SOPA DE COL-I-FLOR AMB UN TOC DE CURRY


Avui us porto una altra sopa! 
Sí, sí...estic en #modeON provant noves receptes de sopa! Aquest hivern m'ho estic passant molt bé fent-ho, us ho dic de tot cor. 

L'última recepta que vaig provar és la que vaig publicar fa uns dies, la de carxofa i boletsLa d'avui és la penúltima que vaig cuinar. La recepta base és de Cookidoo però jo li he fet uns canvis adaptats a la meva manera i als gustos de casa (afegir més aigua per que sigui més sopa i augmentar la quatitat de ceba, no posar-hi gingebre fresc...). 
El toc del curry la fa molt especial! La propera vegada que la faci, augmentaré la quantitat. Ja sabeu què passa amb determinades espècies...més val començar a poc a poc i anar pujant intensitat. De fet, a la recepta original ens demana pasta de curry i jo no en tinc; he utilitzat curry en pols. 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 500g d'aigua
  • 1 cdta de cúrcuma mòlta 
  • 200g + 300gde branquetes petites de col-i-flor (uns els farem al vapor i l'altres les courem al got)  
  • 100g de ceba 
  • 10g d'oli OVE
  • 1cdta de postre de curry 
  • 300g de llet d'ametlles
  • 1 pastilla de concentrat de brou de verdures 
  • 10g o 1cdta de postres de tomàquet concentrat
  • Pipes de carabassa per decorar (opcional) 
PREPARACIÓ: 

1. En un bol posem els 200g de branquetes de col-i-flor. A banda, barregem la cúrcuma mòlta amb 3 cullerades d'aigua i ho aboquem damunt de la col-i-flor. Ho barregem molt bé i ho deixem reposar uns minuts. 

2. Folrem la safata varoma amb paper vegetal humit i col·loquem la col-i-flor que tenim barrejada amb la cúrcuma. Ho col·loquem sobre el recipient varoma, tapem i reservem. // Si ho fem de manera tradicional, fem coure la col-i-flor amb un dit d'aigua en una cassola, durant uns 15 minuts (o fins que està al punt que ens agrada). 

3. Dins del got posem la ceba i l'oli. Ho trossegem 5 segons/Vel.5 i a continuació ho sofregim durant 3 minuts/120º/Vel.1. // Si ho fem de manera tradicional, trossegem la ceba i la sofregim en una cassola. 

4. Tot seguit incorporem l'aigua, la llet d'ametlles, el tomàquet concentrat, la pastilla de brou, la sal,el curry i les branquetes de col-i-flor restants. Ho fem coure durant 20 minuts/Varoma/Vel.1. 

5. Una vegada ha finalitzat la cocció ho triturem durant 30 segons/Velocitat progressiva 5-10. 

6. Servim la sopa amb les branquetes de col-i-flor i unes pipes de gira-sol. Si volem, ho podem empolvorar amb una mica de pebre.

I tenim enllestida una sopa de verdura amb un toc oriental la mar d'original! Què us ha semblat? 



Comentaris

  1. Una altra crema que hem de tastar! M’estàs solventant un munt de sopars😉

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Aquesta he de fer-la! Per a mi sola, a casa no em compren la sopa de col-i-flor! (cal-i-flor si, però en sopa/crema, no) ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!