CREMA DE PORRO I BAJOQUES AMB UN TOC D'ALL @LaMasrojana


Vaig comprar bajoques per fer una crema de verdura fresqueta i diferent de la que he anat fent fins ara. 
Cap allà el 2013 vaig publicar aquesta crema de bajoques amb pesto i l'he anat repetint perquè ens agrada molt. Ara tocava provar-ne una altra! 
Aquesta vegada he utilitzat porros i llet ideal, més lleugera que la nata de cuinar. El toc final ha estat tot un encert...un rajolí d'OVE amb all de La Masrojana. Que bo!!! 



Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (4 persones):

  • 150g de porro 
  • 250g de bajoques 
  • 600g d'aigua
  • 40g d'OVE
  • 1 cda de concentrat de brou de verdures casolà (el faig jo mateixa amb Thermomix)
  • 150g de llet evaporada 
  • Un polsim de pebre mòlt 
  • Oli d'OVE d'arbequina aromatitzat amb all de La Masrojana 
PREPARACIÓ: 
  1. Tallem el porro a rodanxes. Reservem. 
  2. Tallem les bajoques en 2-3 trossets. Reservem. 
  3. Posem dins el got el porro i l'oli i ho trossegem durant 4 segons a Velocitat 5. 
  4. Sofregim durant 6 minuts a 120º/Velocitat 1. A continuació afegim les bajoques i ho continuem sofregint durant 4 minuts/120º/Vel 1. 
  5. Incorporem l'aigua i el concentrat de verdures. Ho fem coure durant 25 minuts/115º/Vel.1. 
  6. Una vegada ha finalitzat la cocció afegim la llet evaporada i ho deixem reposar uns minuts fins que baixi la temperatura (més o menys a 80º). 
  7. Ho triturem durant 1 minut i 15 segons a Velocitat 10 (abans d'arribar al 10 fem progressiva). Rectifiquem de sal, si escau. 
  8. La deixem refredar i servim amb un rajolí d'oli d'all, un polsim de flor de sal i de pebre mòlt. 

Ja veureu que fina i que bona!!! Una manera diferent de menjar les bajoques que de ben segur agradarà a tothom que la tasti. 

Comentaris

  1. M'agrada que no hi posis crema de llet! Me la han fet avorrir...fins i tot la faré sense la llet ideal😄

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Hola Olga,
    Molt bona i amb bons productes! Productes propers i eco. La foto és ben maca!
    Acostumo, també, a canviar la crema de llet per la llet evaporada Ideal (més lleugera) però, ara, a l'estiu com diu la Maria Glòria light,
    Fins aviat,

    ResponElimina
  3. Ideal aquesta crema de bajoques! Jo no hi afegeixo nates ni llets a les cremes, però sempre queden més bones si en porten, amb llet ideal molt bona opció!
    Ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!