MAGDALENES DE TARDOR

Tot i que les temperatures encara no ho són del tot, estem immersos dins la tardor. Quan comença aquesta estació les ametlles ja estan collides, pelades i les comencem a trencar. L'ametlla és el fruit sec per excel·lència de les Terres de l'Ebre. La nostra estimada "amela" ! 
Avui us porto unes magdalenes d'ametlla, del llibre "La Cuina de la Terra Alta" de la Loreto Meix i la Teresa Lluís. Són unes magdalenes com a mi m'agraden: ben compactes.                                           
Els ingredients són els mateixos que consten al llibre (excepte la ratlladura de llimona, que ja sabeu que no m'agrada a les magdalenes) no així la manera de fer-les (les he fet a la meva manera). 
Les capsetes de les magdalenes em van agradar moltíssim quan les vaig veure a la botiga online María Lunarillos. Les he estrenat tan aviat com he pogut!
Vinga, us explico!!!

INGREDIENTS:
  • 5 ous 
  • 250g d'ametlla mòlta
  • 250g de farina
  • 250g de sucre
  • 125 ml de llet
  • 16g de llevat en pols 
PREPARACIÓ:
  1. En un bol (a mà o amb la KA) barregeu els ous i el sucre fins que obteniu una crema esponjosa i blanquinosa (a velocitat mitja-alta). 
  2. A poc a poc o a velocitat baixa incorporem la llet, l'ametlla i la farina (en aquest ordre i tenint en compte que no afegirem un ingredient sense que l'anterior estigui ben integrat).
  3. Reservarem la massa a la nevera durant 1 hora aproximadament. La tapem amb un drap.  
  4. Escalfem el forn a 220º
  5. Traiem la massa de la nevera i la remenem ben fort amb un batedor de varetes (només un moment). 
  6. Omplim les capsetes. Si ens agrada, podem empolvorar amb una mica de sucre les magdalenes.  
  7. Les enfornem a 200º durant uns 14-16 minuts o fins que veiem que estan daurades. Jo les poso a la part inferior del forn. 
Què us semblen? No us perdeu l'oportunitat de gaudir d'unes magdalenes tradicionals de la Terra Alta! 




Comentaris

  1. Son unes magdalenes de tardor, bonissimes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lolines....la farina d'ametlla dóna un toc molt especial!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Unes magdalenes de temporada estupendes!! Aquest cap de setmana començo l´operació panellets, trencant les ametlles de casa. Així que en trencarem una mica més per poder-les fer. Tens la mà trencada amb les magdalenes, et queden genials Olga!!!.. Bon cap de setmana.!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres hem de tornar a trencar ametlles!! Aquest cap de setmana...quasi que he fet net! I, com tu dius, tenim a punt l'operació panellet!
      Petonets i moltes gràcies per la visita!
      Olga

      Elimina
  3. Olga, les teues magdalenes sempre em deixen bocabadada. Una meravella. Forma i sabor. Delicioses, segur. Al meu poble també tenim molta ametlla i en les receptes l'emprem molt. besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marisa, em sento molt afalagada amb les teves paraules! Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Que buena pinta tiene, da gusto de verlas con ese copete.Bsss

    ResponElimina
  5. És una pasada la consistència i el gust deliciós que dóna la farina d'atmetlles a qualsevol masa, a tenir molt en compte, sense cap dubte.
    Vist el vist, aviat hauré de fer una escapadeta per les Terres de l'Ebre, encara que torni amb un parell de quilos més :P jeje
    Bon diumenge Olga!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots venir quan vulguis, Debora!!! T'acollirem amb els braços oberts!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Vaya copete que tienen estas magdalenas y con la almendra tienen que estar de miedo, por cierto, me resulta curioso que no te guste la ralladura de limón.

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Sí, Javier! ¡Y mira que me encantan los dulces de limón! Pero la ralladura en las magdalenas y el bizcocho de yogur....mira....no mucho.
      Besos,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!