TIRAMISÚ

Aquesta recepta de TIRAMISÚ me la va facilitar la meva germana Miriam (bé, no tinc cap altra germana!!!).

Com ja sabeu, és un postre d'origen italià. Últimament està molt de moda.......És que és deliciós!!!!

Els melindros utilitzats per a elaborar-lo són els tous, a mi m'agrada més com queden. 

Aquesta vegada l'he fet en gots individuals, així no es trenca al tallar-lo i servir-lo.


INGREDIENTS (6 gots ben macos):


  • 1 terrina de formatge Mascarpone
  • 2 ous (separar els rovells de les clares)
  • 2 cullerades de sucre
  • Melindros (tous o durs, els que més us agradin)
  • Cafè 
  • Licor (vi ranci, licor de Marsala, anís,...)
  • Cacau pur (per decorar)
ELABORACIÓ:

  1. En un bol es remenen els dos rovells i el sucre fins que queda una crema.
  2. Afegim el Mascarpone i ho batem molt bé.
  3. A part, pugem les clares a punt de neu.
  4. Les afegim molt a poc a poc a la crema. No hem de deixar de remenar suaument, fins que ens torna a quedar un crema.
  5. En un plat posem el cafè barrejat amb el licor (a mi m'agrada molt amb anís).
  6. Remullem els melindros en cafè i els col·loquem al got (estan tallats perquè ho he fet en got individual; si ho féssim en una safata no caldria tallar-los).
  7. A sobre, posem una capa de crema. A sobre, una altra capa de melindros remullats en cafè. A sobre, una altra capa de crema (l'última capa ha de ser de crema).
  8. Per decorar, empolvorem amb cacau amb l'ajuda d'un colador molt petit.




I ja podem gaudir d'unes postres italianes autèntiques!!!!



Comentaris

  1. Quina bona pinta, Olga, i molt bona idea de fer-ho en gots.
    Ptns.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, va molt bé fer-ho en gots!!! No es trenca al servir-ho al plat...jeejejej....
      Petons!
      Olga

      Elimina
  2. El tiramisú és infalible, encara no he trobat ningú a qui no li agradi. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó!!! És que és molt bo......sigui la recepta que sigui!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Gràcies germaneta...........
    Que vagi de gust!
    Petons.
    Miriam.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias a tí por enseñármelo a hacer! ..y por compartir la receta conmigo!!!Tu eres la especialista en dulces y postres; yo voy detrás de tí!!!!
      Besos!
      Olga

      Elimina
  4. Si no existís se l´haurien d´inventar! Quina salivera em ve!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que és molt bo......
      Ja tinc ganes de tornar-lo a fer!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Molt bona explicació!! llegint la teva recepta i amb tantes fotos és impossible q no surti bé!!
    Ptns!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!!!!
      Faig el possible per a que sigui entenedor!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. que bo!!!!!!!!!!! i quants gots et van sortir???
    les clares a punt de neu, les montes a mà??? Quina Crack, estas feta!!!!

    Gemma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Gemmaaaaaa!
      Em van sortir 10 gots (generosos).
      Les clares les vaig pujar a punt de neu amb una màquina que tinc a casa....jejjejje.....Joan Salvador!!! En un moment les puja i li queden perfectes!!!!
      Quan farem un soparillo, jo faré el postre!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Així amb gotets individuals no l´he fet mai, i em sembla una molt bona idea... jo tinc la meva versió sense ous, miraré de fer la teva la propera vegada.... petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joaquina,és molt còmode. Cadascú el seu got..., no es trenca al tallar-lo.....
      Buscaré la teva versió i la faré!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Boníssim aquest tiramisú, i amb la resentació individual queda molt millor.

    ResponElimina
  9. Gràcies pel teu comentari!!!!!
    A mi, personalment, em resulta més còmode fer-ho en gots individuals.
    Salut!!
    Olga

    ResponElimina
  10. Hola Olga,

    He vist que tens moltes receptes al teu blog, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 16000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. HOla, Andreu!! Moltes gràcies per l'oferiment!!! Ja he seguit els passos per formar part de Lestevesreceptes.cat!!
      Hem penso que els he fet bé....
      Salut!!

      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!