PASTÍS DELS 16 ANYS DE LA CRISTINA


Avui us presento el pastís que vaig preparar per la meva filla el dia que els seus amics li van preparar un "sopar sorpresa" d'aniversari. Ells s'encarregaven del sopar i jo del pastís. La vaig enredar de ple...."Mare, què fas? Preparo un pastís, que una companya del cole me l'ha encomanat per un sopar que té aquesta nit". S'ho va creure! Va ser una tarda força entretinguda; arribar de l'escola i ràpid a fer el cóc i el frosting. No podia perdre temps! 
La veritat és que estic especialment satisfeta amb ell, em vaig sorprendre a mi mateixa. No em considero "creativa" i encara no domino la màniga pastissera. Ja em direu què us sembla! 
El bescuit és la recepta del CÓC DE XOCOLATA que tinc publicat des de l'any 2012. Cliqueu aquí per obtenir la recepta. El vaig fer utilitzant un motlle rodó desmuntable de 22 cm i després el vaig dividir en dues parts. 

El farcit i la decoració és un FROSTING de MASCARPONE. Vaig consultar diferents receptes de la blogosfera i al final vaig triar una recepta que ara mateix no sé de qui és. Anava tan atabalada que no m'ho vaig apuntar...em sap greu. 

INGREDIENTS: 


  • 250g de formatge Mascarpone
  • 300g de sucre glass
  • 125g de mantega a temperatura ambient
PREPARACIÓ FROSTING: 
  1. Batem a velocitat màxima (amb les varetes) el sucre glass amb la mantega fins que tot està ben integrat. 
  2. Incorporem el formatge i comencem a barrejar a velocitat baixa. Anem pujant la velocitat fins que quedi una barreja cremosa i molt consistent. 
  3. Posem el frosting dins de dues mànigues pastisseres, una amb una boquilla llisa (hi posarem més quantitat) i l'altra amb una boquilla decorada. Les deixem una bona estona a la nevera, fins que estigui ben fred. 
DECORACIÓ PASTÍS: Col·loquem una de les dues parts del cóc de xocolata sobre una safata o un stand de pastissos. Amb la màniga pastissera llisa anem fent muntets de frosting. 

Cobrim amb l'altra part del cóc i procedim a decorar la part superior. Anem alternant la boca llisa i la decorada.
Per finalitzar, decorem amb cors i estels de xocolata i una maduixa al centre del pastís (tallada o sencera, com vulgueu).


No vaig poder fer fotografia amb les espelmes del núm. 16....era sorpresa! 


Comentaris

  1. ESPECTACULAR!!!....jo el ""copiaré"!:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies, Assumpció!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  2. Artista amb la màniga pastissera!!!!😍😍😍😍
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nooo.....res d'artista! Nivell principiant!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  3. Tremendo pastel te has marcado Olga
    Ptons

    ResponElimina
  4. 16anyets, com passa el temps! Per no ser gaire creativa (que ho dius tu) t'ha quedat genial! Aquest frosting de mascarpone me'l apunto!!!! Petons i per molts anys Cristina, Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Marta! Els anys passen volant...aprofitem-los!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!