PA AMB MASSA RÀPIDA...#versió2


Aquestes barres de pa són el resultat de combinar la recepta de la MASSA DE PA RÀPIDA i el PA CORONA DE WEBOSFRITOSEls ingredients són els d'una recepta i el procés d'amassat i cocció de l'altra. I si voleu que us digui la veritat...m'encanta! 


Estic molt contenta i satisfeta amb el resultat obtingut. A base de fer, provar i intentar millorar vaig aprenent, que és el que a mi més m'agrada. 
La meva passió per fer pa a casa va augmentant cada dia que passa. Em penso que no té límit! 
Ara, tot i així...tinc un tema pendent: la massa mare. Fa temps vaig fer dos intents de fer-la i es va fer malbé durant el procés. Ho he de tornar a provar. A veure si m'ensurto d'una vegada! 

Vinga, us explico! 


INGREDIENTS: 
  • 300g d’aigua mineral
  • 20g de llevat fresc o 6,5 g de llevat sec de forner
  • 250g de farina de força
  • 250g de farina de rebosteria
  • 10g de sal
PREPARACIÓ: 
  1. AMASSAT MANUAL: "Pon todos los ingredientes en un cuenco. Mézclalos con tus manos. Déjalo reposar media hora tapando con un paño.Pon un poco de harina en la encimera y amasa. Haz una bola. Aceita un cuenco limpio y deposita la masa. Tápala de nuevo. Déjala reposar durante 1 hora. (extracte de la recepta de WebosFritos)
  2. AMASSAT THERMOMIX: Posa l'aigua al got amb el llevat fresc. Fes-la tèbia 1min/37º/Vel.1. Incorpora la farina i la sal. Barreja 10segons/Vel.6 i deixa reposar la massa uns 30 mintuts dins del got. Passat aquest primer temps de repòs, amassa durant 3 minuts. Treu la massa del got i deixa-la reposar dins d'un bol (que prèviament hauràs muntat amb oli) tapada amb un drap durant 1 hora aproximadament. 
  3. Enfarina el pedrís i aboca la massa. Divideix-la en 2 porcions iguals (més o menys). Prepara una làmina de paper vegetal. 
  4. Amb cada porció forma una barra. Posa-les  damunt del paper vegetal, separades.  Cobreix-les amb un drap i deixa-les reposar uns 45minuts.                                    
  5. Escalfa el forn a 250º amb la llanda de forn dins. 
  6. Una vegada han passat els minuts de repòs treu la llanda del forn i passa les barres amb el paper de forn amb molta cura, vigilant no et cremis i que tampoc es moguin les barres. Fes uns tallsa cada barra del pa, per la part de dalt. El tall ha de ser net! 
  7. Enforna 5 minuts a 250º i uns 30-35 minuts a 220º. 
  8. Una vegada ha finalitzat el procés de cocció deixar refredar les barres sobre una reixeta. 
  9. Fes un esforç molt gran per no encetar el pa quan encara està calent. Et costarà però ho aconseguiràs! L'oloreta i el soroll del cruixit no t'ho posaran fàcil!
P



Comentaris

  1. Respostes
    1. Queda molt bé, la veritat! Senzill i ràpid de fer
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Ho expliques d'una manera que sembla pim-pam i ja està!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que ho és...només cal esperar. La preparació és així...pim-pam! Amb la maquineta...ràpid, ràpid!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!