FETGETS DE POLLASTRE AMB CEBA I VI DOLÇ #1llibre1recepta


Si jo visqués en una ciutat aniria a comprar al mercat, ho tinc claríssim. Una de les parades a les que aniria a comprar seria a una especialitzada en triperia o menuts (casquería en castellà). Sempre m'ha agradat moltíssim! Sé que quan algú de vosaltres em llegireu fareu...ekkks...quin fàstic! Sou lliures de continuar llegint o pareu aquí. 


Una de les coses que els meus pares em van ensenyar i jo he procurat transmetre als meus fills i als meus alumnes, és a que quan algú diu que li agrada un menjar i a mi no...respectar-lo i no fer cap comentari despectiu o irrespectuós. A mi em sap molt greu que m'ho facin! Per això aplico la norma de "el que no t'agradi per tu, no ho vulguis pels altres". Si tothom fes cas a aquesta norma, el món aniria molt millor! 


La idea de cuinar aquest plat va sorgir del llibre 200 platos para preparar y cocinar en 20 minutos, llibret de petites dimensions però amb un munt de receptes molt interessants. La recepta és molt semblant a una que preparava la meva mare a casa, amb el fetge de corder o de porc. La que jo us presento avui està feta amb fetgets de pollastre i és un mix de la de la meva mare i la del llibre. He fet alguna variació respecte a la recepta original: no li he posat panses (perquè em vaig oblidar, tot sigui dit), he substituït la mantega per oli i el vi de Jerez per mistel·la de la Ribera d'Ebre. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 400g de fetgets de pollastre
  • Una ceba grossa
  • Un raig ben generós d'oli d'oliva VE
  • Un raig de mistel·la 
  • Sal
  • Pebre mòlt 
PREPARACIÓ: 
  1. Tallem la ceba en juliana, a la mida que més us agradi. Reservem. 
  2. En una paella posem oli a escalfar i daurem els fetges de pollastre. Retirem. 
  3. En el mateix oli de daurar els fetgets (si convé afegim una mica més) sofregim la ceba. Quan faci uns minuts que la tinguem a la paella aboquem el raig de mistel·la. Ho mantenim uns dos minuts a foc fort i després baixem el foc, que faci xup-xup fins que la ceba estigui cuita. 
I ja està!!! Així de ràpid i senzill!! I us asseguro que és...deliciós! 




Comentaris

  1. Hola,
    Com va tot?
    Veig que la teva cuina no para.
    Ja saps que la recepta d'avui no és de les meves, veritat?
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Hola bon día Olga!!!
    Avui la fare, ja qué ens agraden molt a tots els de casa excepte el menut i segur que estará bonisima.... I a mes son fetges de pollastre que criem a casa.

    ResponElimina
  3. Hola!!!, jo no dic ekks , aquest plata m agrada molt.

    ResponElimina
  4. M'has recordat quan era petita i ma mare o la meva àvia rostien el pollastre, el fetge sempre era per mi! Comprar únicament fetges per a cuinar-los, no ho he fet mai! Ara fa temps que no en menjo!
    Ptns

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!