TROBADA #LaCerdanyaTour2015






El cap de setmana passat vam gaudir d'una excel·lent trobada bloguera a la Cerdanya. Va ser la primera vegada que visitava aquesta zona tan fantàstica de la nostra Catalunya i, tinc molt clar, que no serà l'última. 
Despertar-se al matí i veure aquestes imatges des l'habitació de la Fonda Domingo de Lles de Cerdanya........és vida!!!!

La nostra amfitriona va ser la Montse, de La Cuina de la Mussola. Quina trobada ens va preparar!!! Una combinació perfecta de passió i estima pel territori, natura, cultura i gastronomia. El Carles Pujol ens va fer de guia; només puc tenir paraules d'agraïment per ell! Ens va fer gaudir plenament de la seva comarca i ens va transmetre una bona càrrega d'energia positiva.
El recorregut el vam fer en autobús, gentilesa del CONSELL COMARCAL DE LA CERDANYA.  
Mireu....mireu.......
PARADA 1: TROBADA AL BAR ROSALEDA DE MARTINET DE CERDANYA 
És una de les parts de les trobades que més m'agrada! Et retrobes amb els coneguts i coneixes d'altres persones amb qui comparteixes afició. Vam degustar unes delicioses coques del FORN D'EN JORDI! La jornada començava molt dolçament.....
  
PARADA 2: VISITA A L'OBRADOR DE LÀGRIMUS BARIDÀ DE MARTINET
El Michel ens va rebre a casa seva i vam poder descobrir el procés d'elaboració del seu producte a partir de l'avet del Baridà. Sorprenent! Vam fer degustació de la gama dels seus productes i ens va obsequiar amb una ampolla de crema balsàmica d'avet, present a les grans cuines del nostre país. Ara ens tocarà a nosaltres pensar receptes on incloure-la! També ens va obsequiar amb una cervesa artesana d'avet, una BARIDANA. Ens ha agradat moltíssim! 
  



PARADA 3: VISITA A LA PASTISSERIA VILARRUBLA I A EMBOTITS TURET. 
Abans d'agafar el bus per continuar fent el recorregut, vam fer una petita visita a la pastisseria Vilarrubla. Vam poder gaudir d'un tast de xocolata amb fruits secs i vam ser obsequiats amb una bosseta de galetes delicioses. Allí mateix vaig comprar un pa de pagès i una bossa de farina de La Cerdanya. Quan torni a fer pa estarà fet amb aquesta farina!
Tot seguit vam gaudir d'una visita Embotits Turet i vam poder tastar un fuet....mmm...... 

PARADA 4: PARC DELS BÚNQUERS DE MARTINET I MONTELL
La part cultural va ser emotiva i emocionant. Vam conèixer la història de la construcció de la línia pirinenca de búnquers. Conèixer és bàsic i primordial per recuperar la memòria històrica i democràtica i aquest és l'objectiu principal del Parc. 
  

PARADA 5: ECOPYRENE, CAL CALSOT 
Vam poder conèixer la història i l'actualitat de l'explotació ramadera i productora de carn ecològica ECOPYRENE. La Roser ens va explicar tot el projecte familiar i ens va oferir un tast de la carn de vedella ecològica que ells produeixen. La millor hamburguesa que he menjat mai! I...quina meravella poder-ho fer amb vistes al Cadí!!! 
A banda, també vam poder degustar productes d'EMBOTITS TURET de Martinet i de FORMATGES EL MOLÍ DE GER. Els pans amb que vam acompanyar els formatge i la vedella eren del FORN D'EN JORDI, de Martinet. El forn d'En Jordi ens va obsequiar amb un pa de nous.....el millor que hem tastat mai! 
Qui ho va voler va poder fer un tomb en bicicleta elèctrica, gràcies a BERTA PIRINEUS.
Allí mateix també se'ns va fer entrega d'un lot de productes de la Cooperativa EL CADÍ (mantega, formatge fresc i mató). Per mi, és la primera vegada que tasto els formatges però la mantega....és la que sempre compro! 



ÚLTIMA PARADA: DINAR A LA FONDA DOMINGO DE LLES DE CERDANYA.
Després del recorregut del matí vam poder gaudir d'un excel·lent menú degustació. Al final del dinar, vam felicitar a l'equip de cuina encapçalat pel Joan. Felicitats per la feina tan ben feta i per la vostra hospitalitat! 

                             


A l'arribar a casa......vam poder gaudir amb tranquilitat dels obsequis del dia, però el millor de tot els obsequis va ser el poder compartir temps i experiències que de ben segur mai oblidarem. 
Moltes gràcies Montse i moltes gràcies a tots els col·laboradors i bloguers! 
La propera.....a Sitges! La nostra amfitriona serà la Carme Cuinetes. L'esperem! 



Comentaris

  1. Olga, un reportage complet. Ets una gran reportera!!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. I quin fart de "treballar" ens vam fer dissabte passat!!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Seguro que disfrutaste mucho del encuentro, siempre es divertido viajar con gente que comparte tus gustos y aficiones. Una suerte amiga :)
    Besos

    ResponElimina
  4. Sabia que em perdia una trobada interessant amb les ganes que tenia de venir, però ara ja només puc estar ben feliç pels que hi vareu ser! Merci per compartir-ho!
    Enric Torras

    ResponElimina
  5. Una gran crònica d'un gran dia!! què bé ho vam passar, veritat? Un petó i fins la propera!

    ResponElimina
  6. Va ser un molt bon dia, oi? Em va agradar molt ser-hi i conèixer a tothom!
    Marta

    ResponElimina
  7. Ei molt bona crònica Olga, em sembla com si hi haguès anat i tot jiji, pero no, aquesta vegada no va poder ser. Però saps que em vaig treure jo? Doncs reconèixer al vostre guia Carles Pujol l'altre dia quan va venir a sopar al restaurant gràcies a ls vostres fotos!! M'alegra q ho pasessiu tan bé! Besets

    ResponElimina
  8. Ei molt bona crònica Olga, em sembla com si hi haguès anat i tot jiji, pero no, aquesta vegada no va poder ser. Però saps que em vaig treure jo? Doncs reconèixer al vostre guia Carles Pujol l'altre dia quan va venir a sopar al restaurant gràcies a ls vostres fotos!! M'alegra q ho pasessiu tan bé! Besets

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!