BUNDT CAKE DE MANDARINA, XOCOLATA I AVELLANES A L'AROMA DE NADAL

 

Avui us presento l'últim bundt cake que he preparat. Encara tenia mandarina confitada de la que vaig preparar jo mateixa per Nadal i una mica d'enyorança de l'aroma d'aquesta època de l'any que tant m'agrada. La combinació taronja o mandarina, xocolata i avellanes...m'encanta!!! I si li posem una miqueta d'aroma de panettone...ja no us dic! 

Em vaig adreçar al llibre El Rincón de Bea de la Bea Roque, vaig agafar la recepta del bundt de vainilla per orientar-me i vaig fer alguns canvis per provar: el buttermilk el vaig substituir per una barreja de iogurt i almívar de suc de taronja. Llavors vaig augmentar una mica la quantitat de la farina i vaig disminuir la quantitat de sucre. 

Em va agradar moltíssim el resultat i com m'agrada compartir el que vaig provant (moltes vegades us ho he dit...jo no sóc cuinera ni creadora de receptes!) aquí us ho mostro! Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 

  • 200g de mantega
  • 120g de sucre
  • 30g de sucre moré
  • 2 ous L + 1 rovell
  • 220 g de farina d'ús comú
  • 2 cdtes d'impulsor Royal 
  • Un polsim de sal
  • 1 iogurt natural 
  • 60ml d'almívar de suc de mandarina
  • 1cdta d'aroma de panettone
  • 80g de perles de xocolata 
  • 80g d'avellanes trossejades (no picades) 
  • 3 rodanxes de mandarina confitada tallades a trossets petits.
  • Sucre glass per decorar 
PREPARACIÓ: 

1.Escalfem el forn a 170º i preparem el motlle amb spray desemmotllant. 

2.Tamissem la farina amb el Royal i la sal. Barregem el iogurt amb l'almívar. Reservem totes dues mescles. 

3.Barregem la mantega amb els sucres fins que ens queda una barrega esponjosa. Incorporem l'aroma de panettone. 

4.Molt poc a poc (a velocitat baixa) anem afegint els ous, d'un en un. No incorporem el següent ou fins que l'anterior no està ben integrat. 

5.Incorporem la barreja de farina i la de iogurt i almívar en els temps següents: 1/3 de la farina- 1/2 líquid - 1/3 de farina- 1/2 líquid i per finalitzar l'altre terç de la farina. Barregeu el temps just per que quedi ben integrada a la massa. 

6.Afegim els trossets de mandarina confitada, xocolata i avellanes i ho barregem suaument amb una espàtula. 

7.Aboquem la massa al motlle i fem uns copets sobre el pedrís de la cuina. Enfornem durant uns 50 minuts o fins que el testador surt net. 

8.Una vegada ha finalitzat la cocció ho deixem refredar dins el motlle durant 10 minuts. A continuació ho desemmotllem amb molta cura i el deixem refredar sobre una reixeta. 

9.Quan el bundt està fred l'empolvorem amb el sucre glass i el portem a taula. 

I...us asseguro que xalareu de valent! Què us ha semblat? 



Comentaris

  1. M’encanten els bundts... el faré. Gracies per compartir-ho. Una cosa : L’aroma d panettone on es consegueix ?

    ResponElimina
  2. Olga!!!! No et treguis mèrits! Que cuinera si que ho ets i una bona cuinera!
    A més ara t’estàs sofisticant... aroma de pannnetone 😍😍

    Aquest bundt és impressionant, i no tot el mèrit és del motlle☺️

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Reina dels bundts! Que tremoli la Bea Roque quan el vegi! T'ha quedat espectacular!! Ja m'agradaria " NO SER CUINERA" com tu! Un petonàs!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!