PERES AL VI NEGRE...LES MEVES PRIMERES PERES AL VI!


A la meva família sempre ens han agradat molt les peres i els préssecs al vi. Tant al meu pare coma a la meva mare els queden boníssims! 
Són unes postres que fan molta festa, ja que només es fan de tant en tant. 

Fa uns dies uns amics em van regalar una caixeta de peres acabades de collir. Per mi estaven al punt ideal! M'agraden duretes! És llavors quan vaig pensar...i per què no les preparo al vi? No ho he fet mai! Aprofitaré que ve la festa major i ja les tindré de postres. 
I com altres vegades...així va ser! Dit i fet! 


Com estava molt enfeinada a la cuina, vaig buscar recepta a Cookidoo i les vaig cuinar amb el meu gran ajudant de cuina, el meu TM6. 
Només us dic que aquesta és la primera vegada que les preparo i que no serà l'última. De fet...ja estic buscant el moment per tornar-les a fer! Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 500g de vi negre
  • 100g de sucre 
  • 1 cdta de mel 
  • 2 pals de canyella
  • 3 claus 
  • 800g aprox de peres 
PREPARACIÓ: 
  1. Rentem les peres, les pelem, les tallem a quarts i retirem el cor. Les anem col·locant a la safata varoma i al varoma. Tapem i reservem. 
  2. Dins del got posem el vi, el sucre, la mel, la canyella i els claus. 
  3. Situem el Varoma a la seva posició i ho fem coure 20 minuts/Varoma/Gir invers/Vel.1. Una vegada ha finalitzat la cocció comprovem que estiguin ben cuites les peres. Si no ho estan ho programem cinc minuts més. Les meves,amb 20 minuts va ser suficient. Retirem el varoma i col·loquem les peres en un recipient de vidre. Reservem. 
  4. Colem el vi cuinat amb els espècies i l'aboquem al recipient que tenim preparat amb les peres. Tapem el recipient i el deixem resposar uns dos o tres dies a la nevera. 
  5. Una bona estona abans de servir les peres posem el vi especiat en cassó al foc i ho fem reduir fins que ens quedi una mica espès. 
  6. En el moment de servir les peres les cobrim amb la reducció de vi especiat i...a gaudir! 
Us asseguro que queden perfectes i delicioses. De les millors que he menjat! A partir d'ara aniré provant amb diferents classes de peres, a veure amb quina em quedo! 


Si voleu consultar la recepta de peres al vi d'una companya bloguera per veure com les podeu fer de manera tradicional aquí us deixo l'enllaç al bloc de la Teresa de COM A CASA RES




Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!