PA D'OLI D'OLIVA I SÈMOLA A L'ESTIL ORIENTAL

 
Aquesta classe de pa ha triomfat a casa meva! Bé, amb lo panarres que som....no és cosa difícil, però aquest ha volat i , per aclamació, l'he hagut de tornar a fer.
La primera part està feta amb la panificadora i la segona, enfornada.
Els més sibarites en qüestió de pa potser opinaran que el fet de fer l'amassat i el primer llevat amb la panificadora no fan que sigui un "autèntic pa", però...a nosaltres ens agrada com queda i, la veritat, ens és d'una gran ajuda. La panificadora és un dels petits electrodomèstics que s'ha convertit en imprescindible a casa nostra!
Si voleu fer aquest pa........

INGREDIENTS (6 panets):

  • 175 ml d'aigua
  • 100ml d'oli d'oliva
  • 2 culleradetes de cafè de sal
  • 200g de farina blanca panadera
  • 200g de sèmola fina (us guardeu una mica per empolvorar)
  • 1 culleradeta de cafè de llevat sec de forner
COM HO PREPAREM......
  1. Introduïm els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre en que està al llistat. 
  2. Programem MASSA. El temps de la meva panificadora és 1h i 50 min.                  
  3. Una vegada ha finalitzat el programa la panificadora, tombem la cubeta damunt el pedrís de la cuina (prèviament enfarinat) i fem una bola amb la massa.
  4. Tallem la massa en 6 parts iguals. Formem una bola amb cada part i l'aplanem fins que tingui uns 15cm de diàmetre.                                               
  5. Empolvorem amb una mica de sèmola la safata del forn i col·loquem els pans. Tornem a empolvorar els pans. Els cobrim (sense pressionar) amb film transparent impregnat d'oli. Els deixem que augmentin de volum durant uns 45min (el temps dependrà de la temperatura ambient).   
  6. Precalentem el forn a 220º.
  7. Fornegem durant 12-15 minuts, fins que estan daurats, i els passem a una reixeta de refredar. 
Gaudireu d'uns pans exquisits!! I ja sabeu...aquests pans també els podeu fer amb trossets de pernil, orenga,xoriço,...... 

Font de la recepta: 200 recetas de pan. Ed. Blume





Comentaris

  1. Querida Olga, siempre me sorprendes con tus panes. No tengo panificadora, pero me apaño bien con la Thermomix y la mayoría de las veces a mano (por no limpiar las cuchillas jejej)
    Te ha quedado estupendo.
    Un besico y feliz finde

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar, yo combino las dos!!!! A mano....de momento, poco...... me falta tiempo!!!
      Besos y buen fin de semana!
      Olga

      Elimina
  2. Panarres és poc, sou moooooolt panarres!!!
    aquest m'atrau. te'l copiaré.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Definitivament, ets la reina dels pans!! Aquest amb oli d'oliva ha de ser un pecat de bo!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, Marina!!! Em queda molt per ser la reina dels pans!!! Sóc una simple principiant!!! Aquest...ja ho has dit bé, és un pecat!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Ei moltes felicitats per aquest pa tant rebó!! Soc germana de la Cristina de la cala, he descobert avui el teu bloc i me quedo x aquí! Tinc un bloc també pero encara no hi comenta ningú besetsss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Glòria!!! Ara vaig a visitar-te!!!! ....i a comentar-te!!!
      Petons per la Cristina!!!...i per tu també!!!
      Olga

      Elimina
  5. M'has fet salivar... i encara no he berenat!!! I m'han agafat unes ganes de posar en marxa la panificadora que ni t'ho imagines!! xD
    No facis cas de qui et digui que fer pa a la panificadora no és fer autèntic pa. O és que encara cuinem amb foc a les cabernes?
    T'han quedat, com sempre, uns panets fantàstics! Felicitats família panarra!
    Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les teves paraules, Nuni!!! Venint de tu....em quedo més tranquil·la!! T'admiro moltíssim!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Que rico!!! tiene que estar buenísimo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que está bueno, sí!!! Tiene un gusto a aceite de oliva.....mmmmm........
      Saludos!
      Olga

      Elimina
  7. I tant que ha d'estar bo aquest pa, Olga, veig el tall i se'm fa la boca aigua! I sembla ben senzill de fer, caldrà provar-lo. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chus, molt, molt senzill!!! I boníssim!!!El toc de la sèmola combinat amb l'oli d'oliva el fa irresistible....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Jo també m'apunto al club panarra i ara que s'acosta l'hora de berenar no m'importaria tenir-ne un a prop! Que bons Olga!!
    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apunta't, apunta't!!! Ja veuràs com xalaràs!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Uauuu tenen que estar de vici aquests panets, ho tinc que provar! petons

    ResponElimina
  10. Aquesta setmana vaig fer pa naan...aquest de sèmola també ha de ser deliciós...a veure si m'animo (que quan es tracta de masses de pa em costa ben poc!!!)!! Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!