fullejar de nou el llibre La Cuina Modernista, de Jaume Fàbrega
La carn de les mandonguilles sempre la compro a la carnisseria Nogales i la preparo com la prepara sempre la meva mare, amb un toc de canyella. 
El que faig a la meva manera és el tema dels alls: com a vegades no em senten bé el que faig és que tallo els dos 2 alls en 6 trossets, els reparteixo per la carn picada amb la finalitat que quedi aromatitzada i abans de formar les mandonguilles els retiro. D'aquesta manera tenen una miqueta de gustet a all. 

INGREDIENTS: 
  • Mandonguilles: 500g de carn picada,  sal, julivert, 1 ou, 2 alls, pa ratllat, un rajolí de llet, un polsim de canyella, un polsim de pebre mòlt, dues cullerades de farina (pel moment de formar les mandonguilles)
  • 1 ceba grossa tallada 
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 grapat generós de pinyons 
  • PICADA: pa fregit o torrat, 1/2 all, 1 grapat d'ametlles torrades, 1 grapat d'avellanes torrades
  • Oli d'oliva VE 
  • Sal 
  • 1 gotet petit d'aigua 
PREPARACIÓ: 
  1. Preparem la carn de les mandonguilles i la deixem reposar unes hores a la nevera.           
  2. Formem les mandonguilles i les enfarinem una mica. 
  3. En una paella posem oli a escalfar i les fregim  (no ho hem de fer en excès). 
  4. Una vegada les tenim totes fregides, arriba el moment de treballar amb la cassola. Posem unes tres cullerades d'oli a escalfar i daurem els pinyons. Els reservem. 
  5. Sofregim la ceba durant uns 3 minuts a foc viu. Aboquem el vi ranci i ho fem evaporar.  Tot seguit baixem el foc al mínim i fem coure la ceba, molt lentament.                                         
  6. A mitja cocció de la ceba incorporem les mandonguilles a la cassola. En aquest moment és quan podeu afegir l'aigua a la cocció. 
  7. Preparem la picada. La deixatem amb una mica de suc de la cocció i la incorporem a la cassola. Ho fem coure una estona més, fins que veiem que tot està ben cuit (el temps total de cocció és d'uns 45 minuts aproximadament). 

I ja està! Deixem reposar la cassola i...a gaudir! Desitjo que us agradi! 



Comentaris

  1. Fa anys que en tinc una de cassola Le Creuset, la faig servir molt i està com el primer dia. Olga, t'has fet un bon regal.
    M'agrada aquesta opció de mandonguilles només amb ceba i pinyons, això sí, cal una barra de pa per anar sucant. Magnífica.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic molt contenta amb ella...per la tinc! Les mandonguilles estaven boníssimes! I sí, vam necessitar força per la salsa!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Bonissimes aquestes mandonguilles i la salseta.

    ResponElimina
  3. Bona manera d'estrenar le creuset! Aquestes mandonguilles tenen una pinta!!! I el platet m'encanta! Bona elecció d'en Jaume Fàbrega! bon cap de setmana! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, el platet és del MuyMucho! Estic molt contenta amb l'estrena de la cassola!
      Petonets i bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  4. Les mandonguilles han de ser boníssimes!! Per no parar de sucar pa!!! I fetes a la cocotte, encara més!! Enamoren només veure-les :D
    Bon cap de setmana!
    Petons

    ResponElimina
  5. A mi les mandoguilles m'encanten i les salsetes amb vi ranci també.
    I haver triat aquesta recepta per a l'estrena és assegurar-te l'èxit!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  6. Quina pinta! i si a sobre està el Fábregas al darrere i els consells d'una mare, deuen estar rebones. Ara les provarem de fer. Gràcies.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!