PA RÀPID D'AMASSAT DIRECTE AMB THMX








Arriba el cap de setmana i ja començo a pensar en fer pa...... Ja tinc decidit quin pa faré. De fet, ho sabreu ben aviat!!! 
De moment, avui us deixo un pa d'amassat directe fet amb Thermomix. 
La recepta és del fantàstic llibre "Panadería y Bollería I". Aquest llibre i el "Panadería y bollería II" són altament recomanables, almenys per mi. 
Us l'explico.......

INGREDIENTS:
  • 300g d'aigua mineral
  • 20 g de llevat fresc
  • 500g de farina panadera (o, tal i com ens diu la recepta original, 250g de farina de rebosteria y 250g de farina de força). 
  • 10g de sal 
ELABORACIÓ:
  1. Poseu l'aigua i el llevat dins el got i barregeu 1min /37º/Vel 2
  2. Incorporeu la farina i la sal. Amassar 30 segons/Vel 6 i després 2min/got tancat/velocitat espiga. 
  3. Deixeu reposar la massa en el got, fins que augmenti el doble el seu volum.                       
  4. Aboqueu la massa al pedrís (prèviament enfarinat), amasseu una mica per treure l'excés d'aire i feu una bola ben llisa. 
  5. Doneu la forma desitjada al pa.     
  6. Col·loqueu les barres a la safata del forn (folrada amb paper vegetal). Deixeu reposar fins que dobli el seu volum. 
  7. Escalfeu el forn a 220º. 
  8. Feu uns talls a la superfície de les barres. 
  9. Enforneu durant 20 0 25 minuts (si les barres són petites) o 30-40 minuts (si les barres són grans).
  10. Retireu del forn i deixeu refredar damunt una reixeta. 
  11. A mi m'agrada molt abocar un bon raig d'oli d'OVE quan acabo de treure el pa del forn. Li dóna un toc....mmmmmmm!!!!




Comentaris

  1. Pim-pam pim- pam ...com qui no vol en un tres i no res ja tenim el pa apunt!
    Aquest m'agrada 0lga més ràpid que amb MM i si amassa la TMX encara millor.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Caram Olga!! Estàs feta una artista!
    Quin pa que t'ha quedat!! Ja estic desitjant saber quin pa faràs aquest cap de setmana!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Núria...el que vaig fer el cap de setmana el veuràs el dijous!!! ;)
      Petonets!!!
      Olga

      Elimina
  3. Et tornaràs una experta Olga! Cada cop fan més bona cara quina mossegada els hi faria mmmmm
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nooooo.......sóc una simple aficionada que gaudeix moltíssim fent pa a casa!!!!!!
      Petonets, Anna!!
      Olga

      Elimina
  4. No hi ha res més afalagador que menjar-se un tros de pa fet per tu...Quina diferència dels venuts!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Cristina!!!! M'ho passo molt bé fent-ho!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Nada como un buen pan casero , bien buenos los dos
    Bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Miquel !!!! No hi ha res com el fa fet a casa!!!!! A mi m'encanta fer-lo!!!
      Petonets!
      Olga

      Elimina
  6. Em quedo amb la forma espigada d'una de les barres...mooolt original! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs....l'he de perfeccionar!! No m'acaba d'agradar com queda.......
      Petons!
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!