COCA DE CALAMARSETS I BOLETS


El que em va passar amb aquesta recepta va ser, com amb moltes altres, amor a primera vista. La vaig veure a Cookidoo i va ser com una acció-reacció! Vaig pensar...demà vaig a comprar calamarsets i el divendres ja tinc sopar!




És molt senzilla de fer...només hem de preparar la massa de la coca salada, cuinar una mica els calamarsets i els bolets, enfornar i...ja està! He modificat una mica els ingredients respecte a la recepta original: no he posat bitxo a la cobertura però sí un rajolí d'oli picant que sempre tinc a casa, de la Masrojana. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS DE LA MASSA: 

  • 40g d'oli OVE
  • 80g d'aigua
  • 40g de sagí 
  • 10g de llevat fresc 
  • 250g de farina de força
  • 1/2 cdta de sal
  • 1 polsim de sucre


INGREDIENTS DE LA COBERTURA: 

  • 20g aproximadament de bolets deshidratats 
  • 1 all
  • Una mica de julivert
  • 40g d'oli d'oliva
  • 250g de calamarsets tallats a trossets
  • 50g de vi blanc sec
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • Mozzarella (fresca o ratllada) o qualsevol altre formatge que us agradi
  • 1 rajolí d'oli picant de La Masrojana (opcional,si us agrada). 
PREPARACIÓ: 

  1. Escalfem el forn i muntem amb oli una safata de forn (o la cobrim amb paper vegetal d'enfornar).
  2. Posem els bolets a hidratar amb aigua tèbia. Els escorrem bé. 
  3. Posem dins el got el julivert i l'all i ho piquem 5segons/Vel.7. Baixem al fons del got els trossets que ens han quedat. 
  4. Incorporem l'oli i sofregim 3min/120º/Vel.1. 
  5. Tot seguit afegim els calamarsets i els bolets i sofregim una mica més, 4 minuts/120º/Gir esquerra/Vel.cullera. 
  6. Incorporem el vi blanc, la sal i el pebre. Ho cuinem 6 min/Varoma/gir esquerra/Velocitat cullera sense posar el cubilet. Quan acabi la cocció ho posem en un colador per que elimini l'excés de líquid. Reservem. 
  7. Preparem la massa: sense rentar el got posem l'oli, l'aigua i el sagí. Escalfem i barregem 1min/37º/Vel.2. A continuació incorporem la resta d'ingredients i ho barregem 30 segons/Vel. 6. 
  8. Aboquem la massa sobre la llanda del forn, l'escampem molt bé i repartim els ingredients de la cobertura. Ho cobrim amb el formatge que més ens agradi i ho enfornem uns 20 minuts a 200º. 
  9. Al sortir del forn ho reguem amb un rajolí petit d'oli picant (quantitat, al vostre gust). La deixem refredar sobre una reixeta. 

I ja està!  Què us ha semblat? Us la proposo per un sopar informal d'estiu. Què em dieu? 
La talleu a trossets i...a xalar! 








Comentaris

  1. mmmmm, això és una coca salada de nivell!!!! És tipus focaccia... m'agrada moltíssim!!!!!
    Per aquestes revetlles que s'acosten és una bona opció! I quan hi hagi bolets frescos...ja ni t'explico😋

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Els camagrocs són dels bolets més aromàtics i que combinen magníficament amb molts de plats, vet aquí un bon exemple.
    Té una pinta extraordinària.
    Una abraçada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!