MANDONGUILLES D'ALBERGÍNIA EN SALSA DE TOMACA #OlivaSupermercats

 


Fa unes setmanes vaig veure a Instagram que l'Amanda de Thermoreceretarioarg explicava que havia preparat unes pilotes d'albergínia seguint recepta del bloc que és un clàssic de Thermomix i del que hem après moltíssim:  Velocidad Cuchara

Vaig trobar que era una recepta molt interessant i em van venir ganes de fer-la (sovint em passa això!! No sé si és bo o és dolent...però em passa). 

L'ingredient principal de la recepta cal que sigui molt fresc i de qualitat excel·lent. A Móra d'Ebre ho tenim molt fàcil...a Oliva Supermecats de Móra d'Ebre. 


Vaig seguir tots els passos fil per randa. Les petites  modificacions que vaig va ser a la llista d'ingredients:  reduir la quantitat d'all, en comptes de posar pa dur utilitzar pa ratllat, no afegir aigua i posar-hi un polsim de canyella a la massa d'albergínia. A les mandonguilles sempre hi poso una miqueta, tal i com fa la meva mare. 

El resultat de la recepta...excel·lent! Tinc molt clar que la repetiré. Em va agradar molt el fet que les mandonguilles es couen al forn (les de carn fa molt temps que ja no les fregeixo) ja que és més saludable i més net (no embrutes tant la cuina). 


Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 2 alls
  • 600g d'albergínia, sense pelar i tallada a daus 
  • 30g d'oli OVE
  • 150g aprox de pa ratllat 
  • Una mica de julivert fresc o en pols
  • Un polsim d'albàfega 
  • 1 ou M o L 
  • Sal
  • Un polsim de canyella
  • Un polsim de pebre mòlt
  • Salsa de tomaca: 800g de tomaca sencera en conserva, 50g d'oli OVE, 2 cda de sucre i un polsim de sal. 

PREPARACIÓ: 

1. Primer preparem la massa de les mandonguilles: posem els alls dins del got i els piquem 3 segons/Vel.7. Afegim els daus d'albergínia i els trossegem 6segons/Vel.4. Baixem l'albergínia trossejada amb l'ajuda de l'espàtula i incorporem l'oli i ho sofregim 6minuts/120º/Vel.1. A continuació continuem sofregint 6 minuts més però baixem temperatura a 100º. Quan finalitza aquest procés de cocció ho deixem fer tebi, uns 20-30minuts (retirem el got de la base). 

2. Quan ja tenim la massa tèbia incorporem el pa ratllat, l'ou, el julivert, l'alfàbega, la canyella, el pebre i la sal. Ho barregem tot 15 segons/Gir invers/Vel.3. Ho acabem de barrejar amb l'espàtula i ho posem en un bol. 

3. Preparem una llanda de forn amb paper vegetal i escalfem el forn a 200º. Formem les mandonguilles amb les mans i les anem desant a la llanda.  Les enfornem uns30 minuts, fins que veiem que estan ben daurades. 

4. Mentrestant s'enfornen les mandonguilles preparem la salsa de tomaca: sense rentar el got posem tots els ingredients i ho fem coure 30 minuts/Varoma/Vel.2.

5. Una vegada estan cuites les mandonguilles les col·loquem en una safata i quan està enllestida la salsa de tomaca la repartim per sobre. Si volem, ho empolvorem amb alfàbega i...enllestit per a servir! 


Què us ha semblat? Us animareu a preparar-la? Us asseguro que us encantarà! I si teniu petits/joves que són una mica reacis a menjar albergínia, és una bona manera de portar-la a taula! 

Comentaris

  1. Les vaig fer per primera vegada en un curs de cuina vegana i em van agradar moltíssim. I a casa se les mengen😉

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Hola Olga. Porte temps volent fer mandonguilles de alberginia, però no hi ha forma. Fa segles que vaig publicar unes croquetes fetes a la pani i ja no les he repetides. M'has animat. A casa també posem canyella.
    Besets.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!