FESOLS DE SANTA PAU AMB ORELLA I MORRO


Fa un temps em vaig entretenir en redactar un llistat de tots els llibres de cuina que tinc. A banda de fer el llistat, vaig fullejar llibre per llibre i vaig triar una recepta: vaig elaborar un altre llistat on constava el llibre i la recepta triada (amb el núm de pàgina). D'aquí surt la idea del plat que us presento avui! Fesols amb orella! 
La recepta forma part d'un petit llibret de Thermomix però després vaig trobar una altra a Cookidoo i he fet una barreja de totes dues i he afegit alguna aportació meva. Ja ho veureu! 


Els fesols de la recepta han de ser cuits. Com amb tots els altres llegums que utilitzo, me'ls bullo jo. Un dia poso una bona cassola i me'ls congelo en bossetes. No tenen res a veure amb els de compra! I total...no costa gaire fer-los. 

A mi m'agrada molt l'orella i el morro de porc. M'ha agradat sempre! Des ben petita...sempre m'ha agradat provar-ho tot. 
El meu pare la compra i l'asseca. Me la porta talladeta i la congelo. Tot un luxe! Quan la vull utilitzar la poso a hidratar unes hores, la bullo a la cassola amb uns alls i una fulla de llorer i ja la tinc enllestida per utilitzar-la com vulgui. És el que vaig fer per aquesta recepta! Vinga, us explico!



INGREDIENTS (6 racions)
  • 1 ceba mitjana
  • 100g de pebrot roig (jo vaig posar una mica de verd, groc i roig) 
  • 1 all
  • 150g de patata tallades a trossets 
  • 400g d'orella i morro cuit 
  • 600g de fesols de Santa Pau cuits 
  • 2 cullerots del brou de coure l'orella i morro (opcional, si no el voleu substituir per aigua) 
  • Aigua fins cobrir (uns 500g aprox.)
  • 1 fulla de llorer
  • Sal
  • Pebre roig de La Vera 
  • Un polsim de pebre 
  • Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ THERMOMIX: 
  1. Posem dins el got la ceba, el pebrot, l'all i l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel. 5 i ho sofregim 7 minuts/120º/Vel.1
  2. Incorporem l'orella i la patata i continuem sofregint 3 minuts/120º/Gir invers/Vel.cullera 
  3. Afegim el brou de coure l'orella i el morro, l'aigua, el pebre roig, el pebre, la sal i el llorer. Dins el recipient varoma posem els fesols i el col·loquem en la seva posició. Tapem el Varoma i ho fem coure tot 15 minuts/Varoma/Gir esquerra/Vel.cullera. 
  4. Una vegada finalitzada la cocció aboquem els fesols i la salsa en un bol o sopera, ho barregem i ho deixem reposar. 
Si ho prepareu de manera tradicional el que heu de fer és fer primer el sofregit amb les verdures tallades a trossets i al cap d'uns minuts incorporar i continuar-lo amb  la patata i el morro. Tot seguit afegir la resta d'ingredients i fer-ho coure a foc mitjà durant uns 20 minuts. 


I ja està ja ho teniu enllestit! Ho podeu preparar d'un dia per l'altre; a l'estar reposat és un plat que serà més bo.
Jo ja somio en repetir-lo!!! 
















Comentaris

  1. Em sembla que avui no, orelles, morro i altres em costen molt 😱

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a mi...em xiflen! Sóc molt recaptosa! 😋😋😉😉
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!