PA PÍCNIC DE TRES GUSTOS

Aquest pa també va formar part del berenar de celebració del nostre aniversari. En compte de preparar entrepanets vaig fer aquest pa pícnic, ideal per un berenar informal o un berenar al camp. Podeu prendre nota de cara a Pasqua! 
Ens va agradar molt a tots però especialment al meu pare i al meu fill...com agrada que et diguin "Olga, esto está buenísimo"! La veritat és que cuinar i provar noves receptes per la meva família és molt agraït...sempre tenen paraules boniques i d'agraïment! 
Aquesta recepta prodríem dir que es sembla molt a la dels "bollos preñaos" però no és ben bé igual. És del llibre "PANADERÍA Y BOLLERÍA I". A la recepta original planteja tres farcits: dos salats i un dolç. Jo els he fet tots tres salats. 
Vinga, us explico la recepta! 


INGREDIENTS MASSA: 
  • 250g llet sencera
  • 50g de mantega i una mica més per untar el motlle
  • 50g de sucre
  • 25g de llevat fresc
  • 500g de farina de força
  • 1cdta de sal
INGREDIENTS FARCIT: xistorra de la Carnisseria Nogales, daus petits de pernil salat, formatge de Mahó. 

INGREDIENTS DECORACIÓ: 1 ou batut, llavors de sèsam, orenga, julivert 

PREPARACIÓ: 
  1. Posem dins el got la llet, la mantega i el sucre. Barregem 1 min/37º/Vel.2
  2. Afegim el llevat desfet i barregem 10segons/Vel.3
  3. Incorporem la farina i la sal. Barregem 10segons/Vel.4 i després amassem 3minuts/Got tancat/Velocitat Espiga.  
  4. Aboquem la massa al pedrís, prèviament enfarinat, i dividim la massa en 24 porcions aproximadament. 
  5. Formem una boleta amb cada porció massa. Les cobrim amb un drap i les deixem reposar mentrestant preparem els farcits.                              
  6. Tallem la xistorra a trossets i el formatge. Per un costat tenim la xistorra, per un altre el pernil salat i per un altre pernil salat i formatge barrejat. 
  7. Preparem el motlle: l'untem amb mantega i l'empolvorem amb farina. 
  8. Agafem una boleta de massa, l'aplanem amb la mà o amb un corró. Al centre hi posem un trosset de xistorra, un grapadet de pernil o un grapadent de formatge i pernil. Tanquem la boleta plegant-la cap avall. Repetim l'operació amb totes les boles. Les anem col·loquem al motlle.                    
  9. Fem reposar el pa fins que dobli el seu volum. El tapem amb un drap.                        
  10. Escalfem el forn a 180º. 
  11. Quan el pagi hagi doblat el seu volum el pintem amb ou batut. Les boles de xistorra les empolvorem amb julivert, les de pernil salat amb orenga i les pernil salat i formatge amb sèsam (he fet la combinació segons els gustos de casa nostra). 
  12. Enfornem el pa uns 25 minuts. El deixem refredar sobre una reixeta.                           
  13. A l'hora de presentar-lo a taula teniu dues opcions: el presenteu sencer o el presenteu en porcions. Jo em vaig decidir per la segona opció! 
Desitjo que us agradi moltíssim i que us animeu a fer-lo! Jo el repetiré, seguríssim! I provaré amb altres farcits. 






Comentaris

  1. Apunto per aquest "CAPDE"....tinc tots els ingredients!!!
    GRÀCIES:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per animar-te a provar les receptes! Ets una passada!
      Petonets, Assumpció!
      Olga

      Elimina
  2. M'agrada moooolt, em sembla que el proper esmorzar pedagògic serà salat heheheh

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt senzilla de fer i...molt gustosa! Em penso que agradarà!
      Petonets, Glòria!
      Olga

      Elimina
  3. Boníssims Olga. Els he penjat al Facebook. No m’han quedat tan xulos com els teus però estan molt bons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els he vist, Maribel! Gràcies per compartir les meves receptes!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Aquests panets han d'estar rebons! Aviat t'explicaré com m'han sortit!!!
    Ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!