ESCABETX DE COSTELLA DE PORC #1bloc1recepta



Aquestes són les coses que tenen les xarxes socials...veus un plat que t'agrada a Instagram, coneixes a qui ho comparteix, li demanes la recepta i...te la facilita. Un goig!!! I, com no, immediatament vas a comprar els ingredients i la prepares. Així de fàcil! 

La recepta que us porto avui és de la meva companya bloguera Carme, de CUINETES CARME
La Carme és una persona encantadora, agradabable, propera, molt carinyosa, molt extrovertida...és un goig haver-la pogut conèixer a partir del bloc! 
Doncs la Carme va pujar una foto a Instagram d'un plat de costella escabetxada. Em vaig enamorar a l'instant! a l'instant també li vaig demanar la recepta per privat i a l'instant ella me la va facilitar. Moltes gràcies, Carme!

He fet una petita variació respecte a la seva recepta...la Carme utilitza cava i jo he utilitzat vi blanc; ella posa una miqueta de bitxo i jo no li he posat. 
El resultat...deliciós, exquisit!! 


No cal que us digui que la costella ha de ser de bona qualitat...jo, com sempre, la compro a Carnisseria Nogales. La qualitat del vinagre també és molt important; jo vaig utilitzar el de la Cooperativa LA GINESTA de Ginestar. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 1kg de costella de porc tallada a la mida que us agradi
  • 3 cebes grans
  • 1 cabeça d'alls
  • 3 pastanagues
  • 110ml de vinagre 
  • 110ml d'aigua
  • 200ml de vi blanc 
  • 250ml d'oli d'oliva verge extra
  • 1 grapat de pebre negre en gra
  • 1 fulla de llorer
  • 1 ramet d'herbes 
  • Pebre mòlt 
  • Sal 
PREPARACIÓ: 
  1. Salpebrem la costella. 
  2. Tallem les cebes en juliana i les pastanagues a rodanxes. Reservem. 
  3. Fem un cop als alls i reservem. No els hem de pelar!
  4. En una cassola posem l'oli a escalfar i quan la temperatura sigui l'adquada fregim la costella fins que estigui daurada. Reservem. 
  5. A continuació afegim la ceba i la pastanga i la sofregim uns minuts, fins que comenci a estar transparent la ceba. 
  6. Afegim els alls, la fulla de llorer, el ramet d'herbes i el pebre en gra. 
  7. Quan estigui ben potxat incorporem la costella reservada, el vinagre, el vi i l'aigua. Ho fem coure 1 hora aproximadament a foc mig suau. 
  8. Ho deixem refredar i ho passem a un recipient en el que es pugui conservar molt bé a la nevera. Ho deixem reposar un dies. 
Us asseguro que us agradarà moltíssim! Jo repetiré, seguríssim! 


Comentaris

  1. Ya tenía ganas de ver la receta, bueno el recetón! La haré muy pronto querida Olga.
    Besitos de verano

    ResponElimina
  2. És boníssima! Ja saps que en són una gran fan de l'escabetx!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!