CALZONE NAPOLITANO, EL MEU PRIMER CALZONE


Avui us presento...el meu primer calzone! Mira que fa anys que preparo pizza per sopar els dissabtes i mai m'havia plantejat fer un calzone. 
El moment va arribar quan vaig obrir la revista Thermomix del mes de juliol, dedicada a la cuina italiana. Vaig fullejar-la i...calzone a la vista! Pàgina marcada i a la llista de receptes pendents de fer! No hi va ser gaires dies, de seguida em vaig posar a la feina. 
Em va agradar moltíssim! El fet de trobar la tomaca natural a dauets a mig fer...em va encantar. 



Vinga, us explico! 

INGREDIENTS DE LA MASSA: 220g d'aigua mineral, 1 cdta de sucre, 30g d'oli d'oliva, 25g de llevat fresc, 420g de farina d'ús comú ( i una mica més per empolvorar), 1cdta de sal 

INGREDIENTS PEL FARCIT I MUNTATGE: 4 tomàquets madurs o 600g aprox.(tipus pera o bombilleta), 1 cdta de sal, 20g d'oli d'oliva, 1 polsim de pebre mòlt (al vostre gust), 1 cdta d'orenga seca, alfàbega fresca (com jo no en tenia vaig utilitzar-ne la seca), 200g de pernil dolç tallat a tires petites, 4 cullerades de tomàquet fregit i una mica més, 300g de mozzarella ratllada, 1 ou batut. 


PREPARACIÓ: 

  1. Preparem la massa: introduïm dins el got l'aigua, el sucre, l'oli, la sal i el llevat fresc. Barregem i escalfem una mica 1minut/37º/Vel.2. A continuació afegim la farina i ho amassem durant 3 minuts. 
  2. Empolvorem amb farina el pedrís de la cuina i aboquem la massa. La dividim en quatre parts iguals i formem boles. Les cobrim amb un drap de cotó i les deixem reposar durant uns 45 minuts (dependrà de la temperatura ambient de la cuina).         
  3. Mentrestant reposa la massa tallem les tomaques a daus petits i el pernil dolç a tires ben petites. Quan ho tenim enllestit ho barregem amb l'oli, la sal, l'orenga, el pebre i l'alfàbega. Reservem. 
  4. Escalfem el forn a 220º. Preparem dues safates de forn amb paper vegetal. 
  5. Agafem una bola de massa, l'empolvorem amb farina i l'aplanem amb l'ajuda d'un corró (formem un cercle d'uns 25cm aprox.). Escampem una cullerada de tomaca fregida deixant lliure uns 2cm de la vora, col·loquem 1/4 del farcit i ho cobrim amb 1/4 de la mozzarella. Mullem una mica la vora de la massa i la dobleguem com si fos una cresta. Segellem les vores amb els dits o amb una forquilla. Repetim el procedint amb les altres tres boles de massa.  Col·loquem els calzones a les safates de forn que hem preparat. 
  6. Batem l'ou amb una cdta de tomaca fregida i els pinzellem. 
  7. Els podem enfornar els quatre a la vegada (200º) : al cap de 10 minuts de cocció intercanviem les safates i els fem coure 10 minuts més. 
I ja els tenim enllestits!! Preparats per ser degustats! 





Comentaris

  1. Quina preciositat de farciment! Jo no sóc avesada a menjar calzone. De vegades m'han passat un mos . Aquesta mida XL que es posen a taula als ristorante-pizzeria em fa tirar enrere...però fet a la teva mida no li diria pas que no.

    ResponElimina
  2. Uuuauuu quina calzone!!! Saps que no n'he menjat mai? Ho haurem d'arreglar!

    ptnts

    ResponElimina
  3. I aquesta recepta la pots fer? Si porta mozzarella 😅, a casa tot el que porti formatge o m'ho faig per a mi sola o res de res!
    Ptnts
    Glòy

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!