CREMA DE TIRABECS...I MÉS

 



Cada setmana vaig a comprar la verdura a La Sénia de Casadó, potser algun altre dia ja us ho he explicat. 

Divendres passat la Tere tenia tirabecs tendríssims i en vaig agafar mig quilet. A banda, tenia uns quants de més granats que no els tenia a la venda (a ella li agrada tenir el producte al punt i en perfecte estat!) i me'ls va regalar. "Ti, Olga, tu segur que faràs alguna cosa bona". Per mi...és un super regal! Quan algun pagès o pagesa et regala fruita o verdura, a banda del producte amb el que t'obsequia també hi és el temps i l'esforç del treball, i això és molt d'agrair. 


De seguida vaig tenir clar que faria! Aquells tiribecs van ser desgranats i van sortir tres preparacions: 
- Preparació 1 i 2: amb les tavelles, una mica de ceba, pastanaga, porro i api vaig fer un brou vegetal (per fer una sopa lleugera per sopar és ideal) i amb les restes de fer el brou vaig fer un puré. 



- Preparació 3: amb els pesolets fins dels tiribecs,  porro i patata vaig fer una crema deliciosa i molt suau. Vinga, us l'explico! 

Els ingredients no són exactes, són a ull... La quantitat d'aigua és aproximada, tot depèn de com us agradin les cremes afegiu més o menys en el moment de la cocció.

INGREDIENTS (4 persones aprox): 

  • 300g de pèsolets de tirabec
  • 2 porros mitjans 
  • 1 all 
  • 1 patata grossa 
  • 500g-600g aprox d'aigua o brou vegetal
  • Sal
  • 40g d'oli d'OVE
  • Un polsim de pebre (opcional) 

PREPARACIÓ: 

1. Netegem els porros i els tallem a rodanxes.

2. Posem dins del got del Thermomix els porros a rodanxes l'all  i l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel. 5 i a continuació ho sofregim 8min/120º/Vel.1. // Si ho fem de manera tradicional posem a escalfar oli en una cassola i sofregim el porro i l'all vigilant que no es cremin. Anem remenant de tant en tant. 

3. Incorporem els grans de tirabec i la patata trossejada. Ho continuem sofregint durant 5 minuts/120º/Vel.1. // Si ho fem a la cassola, sofregim durant 5 minuts més i ho anem remenant sovint. 

4. Tot seguit aboquem l'aigua o brou vegetal, un polsim de sal i un polsim de pebre. Ho fem coure durant uns 25 minuts/100º/Vel.1 // Si ho fem a la cassola, ho fem coure a foc mitjà deprés d'haver arribat al punt d'ebullició.   

5. Una vegada finalitzada la cocció ho triturem durant 1min./Vel progressiva 5-10 (primer passant pel 5 i després pujant poc a poc). // Per finalitzar, ho triturem tot amb una batedora. 

6. Emplatem la crema i ho decorem amb un rajolí d'oli i un polsim de pebre. O si voleu uns crostonets de pa, pipes de gira-sol o carabassa...el que més us vingui de gust! 

Què us ha semblat? Desitjo que us hagi agradat la proposta i que en algun moment la poseu en pràctica. 




Comentaris

  1. Perfectes les tres preparacions!
    Molt fan dels pesolets, els tiribecs i les tavelles💚💚💚

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són opcions de vida de pagès...senzillesa i aprofitar-ho tot.
      M'agrada moltíssim fer-ho!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Respostes
    1. ¡Muchas gracias! Sí, es muy suave de textura y sabor.
      Un abrazo,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!