COCA DE FORNER AMB AVELLANES I UN TOC DE FULLA DE SALZE




Aquesta és un de les millors coques del món, pel meu gust. La coca de forner! Senzilla i gustosa a la vegada....amb aquest gustet d'anís dels dolços tradicionals que tant m'agrada. 
No l'havia fet mai....i aquest cap de setmana ha arribat el  moment. 
Una amiga meva havia de de venir a casa fer un cafè, volia preparar una coseta dolça i vaig pensar....."Avui!! Avui la faig!" 

Per tal que tingués un gust autèntic més nostre, de les nostres terres, he utilitzat l'oli d'OVE "Sang de Catalunya" de La Rasquerana. Aquest oli es caracteritza per estar elaborat amb la varietat d'oliva Fulla de Salze, autòctona de les Terres de l'Ebre. Moltíssimes gràcies per l'obsequi, Teresa! 

Per fer-la (amb Thermomix) m'he basat en la recepta del blog de la Gemma Biosca, Food&Cakes. Segueixo a la Gemma per diferents xarxes socials i us asseguro que us encantarà el seu blog. 
He preparat una varietat diferent, amb avellana (Ia Gemma la prepara amb ametlla i pinyons). A veure si us agrada!
Us explico......

INGREDIENTS (2 coques mitjanes): 
  • 500g  de farina de força
  • 10g de llevat fresc
  • 10g de sal
  • 280g d'aigua mineral
  • 25g d'oli d'OVE 
  • Sucre per empolvorar 
  • 1 grapat d'avellanes
  • Anís
  • Oli per pinzellar
COM HO PREPAREM:
  1. Introduïm al got  l'aigua, l'oli, el llevat i la sal. 30segons/Vel.4
  2. Incorporar la meitat de la farina i 8segons/Vel.6
  3. Afegim la resta de la farina i tornem a 8'/Vel.6
  4. Amassem, 2min/got tancat/ Vel Espiga. Col·loquem la massa en un bol, tapem amb un drap i esperem a que dobli el volum. 
     
  5. Transcorregut aquest temps, dividim la massa en dos peces i donem forma de coca. Les deixarem reposar 30 minuts.                                         
  6. Piquem les avellanes en un morter.  
  7. Transcorregut el temps de repòs, escalfem el forn a 250º i pinzellem les coques amb anís (hem de ser generosos) i amb oli d'OVE. Jo, per l'anís, utilitzo un pulveritzador com aquest.....          
  8. Empolvorem molt generosament amb sucre i hi tirem per damunt un bon raig d'oli d'OVE. 
  9. Enfornem les coques durant 15 minuts. Quan es comencen a daurar les vores de les coques, obrim el forn i tirem per damunt d'una coca les avellanes. Ho continuem enfornant fins que finalitza el temps. 
  10. Les traiem del forn i les deixem refredar sobre una reixeta.                                              
Podem gaudir d'aquesta coca amb un cafè, amb una presa de xocolata......al vostre gust!!! 











Comentaris

  1. aaaiiixxxx quina pinta!!! I jo esmorzant una torrada amb formatge 😱
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els dos 😱 volen ser una carona trista heheh
      Ptnts

      Elimina
    2. Si fa o no fa estem les dos igual!! Jo, com el dissabte vaig berenar coca, el diumenge esmorzava "quasi un manolillo"......
      Petonets, Dolça!!!
      Olga

      Elimina
  2. Hola preciosa! No saps com m'agrada veure que la gent fa les receptes que tinc al blog i a sobre les milloren!
    Aquesta versió teva es que m'ha encantat i ara acabo de recordar que mooolt de temps que no faig coques...catxis!
    Un petó i gracies preciosa i ens anem "veient"!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma, fa molt temps que et segueixo i tenia moltes ganes de fer una recepta teva! Un plaer la teva visita!!!!
      Petonets!
      Olga

      Elimina
  3. És boníssima, la coca de forner!! té un gust molt autèntic i natural, i amb les avellanes ha d'estar encara més bona, són el meu fruit sec preferit!! segur que la teva amiga va quedar encantada ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva, coincidim en gustos!!! Les avellanes......m'encanten de tota manera i a tot arreu!!
      Petonets!
      Olga

      Elimina
  4. Ja ho pots dir ben alt: la millor coca del món mundial! menjar-se-la és un plaer però si t´agrada amassar, elaborar-la encara ho és més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres gaudim de tota manera!!! Fent-la i menjant-la!!
      Petonets, Cristina!
      Olga

      Elimina
  5. Boníssima la coca de forner, jo la devoro amb una presa de xocolata. I el toc de les avellanes és fantàstic, quin sabor tan deliciós! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo...igual que tu!!! Amb xocolata i un cafè....mmmmmm......un berenar de luxe!!
      Petonets, Chus!
      Olga

      Elimina
  6. El toc d'anís que no hi falti! ;)
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Als dolços tradicionals.....sí!!! M'encanta!!!
      Petonets!
      Olga

      Elimina
  7. Bonísssssima!! la coca de forner és dels dolços més bons i a vegades sembla que no li fem prou cas.
    I amb l'anisset sempre!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó....sembla que ens oblidem d'allò més senzill!!! I, quasi sempre, és lo més bo!
      Petonets, Núria!
      Olga

      Elimina
  8. M'encanta aquesta coca Olga! Amb el teu permís n'agafo un tros grandet per demà esmorzar, gràcies guapa per compartir-la!!

    ResponElimina
  9. Un dels clàssics tradicionals que no fallen mai i estan boníssims! Quina molla més espectacular, Olga! Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna!!! Els clàssics són èxit assegurat!!!! Senzills i...boníssims!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!