MAGDALENES DE TARONJA I COINTREAU

Les magdalenes que avui us presento les vull dedicar a una persona molt especial per mi, una persona que forma part de la meva vida, una persona que l'estimo molt.....la meva tia Puri. 
Evidentment a totes les meves ties les estimo moltíssim i a totes per igual però ara entendreu perquè a la Puri li dedico aquestes magdalenes. 
Quan jo era petita m'agradava molt que els meus pares me deixessin anar a casa seva. Ens vèiem molt poques vegades a l'any i quan ho fèiem eren molt intenses. Per què m'agradava anar a casa seva? Doncs.....perquè era molt carinyosa i molt dolça amb mi, perquè em deixava cuidar de la meva cosina Maria, perquè parlava molt amb mi i m'explicava moltes coses, perquè m'agradava veure que hi havia molta gent que l'estimava i perquè em deixava posar-me a la cuina amb ella. Què bé m'ho passava! Quina paciència  tenia i continua tenint! 
Em deixava ser a primera fila quan preparava un cóc, unes magdalenes, les natilles, els flams, les mandonguilles...i em deixava ajudar. I molt important! Em posava un davantal dels seus! 

Ella és la que uns quants anys més tard de viure totes aquestes experiències em va regalar tres llibres editats per MAIZENA, molt semblants als que ella tenia a casa seva.                                                         
Per això, quan els toco i llegeixo penso en ella. I és per tot això....he decidit preparar unes magdalenes per dedicar-li a ella. ¡A veure què us semblen!

INGREDIENTS:
  • 10 cullerades rases de Maizena
  • 400g de farina de rebosteria
  • 350g de sucre
  • 1/2 gran de llet
  • 4 ous L
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 1 cullerada de Cointreau (la recepta original porta Kirsch)
  • Ratlladura de taronja
  • 1 got gran d'oli
  • Sucre per empolvorar (opcional)
PREPARACIÓ:
  1. Batem els ous i el sucre fins obtenir una crema blanquinosa. 
  2. A poc a poc incorporem la llet, l'oli, el licor i la ratlladura de taronja. 
  3. Tamisem les dues farines i el Royal. L'anem incorporant molt poc a poc a la barreja anterior, amb moviments envoltants. Reservem la massa de les magdalenes durant una hora a la nevera. 
  4. Escalfem el forn a 240º 
  5. Quan traiem la massa de la nevera la remenem amb un batedor de varetes amb molta energia. A continuació repartim la massa en les motlles, fins els 2/3 aproximadament. Us recomano posar els motlles de les magdalenes dins de motlles de silicona o metàl·lics; us pujaran més!           
  6. Si volem, les podem empolvorar amb una mica de sucre.
  7. Les enfornem durant 12 minuts aprox. a 240º
  8. Quan estan cuites, les traiem del forn i les posem a refredar sobre una reixeta.                    
Gaudireu d'unes magdalenes boníssimes per esmorzar o berenar. 
Permeteu que us deixi un consell de tot cor.....deixeu que els petits entrin a la cuina, que es posin un davantal, que posin les mans a la massa, que us ajudin a rentar els plats,.....quan seran grans tindran uns records tan bonics com els que tinc jo de la meva tia Puri. 

 

 

Comentaris

  1. Què bones amb l'aroma de la taronja i el Cointreau! Tens molta raó: els nens s'ho passen molt bé a la cuina i n'aprenen jugant. I sempre hi ha un premi fabulós: menjar-se el que s'ha cuinat. Bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un dels millors premis, oi?
      Petonets i bona setmana, Chus!
      Olga

      Elimina
  2. Les magdalenes t'han sortit meravelloses Olga, de fet, no podia ser d'una altra manera, si les has fet amb tant de carinyo i ho has gaudit tant.
    Quan tingui un fill/a (d'aquí a molt, molt de temps, espero jejeje) estarà amb mi a la cuina sempre que jo pugui i ell/a vulgui, és molt enriquidor per a els menuts i per a nosaltres :)
    Petons maca!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Debora, ja veuràs com ho faràs i gaudiràs moltíssim!
      Petonets i bona setmana,
      Olga

      Elimina
  3. Olga, com sempre unes magdalenes de luxe. Si m'agrada la taronja, mesclada amb el licor, encara més. Qui tinguera una sols per a menjar-la ara.
    Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marisa!
      La propera vegada que les faci...hi posaré una miqueta més de licor!
      Petonets i bona setmana,
      Olga

      Elimina
  4. tens raó, hi ha certs postres que ens porten a records de la infància, és tan maco oi?? aquestes magdalenes tenen una pinta...ens hem posat d'acord aquesta setmana! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Roser....i és per que ens porten bonics records que sovint els fem!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Saps...jo vaig permetre que la Marta entrés a la cuina...li encantava fer cocs i magdalenes, ajudar-me a fer croquetes i mil coses més i ara...de gran no hi ha manera que entri a la cuina...què hi farem :-(
    Li ensenyaré aquestes magdalenes, a veure si s'anima heheheheeeh
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com arribarà un moment que tornarà a entrar a la cuina!
      Petonets, Glòria!
      Olga

      Elimina
  6. Què bones fetes a casa!! ara no en faig gaire sovint però quan els fills eren petits no hi faltaven! Glòria no pateixis tard o d'hora hi tornarà a entrar...! a casa m'ha passat..Bona setmana!

    ResponElimina
  7. Espectaculars Olga!. Amb aquests ingredients has aconseguit unes magdalenes extraordinàries. Petons, i bona setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Joaquina! Ens van agradar molt!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. se ven estupendas¡¡¡ superesponjosas, seguro que muy ricas.
    besos crisylaura.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Muchas gracias por vuestra visita y vuestras palabras! Sí, quedaron muy pero que muy ricas.
      Besos,
      Olga

      Elimina
  9. Aquest llibre de Maizena em sona!! A més em porta records de quan era petita i amb la mare fèiem postre amb Maizena! Tens tota la raó son els records d'infantesa, són d' aquells que no s'obliden mai! Irresistible combinació d'ingredients: taronja i Cointreau! Aquestes les hauré de provar, i potser també els afegeixo una mica de taronja confitada...! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna...els records d'infantesa fan que repetim i repetim receptes....suposo que és perquè no volem deixar de sentir l'emoció dels bonics records.
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!