POPETS AMB CEBA DE LA CUINA MODERNISTA #1llibre1recepta #gastrodespí

El dia 27 de maig vaig gaudir d'una trobada bloguera organitzada per la Cristina de BUFET DE POSTRES. Quina trobada! Completísima i excel·lentment organitzada. 
Va ser una demostració més de que el bonic de les trobades és tenir l'oportunitat de conèixer territori i retrobar-te amb companys i companyes bloguers. 
La Cristina ens va transmetre a la perfecció la seva passió i amor per la seva comarca, el Baix Llobregat. Ens va donar a conèixer el seu patrimoni cultural i gastronòmic (El Divan taller de cuina, Forn de pa Luna, Cansaladeria Enriqueta, Forn de pa Massana, Can Arenols, Piteus, Can Balasch, Olis Palomar, galetes carabruta, Vinoscopio, Gallina Blanca, Blanxart i Benfumat). 


Vam visitar la Torre de la Creu i la Masia Can Negre, dues obres arquitectòniques del Sr. Josep Maria Jujol. 
A les instal·lacions de l'empresa especialitzada en fumats BENFUMAT em vaig quedar meravellada del producte tan exquisit que comercialitzen i de tot el seu procés d'elaboració. 

Per finalitzar la jornada vam dinar al restaurant AIRE de St. Feliu de Llobregat....quina passada! Quina varietat! 

Al final del dinar la Cristina va sortejar diferents obsequis i a mi em va tocar aquest fantàstic llibre....LA CUINA MODERNISTA, de Jaume Fàbrega. Un llibre de gastronomia i història. Estic aprenent molt amb ell, Cristina! 

La primera recepta que he preparat del llibre, és aquesta, uns POPETS amb CEBA. 
He seguit la recepta bàsica de la pàgina 170 i he afegit algunes de les recomanacions de l'autor de la pàgina 171. A veure que us sembla! 

INGREDIENTS: 
  • 500g de popets nets
  • 2 cebes mitjanes tallades a tires ben fines
  • 3 o 4 alls
  • 1 fulla de llorer
  • Oli d'OVE 
  • Pebre negre mòlt
  • 1 tassa de cafè de garnatxa blanca de la Terra Alta
  • Picada: 8 avellanes, 8 ametlles, pa fregit i una porció de xocolata negra 99% de cacau
PREPARACIÓ: 
  1. En una cassola posem a escalfar un raig molt generós d'oli d'OVE. Quan l'oli està ben calent incorporem els popets. Remenem. Veurem que comencen a treure suc. 
  2. Quan han tret força suc el moment d'afegir la ceba tallada a tires, els alls (podeu triar pelar-los o no) i el vi . Ho remenem i ho fem coure durant uns 5 minuts a foc generós. Baixeu el foc i finalitzeu la cocció dels popets fent xup-xup. 
  3. Prepareu la picada i incorporeu-la uns 8-5 minuts abans de finalitzar la cocció. 
Ara només queda gaudir d'aquests popets que, us asseguro jo.....són una autèntica delícia. 


Comentaris

  1. M'encanten els popets! En tinc una pendent de recepta amb pop! A veure quan la faig!!!
    Genial trobada, llàstima q me la vaig perdre!😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta...aquests no tardaré gaire en tornar a repertir-los!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Molt bona recepta!!! en prenc nota!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Contenta de que t'hagi agradat!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Una fácil y sabrosa manera de cocinar los púlpitos. Me pillo de vacaciones este genial encuentro y no pude ir.
    Bona setmana
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Miquel! Són una autèntica delícia! La trobada va ser molt bona! Gràcies a ella vaig poder conèixer el Baix Llobregat.
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. i que bons que són els popets.....m'encanta sucar-hi pa i no parar!! petons

    ResponElimina
  5. Els popets encebats són un clàssic a la carta de molts restaurants de l'Empordà, és un plat d'èxit garantit.
    Tenen molt bona pinta.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Una trobada fantàstica, llàstima no haver pogut vindre!!!!
    Amb el teu permís queda anotada la recepta, han d’estar boníssims!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Assumpció, va estar molt bé!
      Si fas la recepta...ja em diràs que et sembla!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!